Προς το περιεχόμενο

BrocasHelm

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    893
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.440 προβολές προφίλ

BrocasHelm's Achievements

  1. Το μεγαλύτερό τους project είναι βασικά το ζμακ. ΟΚ, φαντάζομαι θα έχει και δωρεάν όλα τα PPV του WWE αν έχει όλο το content και δεν έχει απλά τα εβδομαδιαία, που για τζάμπα mania μια χαρά είναι.
  2. Απλά στο κομμάτι δωρεά να έχεις υπόψη σου ότι είναι τεκμήριο για τον γονέα. Αν οι γονείς χρησιμοποιούν μόνο κάρτες τα τελευταία χρόνια δύσκολο να δικαιολογήσουν τα λεφτά αυτά. Αν τραβάνε μετρητά από το ΑΤΜ τα τελευταία 5 χρόνια πχ (aka ανάλωση κεφαλαίου καθώς και το στρώμα μια χαρά αποθηκεύει χρήματα), απλά θα πας με τον πατέρα σου τράπεζα με ένα πακέτο με τα 20 χιλιάρικα μετρητά, θα τα καταθέσει στον λογαριασμό του ο πατέρας σου και καπάκι μεταφορά στον δικό σου με αιτιολόγηση δωρεά γονέα τάδε προς τέκνο. Έτσι έχεις 20 μαύρα χιλιάρικα καθαρά πλέον για χρήση. Μην ξεχάσεις μετά να κάνεις και την δήλωση της δωρεάς μέσω gov και να την στείλεις στην τοπική ΔΟΥ με email, να είναι όλα τυπικά. Και στην φορολογική δήλωση την επόμενη χρονιά να δηλώσετε την δωρεά τόσο ο πατέρας σου όσο και εσύ. Γενικά με την παρούσα κυβέρνηση πολύ μαύρο χρήμα νομιμοποιείται στα γρήγορα με κόστος 0.
  3. BrocasHelm

    Ανεργια

    26/1 Γενικά υπολογίζεις την 1η Παρασκευή μετά τις 25 κάθε μήνα (αφού το ταμείο ανεργίας που παίρνεις αφορά διάστημα μέχρι τις 25 του μήνα). Δεκέμβριο πληρώθηκες νωρίτερα λόγω Χριστουγέννων.
  4. Το θέμα είναι απλό. Η δήλωση έγινε από CEO εταιρείας που τώρα προσφέρει ένα (1) μόνο μοντέλο αυτοκινήτου, συν 2 κουτιά με 4 ρόδες (όμορφα κουτιά συγκριτικά με τα άλλα SUV κουτιά ίδιας κατηγορίας, αλλά παραμένουν κουτιά). Δεν θα πάρεις alfa romeo για να πας από το σημείο Α στο σημείο Β ατσαλάκωτος (που προφανώς το κάνεις αν θες). Θα ανέβεις το βουνό όμως και θα βγεις με χαμόγελο στα χείλη. Και αυτό ένα SUV δεν μπορεί να στο προσφέρει καθαρά και μόνο για λόγους φυσικής. Το sedan ή το hatchback μπορεί να στο προσφέρει.
  5. Οσοι λέτε για 39Α, έχετε συνδέσει την Payzy με επαγγελματικό λογαριασμό; Γιατί αν πάρετε με αποφορολόγηση από την προσωπική σας Payzy παίζει να έχετε τρεχάματα με εφορίες. Φαντάζομαι μόνο ατομικές επιχειρήσεις ίσως να μπορούν να το κάνουν, αλλά καλύτερα ρωτήστε και τον λογιστή σας.
  6. Χίλιες φορές Αρκούδι και τριγύρω περιοχές παρά Κουρούτα. Ο ορισμός του overrated με μια θάλασσα που ανάλογα τον καιρό μου είναι από αδιάφορη ως κακή.
  7. BrocasHelm

