Προς το περιεχόμενο

migf1

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    7.611
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με migf1

  • Ημερομηνία γέννησης 05/10/1967

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://x-karagiannis.gr/prg/

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

7.634 προβολές προφίλ

migf1's Achievements

  1. Ενδιαφέρεται κανείς με εμπειρία σε DirectX HLSL shaders να επεκτείνει κάνα-δυο υπάρχοντες shaders ώστε να μετατρέπουν stereoscopic (h)sbs/(h)ou 3d movies σε anaglyph-debois red-cyan? Έχω βρει για παράδειγμα τους παρακάτω prototype HLSL shaders για μετατροπή από hsbs 3d σε anaglyph red-cyan. Ο 1ος είναι τελείως straight-forward, ο 2ος χρησιμοποιεί lanczos2 (παρεμπιπτόντως, παρόλο που στα σχόλια λένε πως θέλουν full-screen input, στην πράξη θέλουν half-width input)... Τους έχω δοκιμάσει με Media Player Classic Home Cinema (Enhanced Video Renderer - Custom Presenter) και λειτουργούν. Δεν τους έχω γράψει εγώ, τους έχω πάρει από το φορουμ του mpc-hc στο doom9.org. Το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί ο dubois αλγόριθμος. Ακόμα καλύτερα να υπάρχει ένας shader για κάθε anaglyph μορφή. Π.χ. υπάρχουν 4 μορφές red-cyan anaglyph: gray, half-colored, full-colored & dubois. Αν μιλάμε για πηγαία ταινία side-by-side 3d (που είναι και η πιο διαδεδομένη), τότε για τις 4 προαναφερθείσες anaglyph red-cyan μορφές για το output θα έχουμε συνολικά 8 shaders: 4 για fullscreen SBS πηγή και 4 για half-width SBS πηγή (HSBS). Και αν θέλουμε να το ψειρίσουμε ακόμα περισσότερο, τους διπλασιάζουμε σε πλήθος, ώστε ο καθένας τους να έχει και εκδοχή με swapped left/right εικόνες σε κάθε frame. Όλα αυτά υποστηρίζονται ήδη από άλλους players (π.χ. potplayer, mpv, bino3d) αλλά όχι στον mpc-hc. Το screenshot που ακολουθεί σε spoiler δείχνει οπτικά αυτά που γράφω στην προηγούμενη παράγραφο (τα έχω μαρκάρει με πράσινο χρώμα): Στον MPC-HC δεν υπάρχει εγγενής υποστήριξη (ή δεν την έχω βρει) οπότε η λύση είναι είτε με shaders, είτε με avisynth scripts, αλλά το avisynth serving τρώει πολύ cpu συγκριτικά με τους shaders (κι έχει και μανούρα να το συσχετίσεις με τον mpc-hc). Τους shaders απλά τους βάζεις σε έναν φάκελο (υπάρχει ήδη στο installation folder του mpc-hc, με διάφορους shaders), μετά φτιάχνεις συσχετίσεις μέσα από τον mpc-hc (Options->Playback->Shadders) και τέλος τους διαλέγεις on-the-fly την ώρα που παίζει η ταινία. Ακολουθεί σχετικό screenshot σε spoiler)... Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα κάνει κανείς μονάχα αν έχει χρόνο & διάθεση, και είναι fun του mpc-hc και θέλει να τον χρησιμοποιεί ως default player σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις. Πάντως 4 shaders για (h)sbs -> redcyan & (h)sbs -> redcyan dubois θα κάλυπταν πολύ μεγάλη γκάμα σύγχρονων 3d ταινιών για όσους δεν έχουν 3d monitors και δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν 3 ευρώ για ένα ζευγάρι red-cyan γυαλιών. Χώρια ότι η δημιουργία shaders και για (h)Top/Bottom πηγές θα ήταν trivial μετά. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος με όρεξη, χρόνο και γνώσεις να φτιάξει έστω ένα redcyan dubois (γκουχ-γκουχ, πάπι ακούει; ) PS. Παρεμπιπτόντως, όσοι έχουν nvidia κάρτες, ενεργοποιώντας το 3d vision στους drivers μπορούν να παίξουν πολύ μεγάλη γκάμα παιχνιδιών σε anaglyph 3d. Το anaglyph 3d έχει μειονεκτήματα (κυρίως η απαλοιφή των χρωμάτων των φακών από την ταινία) αλλά είναι κυριολεκτικά τσάμπα για το wow-effect που προσφέρει.
  2. migf1

