Προς το περιεχόμενο

keysmith

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    4.865
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Ενδιαφέροντα
    Informatics, photography, traveling, drinking coffee

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

keysmith's Achievements

  1. παρά τις προόδους του linux desktop τα βασικά του προβλήματα παραμένουν ειδικά συγκρινόμενο με windows. Το μόνο που δουλεύει είναι windows OS (11) και όλο το λογισμικό όσο γίνεται open source ή/και free (libre, 7zip, firefox..). Για τους servers προφανώς και τώρα linux θα πρέπει να χρησιμοποιούν αν υπάρχει το λογισμικό που θελουν σε αυτούς. Στο desktop όμως χμμ.. δεν νομίζω ήρθε ακόμα το πλήρωμα του χρόνου.
  2. τότε δεν είναι 'οικονομικά' όπως απέδειξε η αγορά (αντίο οφέλη αφού μένουν μόνο τα αρνητικά με το πρακτικά μονο ουσιαστικό θετικό την οικονομικά στο καύσιμο να χάνεται) αλλά ακόμα χειρότερα, επί του παρόντος, δεν υπάρχουν καν.. οπότε τι συζητάμε
  3. Τα ηλεκτρικά φίλε μου για αγορα άσχετα αν συμφωνούμε στα διάφορα ελαττώματά τους πρέπει να έχεις δικό σου παρκινγκ. Μόνο τότε θα μπορούσες να έχεις καποιο όφελος από φτηνή φόρτιση και πρακτική φόρτιση (δλδ να ξέρεις ότι το πρωί θα έχεις ενέργεια να πας στη δουλειά και πίσω). Οπότε τι συζητάμε ακριβώς; Αυτογκολ από τα αποδυτήρια είναι αυτό για τους περισσότερους. Δεν πιστεύω υπάρχει ΟΥΤΕ ένας ελλάδα ή εξωτερικό να έχει ηλεκτρικό χωρίς δικό του παρκινγκ. Στην αττική που ζουν 5.000.000 έλληνες και στην θεσνική 800.000 τι ποσοστό έχει αυλή; ή παρκινγκ; 10% ούτε! Πες 15% ακόμα και 20% (που δεν). Αρα ένα όχημα που αφορά το 10%-20% των κατοίκων στην καλύτερη των περιπτώσεων (δλδ ΟΛΟΙ με παρκινγκ να πάρουν ηλεκτρικά) πως μπορεί να είναι main stream? Υ.Γ. Καλή τύχη το καλοκαίρι να πας διακοπές μια εβδομάδα στην ελλάδα κάπου οπουδήποτε με ηλεκτικό. Απλά καλή τύχη.
  4. Πείτε ότι θέλετε. ΑΝ τα ηλεκτρικά ήταν καλά/βολικά οι πελάτες δεν είναι στον κόσμο τους ούτε έχουν γινάτια και θα τα αγόραζαν. Ο,τι είναι καλό δεν χάνεται. Απέτυχαν (επί του παρόντος) και για αυτό τα επιδοτούν και τα σπρώχνουν αρκετά χρόνια μετά την παρουσία τους. Πόσο-αντικαπιταλιστικό είναι κυβερνήσεις να σπρώχνουν προϊόντα ιδιωτών και αυτό γίνεται διότι ΔΕΝ κάνουν! Τους λόγους τους έχουμε αναλύσει (βασικά τεχνολογία μπαταριών δλδ αυτονομία, χρόνος φόρτισης, δίκτυο φόρτισης). Οταν (και αν) ποτέ θα γίνουν όλα όπως πρέπει και θα κάνουν εδώ ήμαστε. Θα πουλάνε μόνα τους!
  5. και εκεί που στο μυαλό σου είχες μακριά κάπου το ενδεχόμενο να πάρεις ARM windows laptop ξέρω γω "αλά M3" σε Qualcom ασφαλώς βλέπεις ότι ΤΩΡΑ βγαίνει ο.. chrome.. Δλδ σκέψου πόσο θα κάνει να βγει το περισσότερο software τπτ πιο ψαγμένα.. Οπότε αι καλά κρασά.. Αργεί ακόμα το πράγμα. Φάε δεν θα στείλει φάση.. Υ.Γ. Φαντάζομαι η προσομοίωση X86/64 σώζει την κατάσταση αλλά με επιπτώσεις στις επιδώσεις. Οπότε ολα καλά.. Οπώς είπε και κάποιος άλλος τουλάχιστον χάρηκαν οι 7 χρήστες ARM windows με την είδηση.. Αυτά..
  6. Μπράβο στην Xiomi αλλά.. καλή τύχη όποιος θέλει να πάρει ηλεκτρικό ως κύριο αυτοκίνητό του ανεξαρτήτως xiomi ή tesla. α) θα έχει δικό του πάρκινγκ να το φορτίζει το βράδυ (αρα οι περισσότεροι κοβόμαστε από αυτό και μόνο) β) στα ταξίδια θα αποκτήσει το ίδιο άγχος με το κινητό του αν τον βγάλει μέχρι τον προορισμό και να σχεδιάσει φόρτιση και να μην τρέξει και να μην εχει ανηφόρες η διαδρομή γ) να είναι έτοιμος ψυχολογικά και οικονομικά να το πετάξει (πρακτικά) στα 10+ χρόνια. Υ.Γ. Ασε το δίκτυο φόρτισης και τον συνωστισμό σε αυτά. Αλήθεια 2 τόνοι το αυτοκίνητο με τον 1,3 από αυτά σε μπαταρία? Εχουμε ορυκτά για όλων των κατοικων αυτού του πλανήτη τα αυτοκίνητα; Και για 2η γενιά; και για 3η γενιά αγοράς; Δλδ κάθε 10 το πολύ χρόνια. Α.. και μην ξεχάσω είναι οικολογικό να τα παράγουμε με κατερπιλαρ που καίνε μαζουν για να κουβαλάνε χώματα με λίθινό από τους 800 τόνους να βγει μπαταρία για ένα αυτοκίνητο. Χμμ.. Τες πα.. Αντε να δούμε, ίσως κάτι εμείς οι σκεπτικιστές δεν βλέπουμε σωστά.
  7. keysmith