    E-pass διοδίων

    Υπάρχει κάπου συγκριτικό με τους διάφορους αυτοκινητοδρόμους για τι εκπτώσεις παίζουν; Ή πρέπει να τα δεις ένα ένα; Καταλαβαίνω οποίος είναι Αθήνα να θέλει της Αττικής οδού, αλλά οι υπόλοιποι; Εγώ πχ που είμαι Δυτική Ελλάδα και αν χρειαστεί να πάω Αθήνα 9/10 θα πάω από Τσακώνα και σπάνια από Πάτρα και δεν κερδίζω κάτι εκεί από ότι είδα, μήπως να βγάλω από την γέφυρα το αλερετούρ πχ για τις λίγες φορές που θα περάσω το αυλάκι;
  8. Ακριβώς αυτό. 20.3.21 - 19.3.22 και 20.3.22 - 19.1.23, αφού δεν μετράνε οι 2 τελευταίοι μήνες (20.1.23 - 19.3.23). Αν είσαι τελείως οριακά στα ένσημα της 2ης χρονιάς, δοκίμασε σε 1 μήνα να κολλήσεις κάποια και να πάρεις απόλυση/λύση σύμβασης, ώστε να έχεις τα απαιτούμενα 80 αφού θα έχεις κερδίσει τον επιπλέον μήνα.
  9. Εγώ θα έλεγα προς Μυστρά/Σπάρτη, και συνέχεια καταλήγεις Μονεμβασιά. Ή νότια για Γύθειο και Λιμένι, Οίτυλο και Αρεόπολη και ως εκεί. Καρδαμύλη ωραία είναι αλλά μάλλον λίγο πιο μακριά από ότι θες σε απόσταση. Και πάντα από Καλαμάτα, αν πας από Αρεόπολη είναι σίγουρα πολύ πιο μακριά από τα όρια που βάζεις (αν και πολύ ωραία διαδρομή).
  10. Νομίζω η σωστή απάντηση είναι πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες.
  11. Στα έγραψα παραπάνω και έκανες παράθεση. Και η αισθητά λιγότερη γραφειοκρατία (πίστεψε με, πολύ σημαντικό ειδικά με τα λιμάνια για tours από κρουαζιέρα) και το όριο των 82 ευρώ. Το βαν τουριστικού γραφείου για ένα μεμονωμένο transfer Αθήνα Πειραιά θα πρέπει να το κοστολογήσει 82 ευρώ το λιγότερο. Εκτός αν είναι μέρος μεγαλύτερου τουριστικού πακέτου. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα αν πχ ζήσουμε πάλι το 2020 να βγει και στη πιάτσα, να βγει κανένα ψιλό στην ανάγκη. Αλλά με τουρισμό να υπάρχει κανονικά, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.
  12. Αν έχει πινακίδα ταξί, είναι ταξί. Δεν υπάρχουν περιορισμοί όπως η ελάχιστη χρέωση των 82 ευρώ, δήλωση στην πλατφόρμα του υπουργείου μεταφορών, λίστες δηλώσεις και χαρτιά για είσοδο σε λιμάνια κλπ. Μόνος περιορισμός ότι πρέπει η αναχώρηση ή ο προορισμός να είναι στην έδρα. Αν είναι βαν τουριστικού γραφείου, έχει πινακίδες όπως όλα τα ΙΧΕ, πρέπει να έχει μπλε λωρίδα στο τζάμι, να γράφει ΜΗΤΕ κλπ. Υπάρχουν πολλά βαν τουριστικά, αλλά μεγάλος αριθμός είναι και τα ταξί. Γνωρίζω εταιρείες με δεκάδες βαν με πινακίδες ταξί, που το 95% των μεταφορών είναι για τουρίστες.
  13. Αν έχεις ιταλικό υπάρχουν αξιόπιστα ιντερνετικά καταστήματα με αυθεντικά ανταλλακτικά σε πολύ καλύτερες τιμές από αντιπροσωπείες ή συνεργεία (γιατί ειδικά πολλά συνεργεία εκεί ψωνίζουν, και βάζουν και το κατιτίς extra μετά). Δεν θα κάνω διαφήμιση αλλά πχ υπάρχει κατάστημα Θεσσαλονίκη που έχει ότι μπορείς να φανταστείς και χρειαστείς για Alfa Romeo, Lancia ή Fiat. Στα γρήγορα βρίσκω πακέτο τα ίδια ακριβώς λάδια+γνήσιο φίλτρο λαδιού στα 70 ευρώ (συγκριτικά με τα περίπου 101 ευρώ -10% έκπτωση και καλά). Πλέον είμαι στην 2η Alfa Romeo εγώ και ενώ άκουγα πριν 13+ χρόνια πως έχουν πανάκριβα service, καμία σχέση. Ανταλλακτικά αγοράζω εγώ αρκετά φτηνά (σίγουρα φτηνότερα από τιμές αντιπροσωπείας), έμπιστο εξειδικευμένο συνεργείο έχω βρει που παίρνει μόνο εργατικά, και θεωρώ τα συνολικά κόστη στα service αστεία.
