Προς το περιεχόμενο

Scullbag

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    60
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.532 προβολές προφίλ

Scullbag's Achievements

  1. Χαχαχα, έτσι όπως τρέχει, 2-3 μέρες με μερικές μπουκές λιγότερες θα μείνει πετσί και κόκκαλο xD Πέρα απ την πλάκα όμως θα κοιτάξω μήπως γίνεται να βρω έναν ελαφρύ σάκο, και θα πάρω ένα τηλέφωνο στην Aegean να δω πόσο περιθώριο δίνουν (αν δλδ δεν είναι 8 κιλά και είναι 8 κιλά και 100 γραμμάρια θα μας αφήσουν απ έξω φάση) Δεν γίνεται όχι, και που αφήνουν να μπει σαν χειραποσκευή και να είναι στα πόδια μου πολύ είναι για τις αεροπορικές, η Aegean είναι ίσως η μόνη αεροπορική στην Ευρώπη που επιτρέπουν ζώα στην καμπίνα! Είναι σπάνιο (με την British που μίλησα μου είπαν λιγότερο από 1 στα 10.000), αλλά όντως συμβαίνει 🙁 Έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με την διαχείρηση από την αεροπορική, αλλά και με το ίδιο το ζώο, γι'αυτό και δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελα να πετάξει το σκυλί μου με την Aegean σαν cargo (ο λόγος που η τιμή με British είναι τόσο εξωφρενική είναι επειδή έχουν ειδική εταιρεία που διαχειρίζεται το ταξίδι ζώων). Aaaanyway, ευχαριστώ για τις συμβουλές! Θα παραμείνω μάλλον στην αρχική σκέψη, μαζί στην καμπίνα, ή road trip.
  2. Δεν είναι θέμα το κόστος για να ταξιδέψει καμπίνα με Aegean, σαν να κλείνεις 2ο εισιτήριο είναι, απλά πρέπει το βάρος του σκύλου μαζί με το σάκο του να είναι κάτω από 8 κιλά, και φοβάμαι ότι δεν θα μας παίρνει! Ααααχ, το βλέπω το οδικώς μέσω Ιταλίας να αχνοφαίνεται 😆
  3. Καλησπέρα στο γκρουπ! Έχω μια γρήγορη και, ελπίζω, εύκολη ερώτηση για όποιον έχει εμπειρία επί του θέματος: είναι τραγικά δύσκολη η διαδικασία για να έρθω Ελλάδα αεροπορικός με ένα σκυλί? Σκοπεύω να επιστρέψω Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, και επομένως το τετράποδο τρελοκομείο που αποκαλώ σκυλί μου, θα έρθει μαζί! Η ευκολότερη επιλογή για την μετακίνησή μας είναι, προφανώς, το αεροπλάνο. Μιας όμως και ο μικρός δεν το έχει ξαναβιώσει, δεν είμαι σίγουρη τι είναι καλύτερο. Είναι 6.5 κιλά, οπότε στο όριο για καμπίνα με την Aegean (μέχρι 8 κιλά μαζί με την τσάντα μεταφοράς του), και όταν τηλεφώνησα στην British Airways μου είπαν ότι το κόστος για να ταξιδέψει σαν cargo είναι - στο Θεό τους - £2.500! H Aegean έχει την επιλογή να ταξιδέψει σαν cargo με φυσιολογικό κόστος, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές και δυστυχώς ο κούταβος είναι σχετικά αγχώδης όταν μένει μόνος του (που θα είναι μόνος του, μέσα στο αεροπλάνο, αν ταξιδεύει σαν cargo) 😕 Ο βλαξ στον οποίο αναφέρομαι:
