Προς το περιεχόμενο

micahel

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.833
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

7.081 προβολές προφίλ

micahel's Achievements

  1. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για να εγγραφεί κάτοικος εξωτερικού. Το 2021 πέρασε πάνω απο 183 ημέρες στην Ελλάδα, οπότε πρέπει να φορολογηθεί στην Ελλάδα. Απο τεκμήρια, φιλοξενούμενη στην μητέρα της ηταν και χωρίς αυτοκίνητο. Από και και πέρα νομίζω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βεβαιωθώ οτι θα συμπληρωθεί σωστά η τροποποιητική. Δυστυχώς δεν έχω βρει και κάποιον σοβαρό υπολογιστή φόρου.
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η πρώτη δήλωση έγινε απο λογιστή, ήξερε οτι η κοπέλα είναι στην Γερμανία αλλά έκρινε οτι δεν πρέπει να ενημερώσει την εφορία. Επίσης, είχε βάλει 1000 ευρώ αποδείξεις ενώ η εφορία βλέπει ηλεκτρονικές συναλλαγές 2095 ευρώ. Εγώ τώρα το άλλαξα στο σωστό. *Edit: Έκανα την πράξη και αν έχεις δίκιο τότε το πρόστιμο στην διαφορά είναι 199 ευρώ. (3000-2095=905,,,905*0,22=199) Τά αλλα 111 ευρώ πως προκύπτουν αραγε. Άπο οτι διαβάζω το πρόστιμο εκπρόθεσμης ίσως ειναι 100 ευρώ. Δυστυχώς, η εφαρμογή της εφορίας δεν υπολογίζει τον φόρο πλέον αφου προσπάθησα πολλές φορές, οπότε θα τον μάθω με το τελικό αποτέλεσμα. Γνωρίζει κάποιος αν το πρόστιμο για τις αποδείξεις βεβαιώνεται αυτόματα κατα την υποβολή; Οι κωδικοί που ανέφερα σε παρένθεση είναι στον πίνακα 4 (14 και 15). Θέλω να πιστεύω οτι βάζω σωστά τους κωδικούς, όπως τους διάβασα σε άρθρο του taxheaven. Σε ευχαριστώ και πάλι.
  3. Καλησπέρα σε όλους. Έχω φάει μισή μέρα να καταλάβω πως υπολογίζουν τον φόρο σε εισόδημα που αποκτήθηκε στην Γερμανία. Μόλις ολοκληρώθηκε η μεταφορά της κοπέλας μου στην εφορία εξωτερικού από το 2022, και της έστειλαν ενημέρωση να κάνει τροποποιητική για τα εισοδήματα του 2021 στην Γερμανία που έμεινε 150 ημέρες. Μπαίνω στο τάξις, βάζω εισόδημα Ελλάδας (301) 3437 ευρώ, καθαρό εισόδημα Γερμανίας (389) 5800 ευρώ και καταβληθεί φόρο (651) στην Γερμανία 1385 ευρώ. Μου βγάζει χρεωστικό 309 ευρώ. Δηλαδή, η κοπέλα είχε ακαθάριστο εισόδημα 10622, πλήρωσε 1385 στην Γερμανία και η Ελλάδα θέλει αλλά 309. Πως προκύπτει συνολικός φόρος 1694; Μπορεί κάποιος να καταλάβει πως το υπολογίζουν; Βάζω κάποιον κωδικό λάθος; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  4. Φεβρουάριο πήρα την βεβαίωση μου απο πανελλήνιες το 17. Είχαν την γνήσια, αυτή που τυπώθηκε τότε και κανεις δεν μου είπε να την παραλάβω. Εννοείται και δεν υπάρχει περίπτωση να την δώσουν στα αγγλικά. Την έδωσα σε γερμανικό πανεπιστήμιο με μετάφραση στα γερμανικά και όλα καλά, την δέχθηκαν. Εμενα μάλιστα την παρέλαβε η μητέρα μου γιατί ήμουν ηδη στο εξωτερικό. Χωρίς εξουσιοδότηση, απλα τους ενημερωσα τηλεφωνικά.
  5. Δεκ 21, πήρα το μοντέλο με 3050ti και 16gb ram απο lenovo Γερμανίας. Του πέρασα Win 11. Ποτέ bluescreen. Με μία τίμια βάση του δεκάριου, θερμοκρασίες max 60 βαθμούς και αν, και μετά από πολύωρο gaming Θόρυβος από τον ανεμιστήρα, ίσα ίσα αισθητός, και αν Ποιότητα σασί, αρκετά καλή. Επίσης το πληκτρολόγιο δεν βυθίζεται μέσα όπως σε πολλά μοντέλα ίδιας τιμής. Δίσκος μετά απο 6 μήνες, 99% υγεία. Το δικό μου φοράει αυτόν: Micron MTFDHBA512QFD Μόνο αρνητικό, η οθόνη είναι λίγο σκοτεινή. Εγώ το έχω μόνιμα στο γραφείο με εξωτερικό πληκτρολόγιο, ποντίκι και 75hz οθόνη και σύντομα θα πάρω εξωτερική 144hz οθόνη, προσφορά ψάχνω. Γλίτωσα τον πονοκέφαλο με το να στήσω pc με νορμαλ μπάτζετ. Από εμένα, άφοβα. Το μηχάνημα δεν θα σας αφήσει πουθενά. Δεν θα μπορούσα να είχα πάρει καλύτερο για 750 ευρώ που πλήρωσα.