    Atom editor

    Perhaps a good read. Πέρα από αυτό, από ότι είδα στα γρήγορα, ο atom έρχεται shipped με emacs binding by default. Ίσως είναι καλή ιδέα να ξανασκεφτείς/ξαναψάξεις τα περί "σκαλίζω πάνω σε πέτρες". Απο εκεί και πέρα, όταν κάποιος είναι ήδη ψαγμένος, κατασταλαγμένος και παραγωγικός με κάποια εργαλεία, πρέπει να υπάρχουν πολύ ισχυρά κίνητρα για να τα αλλάξει με καινούρια.
  3. Για την ακρίβεια, στη συνάρτηση περνιέται by value ο δείκτης του 1ου στοιχείου του πίνακα, που είναι σαν να πέρασε στη συνάρτηση by reference το 1ο στοιχείο του πίνακα. Από τη στιγμή δηλαδή που το πρότυπο της συνάρτησης παραμένει σταθερό, δεν τίθεται δηλαδή θέμα επιλογής. +1Από τη στιγμή που εξοικειωθεί κανείς με τους δείκτες, τα υπόλοιπα γίνονται βατά. Όντως κακό, do-able πάραυτα
  4. Η δική μου γνώμη είναι να παρατήσεις την scanf() όταν κάνεις interactive-input, και να την αντικαταστήσεις είτε με fgets() + strtoXXX() / sscanf(), είτε αντί για fgets() να φτιάξεις μια δικιά σου εκδοχή της depreciated gets() που να παίρνει σαν όρισμα το μέγιστο μήκος του string και να κάνει και clear/flush to input buffer σε περίπτωση υπερχείλισης.
  5. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι τα 20 logs έχουν τόσο δραματικό overhead έναντι του log 20 στοιχείων του array + 20 push. Όπως και να 'χει, αν το readability είναι πιο σημαντικό από την ταχύτητα, δοκίμασε κι αυτό (είναι σε C): for (int i=1; i < 21; i++) { bool by3 = 0 == i % 3; bool by5 = 0 == i % 5; if ( by3 && by5 ) puts( "FizzBuzz" ); else if ( by5 ) puts("Buzz"); else if ( by3 ) puts("Fizz"); else printf( "%d\n", i ); }
  6. Ότι θέλεις μπορείς να κάνεις με το Wordpress (και με όλα τα δημοφιλή cms). Το Wordpress δεν έχει blog-ίστικο στυλ, έχει ότι στυλ του δώσεις εσύ ή το theme που έχεις επιλέξει/φτιάξει. Επίσης, τι εννοείς "αυτούσιο" από PS; Δεν νομίζω να μπορείς να περάσεις πουθενά αυτούσιο, στο PS αυτό που φτιάχνεις είναι απλά το design (btw, αντί για PS, προτείνω να το κάνεις από την αρχή, π.χ. με κάποιο css framework).
  7. Από τη στιγμή που έχεις πρόσβαση στον κώδικα του plugin, μπορείς να κάνεις ότι καστομιά θέλεις. Το θέμα είναι να ζυγίσεις το χρόνο που θα σε πάρει να εξοικειωθείς με το framework του Wordpress ή/και του plugin, καθώς και τη δέσμευση των συνεχών ενημερώσεων τους. Γενικώς να ζυγίσεις τα υπερ και τα κατά, σύμφωνα με τις ανάγκες σου (τωρινές και μελλοντικές). @sundance_kid: PS είναι το PhotoShop.
  8. Δοκικμασε πρώτα κάνεις update το υπάρχον, μέσα από το Kodi. Δεξι κλικ πάνω του -> Addon Indormation -> Update. Αν δεν υπάρχει επιλογή Update, τότε πέρνα το καινούριο (καλού-κακού σβήσε το παλιό, αλλά νομίζω δεν χρειάζεται).