  4. Κοιτάξτε, δεν μπορώ να πω ότι αν σε κάποιον δεν άρεσε η ταινία έχει πρόβλημα, γιατί αυτό δεν είναι σωστό. Μπορώ να το υπονοήσω όμως 😆 Προσωπικά την βρήκα εξαιρετική. Ειδικά μετά τα πολλά και διάφορα είδη πατάτας που σέρβιρε η Marvel τα τελευταία... χρόνια, έμεινα. Δεν περίμενα τόσο καλή σκηνοθεσία σίγουρα, αλλά το βασικότερο- δεν περίμενα τόσο δεμένο σενάριο. Φάνηκε ότι είχε δουλευτεί πάρα πολύ, και εκτίμησα τις αλλαγές που έκαναν στους χαρακτήρες. Φυσικά οι ηθοποιοί έκαναν εξαιρετική δουλειά (αν και κανείς δεν είχε ανάγκη τις προφορές αλλά τέλοσπάντων, Αμερικάνοι). Παίδες, είναι δυνατόν να ζητάμε να δείξουν "σεβασμό" σε έναν χαρακτήρα κόμικς που ξεκίνησε το 60'? Λες και υπάρχει χαρακτήρας του MCU που είναι όπως ήταν στα κόμικς? Το ότι οι στολές του Spiderman είναι δημιούργημα δισεκατομμυριούχου δεν σας χαλάει ας πούμε? Η Black Widow χρειαζόνταν να έρθει στον σύγχρονο κόσμο. Χαίρομαι που διέγραψαν πράγματα που είναι ξεπερασμένα και κράτησαν τις βασικές τις αξίες. Δεν μου χρειάζεται να δω ένα ακόμα catfight μεταξύ Natasha και Yelena, προσωπικά προτίμησα την σχέση που έφτιαξαν στην ταινία πολύ περισσότερο απ'ότι μας έχουν δώσει τα κόμικς δεκαετίες τώρα. Επίσης, δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ δεν ψάχνω για ρεαλισμό στις ταινίες της Marvel. Θέαμα είναι. Οι πτώσεις στο τέλος της BW ήταν μη ρεαλιστικές, αλλά η σκηνή με τον Falcon/Sam στο τέλος του Winter Soldier που έπεσε από φλεγόμενη υπτάμενη βάση και προσγειώθηκε σε ελικόπτερο εν μέσω πτήσης ήταν βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα? Black Widow καθαρό 10/10, από τα καλύτερα popcorn flicks της δεκαετίας.
  5. Ο ορισμός του τι ζημιά μπορεί να κάνει το λάθος marketing/η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο. Πήγαμε σε -σχετικά- σοβαρό σινεμά να δούμε μια ταινία που πλέον ούτε τον τίτλο της δεν θυμάμαι. Η αίθουσα: Στη μια πλευρά εμείς, και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι μπροστά από εμάς που μάλλον είχαν έρθει να δουν κάτι τύπου "Ζωή σαν Τριαντάφυλλο" (αν κρίνω από τη φρίκη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους όταν φύγαμε) και μπήκαν στη λάθος αίθουσα. Στην άλλη πλευρά της αίθουσας: μια ντουζίνα έφηβοι που ήρθαν γιατί -λογικά- μάθανε ότι η ταινία είχε γυμνές σκηνές. Ω. Θεοί. Δεν έχω μετανιώσει εισιτήριο τόσο πολύ στη ζωή μου. Απ' ότι θυμάμαι η ταινία ήταν αρκετά αλληγορική, με λίγο διάλογο, οπότε οι ιαχές από την άλλη πλευρά κάθε φορά που ξεμύτιζε στήθος ήταν ακραίες. Κάποιος έπρεπε να μάθει σε αυτά τα παιδιά να χρησιμοποιούν σωστά το ίντερνετ ώστε να μην χρειάζεται να πετάνε τα λεφτά τους στο σινεμά σε άκυρες προβολές. Περιττό να πω ότι ανάθεμα και αν την παρακολουθήσαμε την ταινία. Αν με ρωτήσει κανείς δεν έχω ιδέα τι συνέβη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια. Μετά τη λήξη της προβολής ήμασταν για παυσίπονα. Πάντως απολαύσαμε τα γεροντάκια που αντάλλαζαν εκφράσεις φρίκης και σταυροκοπιόντουσαν κάθε τόσο. Χαλάλι.
  6. Scullbag