    Realme 12 Pro Plus 5G Review

    Υπάρχει όμως! το realme 12 pro+ (plus) έχει το SOC που λες, καλύτερες κάμερες (μέγεθος αισθητήρας/ανάλυση/ζουμ) και βέβαια είναι και.. ακριβότερο. Περίμενε όμως λίγο. θα πέσει στη σωστή τιμή μετά από λίγο (σε bestprice πάντα). Σύγκριση. και εγώ διαφωνώ που για να πάρεις το "αξιοπρεπές" πρέπει να έχει τα πάντα στο όνομά του (και pro και plus) δλδ νταξ. Αλλά οκ.. συνηθίζεται.
  8. Γιατί τα αυτονόητα πρέπει να "επιβάλονται" από τρίτους και η λογική να μην επικρατεί από μόνη της όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα με τον πολιτισμό μας; αυτό είναι το πρόβλημα.. Ολοι βρίζανε τα μενού υπομενού και βλακείες των αυτοκινητοβιομηχανιών και νά σου όλο τέτοια έβγαιναν αντί να τα μαυρίζουν οι καταναλωτές;. Τι ανωμαλία ήταν αυτό;
  9. πάλι θα κάνει πάρτι το Twitter (X) με memes που θα κοροϊδεύουν το FB/insta 🤩
  10. κακώς αγοράζουν τέτοια προϊόντα οι καταναλωτές από εταιρίες που δεν τους σέβονται. Μποϊκοτάζ έπρεπε να γίνει σε αυτήν την εταιρία χρόνια τώρα αντί να περιμένουμε την ΕΕ με νόμους να την "στρώσει"..
  11. αυτά που βλέπει ο "απλός" κόσμος και τα φωνάζουμε από την πρώτη μέρα (δεν γίνεται ηλεκτροκίνηση, δεν βγαίνουν τα "κουκιά") αποτυπώθηκε σε καταναλωτική προτίμηση και εμπορικά (εκτός υλοποίησης) αδιέξοδα. Μολις τέλειωσαν οι επιδοτήσεις τέλειωσε και το πανηγύρι στην Γερμανία. Τώρα το "είδαν" τελικά και οι πρόεδροι των αυτοκινητοβιομηχανιών αυτά που εμείς οι άσχετοι λέγαμε. Και ντιζελ θα ξαναβγούν να θυμηθείτε (κατά το "και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις" η π..τ..να η οικονομική κρίση που έρχεται στην βαριά βιομηχανία σου) Υ.Γ. ουτε σε καμια Κίνα το ηλεκτρικό θα πάει καλά ακόμα και να έχει τα ίδια χρήματα με το θερμικό. Για τους ίδιους λόγους. Τα ηλεκτρικά είναι μέχρι για πατίνια, μηχανάκια με μικρές μπαταρίες που ανεβάζεις στο σπίτι να φοιτήσεις αλλιώς ούτε αυτά και το ΠΟΛΥ "σμαρτάκια" 2Χ1,5m αυτοκίνητα πόλης ΑΝ έχεις πάρκινγκ δικό σου που χλωμό για κατοίκους "πόλης" (οχι όμως το άθλιο citroen ΑΜΙ που μας τα έκαναν μπαλόνια και με αυτό χωρίς καν παράθυρα να κατεβαίνουν να το οδηγείς χωρίς A/C που δεν έχει το καλοκαίρι που έχει ζέστη ενώ το χειμώνα με χοντρό μπουφαν).
  12. και το ΑΙ της Google δεν μπορεί να φτιάξει λευκό αρχαίο Σπαρτιάτη ψευτοφωτογραφία.. ΛΟΛ..
  13. keysmith

    Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

    μα δεν είναι για τα 8.40€ που έχασα. Δεν με νοιαζει κιόλας και το έχω αποδεχθεί. Κανείς δεν καταστράφηκε με 8.40€. Εδώ για την "κουβέντα" γράφουμε και να ξέρουμε τι γίνεται. Δε θα κάτσω να ανακαλύψω με πιο bug στο app τους θα μου κάνουν refund (γιατί περί bug πρόκειται έτσι πως το γράφεις) ουτε είμαι υποχρεωμένος να δουλεύω έτσι. Τώρα και εγώ ξέρω πως ξανα-αγοράζω. Σήμερα παρέλαβα με choise (εκανα ανιχνευτική παραγγελία από τότε που μου έφαγαν χρήματα) αλλά το θέμα όπως είπα δεν είναι αυτό. Να συμφωνήσουμε και να λέμε στους καινούριους αυτό που λέτε "ΔΕΝ είναι εξασφαλισμένες οι αγορές" ή τέλος πάντων θέλει τρόπο για να είναι.
  14. keysmith

    Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

    άρα ΔΕΝ έχει προστασία. Αυτό δεν είναι προστασία που γράφεις σύμφωνα με της περιγραφή το Αλί δλδ που αλλιως στο πούλησε. Το Αλί δεν λέει τέτοιο συλλογισμό που λες στη συμφωνία και έγραψα ακριβώς τι λεει και το γράφω παλι από κάτω. Τα "αν" και "αν" και "εφόσον" δεν τα γράφει το ΑΛΙ στην συμφωνία που κάναμε όταν μου πουλούσε "προστασία". Δεν την τιμά και τέλος!! Φταιει γιατί με εξαπάτησε "καθησυχάζοντάς" με (ψευδώς) ότι δεν έχω ρίσκο.- Buyer Protection Welcome to AliExpress Buyer Protection. We want you to shop with confidence and worry less. Our Buyer Protection ensures that your purchases are covered in the event that you encounter a problem. Basic Guarantees If you didn't receive your product or it is significantly different to the description, we guarantee to refund your payment On Time Delivery GuaranteeWe want to ensure that your purchase will arrive on time, therefore we provide a guarantee that products will be delivered by a set date Terms & Conditions Your purchase is protected if:- The item was purchased on our platform. - The item you received was damaged, defective, or substantially different from the item represented on the product detail page. - Your order did not arrive not due to factors related to the buyer (for example: the wrong shipping address was provided). - You raise a claim by opening a dispute. - Your account is in good standing. - Your item is returned to the seller due to customs duties (customs clearance/taxes are not included). Οπότε μην κάνουμε το άσπρο μαύρο μόνοι μας και κερατάδες και δαρμένοι. Οπως είπα Ας έλεγε ΔΕΝ εχεις προστασία με το economy ή εχεις μονο μέχρι την ουγκαρία ή αμα έρθει αλλά είναι ελαττωματικό να το ξέρω να κάνω το κουμάντο μου . Δεν μου το είπε έτσι αλλά μου έριξε στάχτη στα μάτια να ψωνίσω "με confidenc and worry less" (lol). Νταξ τώρα δεν κλαίω για 8.4Ε αλλά να τα λέμε όπως πρέπει να τα μαθαίνουν και οι "νέοι" όπως θα τα είχα μάθει εγώ αν κάποιος τα έλεγε κάθε 2-3 σελίδες που διάβασα όταν μπήκα εδώ πριν ψωνίσω λίγο γιατί το μονο που φοβόμουν τότε ήταν το τελωνείο και για αυτό ρώτησα και όχι ότι δεν θα αποζημιωθώ αν χαθεί (που το θεωρούσα δεδομένο τότε και διαβάζοντας το buyers protection).
  • Δημιουργία νέου...