  14. Στα περί ημερομισθίου ταξί, όπως ανέφερα σε νωρίτερο ποστ, δεν κάνεις απλά πέρα δώθε από πιάτσες, αλλά κοιτάς τον τουρισμό. Στην αγορά Αθήνας παίζει τουλάχιστον 150 ευρώ η μίσθωση ταξί για 6 ώρες tourάκι στην Αθήνα, 200 για μια εκδρομούλα 4-5 ώρες Σούνιο και πίσω απόγευμα, ένα 30άρι το one way Αθήνα - Λιμάνι Πειραιά (ή ανάποδα) και 50άρι το one way Αθήνα - Αεροδρόμιο (ή ανάποδα). Για μονοήμερες εκδρομές Δελφούς ή Αργολίδα πάμε στα 250 τουλάχιστον. Σε πολυήμερα tour αντίστοιχα ανά ημέρα (χωρίς διαμονή/φαγητό οδηγού στην τιμή). Όλα αυτά όχι τιμή πιάτσας/δρόμου, είναι για προκράτηση. Φυσικά μετά παίζει και το εξτραδάκι, ανάλογα της εθνικότητας του πελάτη. Αν έχεις καθαρό όχημα (με προτίμηση σε αστέρι, γιατί πουλάει αυτό δυστυχώς ειδικά σε Αμερικανούς), είσαι σωστός επαγγελματίας, μιλάς καλά Αγγλικά και έχεις όρεξη να δουλέψεις και να μην είσαι απλά ταρίφας (aka μουγκός στον δρόμο), είσαι ανάρπαστος τουλάχιστον 6 από τους 12 μήνες που είναι η τουριστική σεζόν. Επίσης αν το κάνεις σωστά, το εξτραδάκι που ανέφερα είναι σημαντικό και κάποιες φορές μπορεί να φτάνει την αμοιβή της υπηρεσίας (και φυσικά σε σπάνιες περιπτώσεις να είναι εξωφρενικά υψηλό, αλλά μιλάμε για 1-2 φορές τον χρόνο να σου κάτσει ο τρελά φραγκάτος πελάτης). Σε τουριστικούς προορισμούς τύπου Ηράκλειο/Χανιά, Ρόδο ή Κυκλάδες (χωρίς να ακουμπάω καν Μύκονο, Σαντορίνη, περιοχή Ελούντας και μερικά ακόμα μέρη όπου είναι ξεχωριστή οικονομία σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα) οι τιμές της αγοράς είναι πολύ παραπάνω (40+ ευρώ η ώρα τουλάχιστον, με την Μύκονο ίσως να φτάνει και τα 100). Το κομμάτι με τα 9θέσια ταξί που τους καίει να μετατραπούν όλα γίνεται ακριβώς για τον τουρισμό. Γιατί να έχεις μια E Class όταν μπορείς να έχεις ένα Vito/Viano και να μπορείς να μεταφέρεις άνετα οικογένεια ή παρέα 4-5-6 ατόμων; Παραπάνω άτομα, παραπάνω λεφτά, με ελάχιστα παραπάνω λειτουργικό κόστος. Ήδη στην Αθήνα υπάρχουν ΠΟΛΛΑ minivan ταξί αλλά είναι όλα μαύρα (κυρίως), απλά έχουν πινακίδα ταξί. Α, και κάτι τελευταίο, το ΦΠΑ είναι ακόμα 13% (είχε μειωθεί το 2020) και δεν θα αλλάξει, ειδικά σε χρονιά εκλογών. Αν πάει 24% ετοιμαστείτε για ένα χαλαρό +10% τουλάχιστον σε όλες τις τιμές. ΥΓ: Δεν έχω ταξί, αλλά είμαι στον τουρισμό και γνωρίζω τι παίζει ακριβώς.
  15. Ταξιτζής με καλό καθαρό αμάξι, αν είναι ευγενικός και ξέρει Αγγλικά, δουλεύει 200-250 ημέρες τον χρόνο τουρισμό και βγάζει πολύ καλά λεφτά (μιλάω για Αθήνα και άλλους τουριστικούς προορισμούς πχ Κρήτη ή ότι είναι κοντά σε λιμάνι κρουαζιέρας). Πιάτσες και διαδρομές στην πόλη είναι απλά χόμπι για τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, να μην βαριέται και να βγαίνει κανένα ψιλό.
  • Δημιουργία νέου...