    Joker (2019)

    Ναι, ρίσκο. Μέχρι το 1ο LOTR οι ταινίες φαντασίας ήταν b-movies, στο μεγαλύτερο κομμάτι τους. Ο Τζάκσον και η Γουός δούλευαν το σενάριο για 15 χρόνια πριν το κάνουν pitch. Οι περισσότερες εταιρείες τους είπαν όχι, και οι παραγωγοί στη Fox που έδειξαν ενδιαφέρον, αρχικά είχαν πολλούς ενδοιασμούς στο να επενδύσουν σε 3 ταινίες και πίεζαν για 1. Με το ζόρι, με πολλές συμπαραγωγές και με την απειλή του "ή 3 ή καμία" κατάφεραν να έχουν την τριλογία. Ναι, 30 ταινίες, εκ των οποίων οι 20-φεύγα είναι τόσο ίδιες που δεν ξέρεις που αρχίζει η μία, και που τελειώνει η επόμενη, και όποτε παίρνουν πρωτοβουλίες να "ρισκάρουν" μας το βγάζουν ξύδι (10 χρόνια για να φτιάξουν 1 ταινία για τη Black Widow και αυτή θα είναι PG γιατί πρέπει να πουλήσουν φιγούρες και παιχνίδια στα πιτσιρίκια). Όσο για τα κέρδη, το βλέπεις πολύ επιφανειακά. Η Disney είχε ανάπτυξη πολύ κάτω των προσδοκιών για το 2019, και είχαν και πτώση οι μετοχές της το καλοκαίρι. Πιο ξεκάθαρο "regrouping" από το φετινό το δικό τους δεν έχει ξαναγίνει. Δεν χρειάζεται να το παίρνεις τόσο προσωπικά το ζήτημα. Παρακολουθώ ταινίες της Marvel (όχι όλες, αλλά αρκετές) και διάβαζα κόμιξ πριν γίνει μόδα, έχω κάθε δικαίωμα να τους κράζω όταν κάνουν λάθη, και έχουν κάνει τραγικότατα λάθη σχετικά με το περιεχόμενο των προϊόντων τους, όχι μόνο στη Marvel αλλά και σε άλλες θυγατρικές της εταιρείας. Τα αποτελέσματα σε καμιά 10ετία θα τα δούμε. Για να γυρίσω και on-topic, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο το come back της DC, σταυρώνω όλα τα δάχτυλα για τις επόμενες.
  7. Scullbag

    Joker (2019)

    Κάτι μας είπες. Δουλεύω στον κλάδο φίλε, το ξέρω ότι φτιάχνουν ό,τι πουλάει, αλλά το να γράφουν σενάρια με βάση πιο παιχνίδι θέλουν να προμοτάρουν είναι δική τους πατέντα. Αν τα στούντιο δεν έπαιρναν και ρίσκα και δεν επένδυαν σε ιδέες, δεν θα είχες Star Wars, δεν θα είχες Lord of the Rings, και δεν θα είχες τις εκατοντάδες άλλες ταινίες/υπερπαραγωγές του Hollywood που ξεκίνησαν επειδή παραγωγοί πίστεψαν σε ένα σενάριο, ότι είναι σωστό και έξυπνο, και έβαλαν τα λεφτά για να γίνει η ταινία. Πλέον οι σκηνοθέτες στις ταινίες τις Marvel είναι εκεί για να λένε ότι υπάρχουν. Ό,τι γίνεται στις ταινίες έρχεται γραμμή από το στούντιο για το πως θα είναι και γι'αυτό έχουν καταντήσει όπως έχουν καταντήσει (οι περισσότερες, όχι όλες, υπάρχουν και σκηνοθέτες με σπονδυλική στήλη όπως ο Waititi), capiche?
  8. Scullbag

    Joker (2019)