  6. Τελικά το έφτιαξα. Σίγουρα ήταν οι ram. Από ότι είδα ο 1500x υποστηρίζει μέχρι 2600mhz ενώ αυτές ήταν στα 3200. Τις κατέβασα αρχικά σε 2133 και μετά σε 2600 και είναι κομπλέ Πιο πάνω δεν bootαρει. Βέβαια ενώ τις ram τις είχα κατεβάσει αρκετές ώρες και έπαιζα με τα slots, δεν έλεγε να φτιάξει. Έφτιαξα partition στον δίσκο και πέρασα τα windows εκεί και μετά install μέσα από τον δίσκο Ολοκληρώθηκε το install αλλά κόλλησε στην προετοιμασία συσκευών. Τελικά το ξεκόλλησα από το Regedit και άρχισε να freezαρει πάλι στις ρυθμίσεις χρήστη των windows. Μετά από κάμποσα restart και μόνο ξεκόλλησε. @EddieObscurant Ξαναέκανα format, έτρεξα τα ίδια stickακια με linux και είναι κομπλέ Είχα πειράξει τα fastboot κτλ και δεν ηταν κάτι απο εκεί.. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είχε πέρα από τις ram. @akeraios Έγινε memtest μέχρι το 50%, 9 test έτρεξε και δεν παρουσίασε κάτι.
  7. Καλησπέρα στο φόρουμ, παιδεύομαι απο το πρωι με ενα pc [Ryzen 5 1500x - Asus B350 Plus - Gigabyte 1060 - Gskill 16gb ddr4 3200mhz]. Το συγκεκριμένο όταν πάω να του κάνω εγκατάσταση τα windows 10 freezαρει στην μεταφορά των αρχείων, ενώ όταν πάω να βάλω κάποια live έκδοση linux όλες crashαρουν στο boot. Συνοπτικά έχω κάνει: 1) Προσπάθεια εγκατάστασης windows με 2 στικάκια και 2 iso. Ένα πειραγμένο προ-ενεργοποιημενο και ενα official. 2) Προσπάθεια να bootάρω με live έκδοση Tiny Core Linux 3) Προσπάθεια να bootάρω με live έκδοση ReactOs καθώς και με κανονικό install. 4) Bios update 5) Έχω παίξει με τις ram σε όλα τα slot και όλα τα modules 6) Έχω προωθήσει με άλλη κάρτα γραφικών 7) Έβγαλα τον δίσκο και έκανα install τα windows σε άλλο pc άλλα όταν τον πήγα πίσω crashαραν στο boot. 8) Έβγαλα την μπαταρία 9) Στα timing των ram, έβγαλα το αυτόματο και έβαλα τις εργοστασιακές. Γενικά έχω καταλήξει ότι είναι κάτι μεταξύ μητρικής, επεξεργαστή και ram καθώς ο δίσκος δεν είχε θέμα σε άλλο pc, ενώ δεν δούλεψε με άλλη κάρτα γραφικών. Η μητρική να πω ότι ελέγχθηκε από το κατάστημα οπού αγοράστηκε και είπαν ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Ανεβάζω και screenshot απο τα error που βγάζει οταν bootαρει με linux.
  8. What is wrong with mediamarkt? Παρασκευή θα πάω να παραλάβω.
  9. Mediamarkt Αργυρούπολη Ρώτησα τι παίζει λόγο των μεγάλων διαφορών στον χρόνο παράδοσης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει το σύστημα τους. Το Σαββάτο μου είχαν πει μέχρι 10/12... Μάλλον το κάθε κατάστημα κάνει ξεχωριστή παραγγελία απο τον προμηθευτή.
  10. κανενα mail εδω, δεν μπορω να καταλαβω τι κανουν. Τηλεφωνικα μου ειχαν πει 10/12
  11. Εγώ περιμένω τώρα , με πήραν χθες το πρωί, με ξύπνησαν κιόλας. Πάντως νομίζω από όσα ποντίκια έβγαλαν ήταν η καλύτερη επιλογή και ας ήταν το μόνο που πρόλαβα. Δεν με ενδιαφέρουν τα πολλά κουμπιά. Για r6s το θέλω μόνο. Μπορεί να σε πάρουν τηλ μόλις φανεί η παραγγελία και να σε πάνε με νέα παραλαβή λίγες μέρες αργότερα.
  12. Εγώ θα τους έπερνα ένα τηλ αύριο καλού κακού, γιατί εμενα με ρώτησαν άμα θέλω να περιμένω μέχρι 10 Δεκεμβρίου η να ακυρώσω την παραγγελία. Αυτοί πως θα παραγγείλουν όσα κομμάτια χρειάζονται άμα δεν επιβεβαιοσουν;
  13. Σε πηραν τηλ εσενα; Εγώ απορώ για το πως το άφησαν τόσες ώρες χωρίς να το κατεβάζουν. Μέχρι τις 3 το προι που το τσέκαρα μπορούσες ακόμα να το παραγγείλεις
  14. Παραλαβή από κατάστημα Αργυρούπολης και πληρωμή μετρητά εκεί πέρα. Από την πρώτη στιγμή φαινόταν
  • Δημιουργία νέου...