  9. Λοιπόν βρήκα προσωρινή λύση, χάρη στο bomi (front-end του mpv). Ενσωματώνει online subtitle search μέσα σε dialog (Ctrl+Shift+F), όπου μπορούμε να ψάξουμε όχι μόνο βάσει αρχείου αλλά και βάσει τίτλου ταινίας. Όταν κάνουμε λοιπόν streaming play, με εξωτερικό player τον bomi, τον βάζουμε να ψάξει βάσει τίτλου ταινίας. Καλή φάση! Άσχετο: Btw, ο bomi υποστηρίζει και thumbnails στο seekbar.
  10. Γιατί πρέπει να πάρεις και καινούρια κάρτα γραφικών στον επιτραπέζιο Πολυ-εργαλείο ο vlc, αλλά με μεγαλύτερο footprint και μικρότερες ταχύτητες κι από mpc-hc, κι από mplayer κι από mpv. Παλιότερα είχε και θέματα με το color-range θυμάμαι, αλλά αυτά πιθανόν να έχουν διορθωθεί.
  11. Σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες, δεν έγραψα πως παίζει h265 o vlc, αλλά ότι στην περίπτωση του φίλου δεν είναι ο player το πρόβλημά του... είναι το hardware. Υπάρχουν 200.000 players, δεν είναι μονόδρομος ο VLC. @ts. Και τι πρόβλημα έχεις βρε συ με το FHD; Μια χαρά εικονάρα έχουν τα FHD videos. Για τα Windows 10 μαζί σου... κάτσε να βγουν πρώτα κανα-δυο ServicePacks και βλέπουμε... α και να έχουν αφαιρέσει τις υποχρεωτικές ενημερώσεις και το ξέσκισμα των προσωπικών δεδομένων.
  12. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στον player, όσο στο αδύναμο hardware. Όπως είπε κι ο ELF, 4K και h265 παραπάει για αυτό το hardware. @ts: Αν έχει ρυθμίσεις στο κινητό σου, δοκίμασε να κατεβάσεις το bitrate κάτω ή γύρω στα 10Mbs... κι αν έχεις επιλογή, βαλτο να κωδικοποιεί και σε h264 αντί για h265. Από fps καλά είναι στα 30 που το έχεις τώρα (κι αν είσαι σε Widnows, παίζε τα με MPH-HC που με default ρυθμίσεις είναι γρήγορος). Αλλά το καλύτερο θα ήταν να γράφεις σε 1440p... μια χαρά τούμπανο εικόνα έχεις και στο 1440p και λογικά δεν θα έχεις και πρόβλημα στο playback.
  13. mpc-hc και mpv (με hardware acceleration και στους 2), έχουν νομίζω τις περισσότερες πιθανότητες να σου παίξουν ανεκτά 4k vids με μεγάλα bitrates, σε αδύναμο hardware. Επίσης απενεργοποίησε οποιοδήποτε post-processing έχεις ενεργοποιημένο (αν έχεις).
  14. Έχει λύσει κανείς το πρόβλημα με τους υπότιτλους όταν κάνει streaming playback με external player; Έχω δοκιμάσει με mpc-hc, vlc, smplayer (mplayer), bomi (mpv) αλλά κανείς τους δεν μπορεί να βρει υπότιτλους (π.χ. στο opensubtitles.org) όταν κάνει streaming playback το βίντεο. Πιθανότατα επειδή ψάχνουν hash αντί για filename, αλλά η ουσία είναι πως το πρόβλημα παραμένει. Υπάρχει κάποιος player της προκοπής που να ψάχνει και με filename εκτός από hash για υπότιτλους; Ή υπάρχει τρόπος να αφήνουμε το kodi να αχοληθεί τους υπότιτλους και όποιον διαλέξουμε να τον περνάμε μετά στον external player (οι περισσότεροι έχουν command-line option για να τους λέμε ποιο αρχείο υπότιτλου θέλουμε);
  • Δημιουργία νέου...