    Ό,τι και να λέγεται για αυτή την ταινία το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για αδιανόητη επιτυχία για την Warner Bros και την DC. Τόσο λόγω κερδών, τα οποία είναι άνετα κλίμακας Endgame (ειδικά τη στιγμή που η Marvel αρνείται - ή αδυνατεί- να δώσει το ακριβές budget της ταινίας), όσο και λόγω περιεχομένου. Έφτιαξαν μια comicbook movie που έσπασε ταμία και τώρα μαζεύει και τα βραβεία παρότι υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός, μιας και ήταν καλή χρονιά για τον κινηματογράφο φέτος. Χαλάλι τους. Α! Ελπίζω οι execs στη Disney να άφρισαν. Έχουν καταντήσει τον κινηματογράφο γραμμή παραγωγής.
  9. Χμμ, δεν θυμάμαι αντίστοιχες ατάκες περί "τυπικής Μαρβελιάς" και τα σχετικά όταν έβγαινε το 3ο Thor, που επίσης είχε σκηνοθέτη του βεληνεκούς της Shortland. Τελοσπάντων, πολύ που τους νοιάζει τους συντελεστές, τώρα που τη φτιάξανε, ποιος θα πάει να τη δει ή όχι. Έτσι κι αλλιώς one off είναι η ταινία, δεν παρακαλάνε να πουλήσει για να ξεκινήσουν το sequel. Ποτέ δεν είπαν ότι θα είναι ταινία κατασκοπείας. Εκτός αν διαβάζετε τα 15,093 click baiting άρθρα στα εκατοντάδες μαρβελοσάιτ που πιάνουν μέχρι και άκυρα σχόλια στο twitter για να γράψουν άρθρα του στιλ "φήμες λένε ότι η καινούρια ταινία της Μάρβελ θα είναι crossover με τον Μπομπ το Σφουγγαράκι". Anyway, απ ότι ειπώθηκε στο CCXP19, οι 4 χαρακτήρες που παρουσιάστηκαν στο τραίλερ είχαν υποδυθεί μια "οικογένεια" κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο παρελθόν. Bluesattack, Η σκηνοθέτρια της ταινίας έχει γίνει γνωστή μέσω ταινιών όπως το Lore, το οποίο είχα δει σε φεστιβάλ όταν βγήκε και είναι μια εξαιρετική ταινία, και συνηθίζει να χρησιμοποιεί γυναίκες πρωταγωνίστριες. Αμφιβάλλω αν θα αλλάξει αυτό για την πρωταγωνίστρια της ομότιτλης ταινίας, ειδικά τη στιγμή που "το Σκαρλετάκι" είναι και παραγωγός. Και τη στιγμή που απ' ότι έχω καταλάβει, ο David Harbour δεν είναι ζώο. Εσύ βέβαια, όταν και αν ποτέ, θα βλέπεις την ταινία από τον θείο, έχεις φυσικά το ελεύθερο σαν θεατής να εστιάζεις το ενδιαφέρον σου σε ό,τι θες. Στην προκειμένη περίπτωση, μιας και είναι αρκετές οι γυναίκες στο φιλμ, μπορείς να εστιάσεις στον 1 άντρα. Να νιώσεις και συ λίγο πως νιώθουν οι γυναίκες θεατές στο 90% των ταινιών που παρακολουθούν.
  10. Ναι, γιατί Οσκαρικό καστ, πρώτης τάξεως σκηνοθέτης και -απ ότι φαίνεται- εξαιρετική παραγωγή, είναι ο πάτος. Εγώ μια φορά περίμενα 10 χρόνια για αυτή την ταινία. Και πολύ άργησαν. Ακούς εκεί πάτο, λες και τα Hulk, Τhor, Thor: The Dark World, Iron Man 2, Iron Man 3 κτλ ήταν αριστουργήματα, και τώρα που βγαίνει η Black Widow χάλασε η συνταγή.
  11. Ο Fagbenle δεν υποδύεται κακοποιό, είναι πρώην πράκτορας της SHIELD και απ ότι κατάλαβα θα είναι ο πληροφοριοδότης της Black Widow. Αλλά δεν καταλαβαίνω, ακόμα κι αν υποδύονταν και οι 2 κακοποιούς, τι σημασία έχει? Ο David Harbour έγινε δεκτός με ζητωκραυγές στο κον, είναι τρομερός ηθοποιός και είναι πολύ ευχαριστημένος με τον ρόλο που παίζει στην ταινία. Η Cate Blanchett ήταν η "κακιά" στο Ράγκναροκ και ήταν εξαιρετική. Το ότι η Marvel χρησιμοποιεί το σημερινό πολιτικό σκηνικό για να πουλήσει εισιτήρια το έχουν πάρει χαμπάρι όλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανίκανοι να κάνουν καλές ταινίες. Σημαίνει απλά ότι μια μέτρια ταινία όπως ήταν το Captain Marvel θα βγάλει 1 δις, τι στιγμή που μια μέτρια ταινία όπως ήταν το 1ο Thor έβγαλε 450 εκατομμύρια. Δεν βλέπω όμως όλους εκείνους τους θεατρινισμούς που είχαμε δει για εκείνη την ταινία να αναπαράγονται τώρα. Ίσα, ίσα που όποτε ρωτάνε τη Johansson γιατί γυρίζεται τώρα η ταινία (έχει αναλάβει την παραγωγή) λέει απλά ότι τώρα μπόρεσαν να έχουν το κατάλληλο σενάριο και την κατάλληλη κατάσταση στο MCU (κοινώς γνωστό και ως "ξεμπερδεύω με τα συμβόλαια"). Είμαι αρκετά θετική για το σενάριο, κυρίως λόγω της σκηνοθέτριας η οποία είναι καταπληκτική (και οι ταινίες που έχει δουλέψει στο παρελθόν πέραν του ότι ήταν εξαιρετικές, είχαν πολύ πρωτότυπα σενάρια), αλλά και γιατί κατάφεραν να έχουν τη Rachel Weisz στο καστ, η οποία λογικά όπως ανέφερα και πριν σίγουρα θα είναι με την αντίπαλη ομάδα, τουλάχιστον για ένα κομμάτι της ταινίας. Και το λέω αυτό γιατί η συγκεκριμένη ηθοποιός τείνει να επιλέγει ταινίες που έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν, και το ανέφερε συγκεκριμένα και σε συνέντευξη, ότι την τράβηξαν οι χαρακτήρες, η ιστορία και η σκηνοθέτρια. Οι ίδιοι ακριβώς λόγοι που με είχαν πείσει και για το 3ο Thor.
  12. Φίλε, η ταινία έχει 3 γυναίκες και 3 άντρες στο καστ (ξέχασα τον Ray Winstone γιατί δεν ήταν στο Κον). Οι σεναριογράφοι επίσης 2: 1 άντρας και 1 γυναίκα. Η σκηνοθέτρια είναι γυναίκα. Και λοιπόν? Αν το almost 50- 50% για εσένα είναι πλειοψηφία, οκ. Ό,τι πεις. Εγώ δεν είδα κανένα να προμοτάρει την ταινία με ατάκες του τύπου "Θέλουμε να δείξουμε πόσο δυνατές είναι οι γυναίκες" και "δείτε έχουμε γυναίκα πρωταγωνίστρια" όπως έκαναν με την Captain Marvel που ΤΟ ΜΟΝΟ που είχε να πει ήταν ότι παίζουν και γυναίκες. Η συγκεκριμένη ταινία δεν χρειάζεται τέτοιες διαβεβαιώσεις. Από κει και πέρα, αν εσύ έχεις θέμα συγκεκριμένα με το να πρωταγωνιστούν γυναίκες εν γένει σε ταινίες, ή το να υπάρχουν έξω στον κόσμο γυναίκες σκηνοθέτριες (και η συγκεκριμένη είναι και εξαιρετική) δικό σου το πρόβλημα. Δες Rambo, Steven Seagal, Jason Statham, πιάσε τις ταινίες του Schwarzenegger απ' το 80, και άσε μας να χαρούμε.
  13. ^Το καλύτερο ξέχασα. Για να εξηγηθούμε: Δεν με χαλάει το diversity και το representation, όλα καλά αρκεί να χαίρεται ο κόσμος. Όταν όμως φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιούν "κοινωνικά κινήματα" και μειονότητες και δεν ξέρω και γω τι για να πουλήσουν ένα προϊόν, και προϊόν τέχνης υποτίθεται, ε άντε γεια. Σενάριο 0 αλλά 1941 γυναίκες, ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Ευτυχώς, απ ότι έχουν πει μέχρι στιγμής, η Black Widow θα βασίζεται στο σενάριο. Δεν είναι εδώ για να διευκολύνει κανενός την πολιτική ατζέντα, είναι εδώ γιατί οι άνθρωποι αυτοί μαζεύτηκαν για να γυρίσουν μια ταινία δράσης. Όσοι θέλουν κινήματα, να πιάσουν τον ανεξάρτητο κινηματογράφο, από εκπροσώπους μειονοτήτων, άλλο τίποτα, αλλά εκεί πονάει γιατί πρέπει να δουλέψει και λίγο ο εγκέφαλος.
  14. ΑΧΕΜ Μόνο 10 χρόνια τους πήρε. Είναι κανείς άλλος που περιμένει από το Iron Man 2 γι αυτό το θαύμα, ή μόνο εγώ? Δεν κρατιέμαι πάντως. Τα νέα μέχρι στιγμής έχουν ως εξής: Πρόκειται περί prequel, τουλάχιστον μερικώς. Χρονικά τοποθετείται μετά το Captain America: Civil War, αλλά όχι μόνο εκεί. Διηγείται μια ιστορία από το παρελθόν της Black Widow, (τη διηγείται η ίδια? Θα την αναστήσουν αλά Τζίζους/Βίζιον/Λόκι/κτλ? ποιος ξέρει). Άλλοι χαρακτήρες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής: David Harbour: Alexei Shostakov Florence Plugh: Yelena Belova Rachel Weisz: Melinna O-T Fagbenle: Taskmaster Τα υπόλοιπα σε σπόιλερ για όσους προτιμούν να τα μάθουν στις αίθουσες.
  15. Scullbag

    Avengers: Endgame

    Ρε παιδιά. Έκανα την εξής σκέψη και χρειάζομαι τα φώτα σας.
  • Δημιουργία νέου...