Προς το περιεχόμενο

Finn

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    2.338
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Finn

  • Ημερομηνία γέννησης 08/03/1984

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://www.geocities.com/finn2k1

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Πευκοχώρι Χαλκιδικής/Χανια/Beograd/Praha
  • Ενδιαφέροντα
    Electronics,music,travelling,technology,women,foreign languages,history
  • Απασχόληση
    Unemployed

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

  1. Δοκίμασα να περάσω και σήμερα κάρτα, επιτυχώς φυσικά, αλλά πλέον στο τέλος της απόδειξης έχει στοιχεία της κάρτας που πέρασε. Ήτοι τύπος κάρτας και μερικά από τα ψηφία της με τα υπόλοιπα να κρύβονται με αστερισκο. Έστειλα και Ζ και πλεον στις συναλλαγής Eft-pos δεν λέει 0 αλλά 1 (έκανα μια συναλλαγή). Οπότε για να είστε σίγουροι ότι έγινε η διασύνδεση θα πρέπει να συμβαίνουν αυτά τα 2.
  2. Κι εγώ το τελευταίο μήνυμα το έλαβα 20.03 αλλά σήμερα το πρωί μου απάντησαν ότι 31.3 φαίνομαι μη διασυνδεδεμένος
  3. Τα ίδια λέει και σ εμένα, ΟΚ και στις 2 συσκευές αλλά σύμφωνα με την ΑΑΔΕ δεν έγινε η διασύνδεση.
  4. Άρχισαν τα όργανα. Σε ερώτημα μου προς την ΑΑΔΕ αν φαίνομαι διασυνδεδεμένος, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει και συναλλαγή επιτυχώς, μου απάντησαν με δέκα μέρες καθυστέρηση ότι δε φαίνεται διασύνδεση καθώς δεν έχει γίνει συναλλαγή.
  5. Εφόσον η πολιτική ακύρωσης σου κοινοποιείται από πριν, και επιλέξεις ότι συμφωνείς πριν την κράτηση, φυσικά και είναι νόμιμο.
  6. Έχει γίνει κανονικά παύση η παλιά και στην ΑΑΔΕ εμφανίζει μόνο την καινούρια. Στο esend βγάζει και τα 2 softPOS με ένδειξη ΟΚ. Ίσως στέλνουν τυποποιημένο μήνυμα σε όλους, who knows.
  7. Εν τω μεταξύ λαμβάνω μηνύματα από ααδε περί μη διασύνδεσης, δύο softPOS συνδέθηκαν και λειτουργούν κανονικά, τους στέλνω ερώτημα για να δω αν όντως φαίνομαι διασυνδεδεμένος και μου απαντάνε με ένα generic μήνυμα. Θέλουν και 10χιλιαρο πρόστιμο 😂
  8. Φυσικά και υπάρχουν κακοί εργοδότες όπως και κακοι υπάλληλοι. Η αγορα εργασίας δεν είναι πλασμένη τέλεια. Η εμπειρία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας όμως ώστε να αποφεύγουμε και τους μεν και τους δε, ανάλογα σε ποια πλευρά καθόμαστε.
  9. Αναφέρω ρεαλιστικο παράδειγμα όπου νέοι 18-20 ζητάνε 15€ την ώρα και 8ωρο. Το 2ωρο διαλλειμα είναι στην ουσία το φιδιασμα το οποίο οκ δεν είναι ο κανόνας, αλλά τους βλέπεις να κρύβονται στην κουζίνα, τέρμα δεξιά παραλία κτλ. Και φυσικά δε δέχονται να πάνε σε οποιοδήποτε μαγαζί αλλά σε μαγαζί με πρεστίζ.
  10. Θα έπρεπε να συμφωνείς όμως. Εσύ στην επόμενη συνέντευξη τι θα πεις στον υποψήφιο εργοδότη σου; Μεγάλε θέλω τόσα γιατί έχω αυτήν την εργασιακή εμπειρία, πιστοποιήσεις, σεμινάρια κτλ ή επειδή πήγε η κόκα κόλα στα 10€ στη Μύκονο; Πάλι εστιάζεις εκεί που σε βολεύει. Το ότι έχω εργαστεί στην εστίαση δε με κάνει σκλάβο της οπότε άτοπο το αυθόρμητο συμπέρασμα ότι θα ψάχνω με τα κυάλια σερβιτόρο. Γενικά είμαι έτοιμος για κάθε είδους πρόκληση, οπότε δε βασίζομαι σε άπειρο υπάλληλο που θέλει 120€ το 8ωρο και δίωρο διαλλειμα για τικτοκ και σελφι με τους φίλους τους αλλά χαμόγελο στον πελάτη ούτε για πλάκα. Υ.Γ όπου σερβιτόρος βάλε οποιοδήποτε επάγγελμα. Υ.Γ 2 Επειδη βλέπω προκάλεσα σύγχυση πάμε πάλι: πιστεύω πως ότι ο TS θα πρέπει να δουλέψει σεζόν ώστε να αποκτήσει εργασιακή εμπειρία, να κάνει νέες γνωριμίες και να μάθει να ξεχωρίζει καλο από κακό εργοδότη ώστε να πουλάει τον εαυτό του καλύτερα στο μέλλον. Το τι χρήματα θα παίρνει εξαρτάται από την επιχείρηση στην οποία εργάζεται, το μέγεθος της, τα κέρδη της και το ποσό ανταγωνιστική είναι.
  11. Ναι στη Μύκονο. Γι'αυτό και ένας σερβιτόρος στη Μύκονο θα πάρει χ3 από ότι ένας στη Χαλκιδική, χωρια τα τιπς. Εστιάσατε και οι 2 στα νούμερα που πέταξα και όχι στο νόημα. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι έχοντας φάει καλο πήδημα στα 17-21 για ψίχουλα, πλέον ως εργοδότης ξέρω πως να ανταμείψω τον υπάλληλο μου ώστε να μη νιώθει ριγμένος χωρίς παράλληλα να τον κάνω και συνεταίρο στα κέρδη. Επίσης όποιος θέλει καλό μεροκάματο θα πρέπει να δουλέψει λιγο παραπάνω στον εαυτό του. Το ότι έχει πάει η κόκα κόλα 10€ στη Μύκονο δεν είναι δικαιολογία.
  12. Δε πάει έτσι φίλε μου. Δεν νοσταλγώ ότι έχω τη λογική του μπάρμπα που τα ξέρει ολα. Πιστεύω όμως ότι ο δρόμος προς την κορυφή περνάει από πολλά στάδια. Στο δια ταύτα, όσο και να ανέβηκε το κόστος ζωής δε μπορεί ένας άπειρος νέος να ζητάει 120€ το 8 Ώρο, συν φαι διαμονή και να μη γνωρίζει πως να φερθεί στον πελάτη, να μη μιλάει ξένη γλώσσα και φυσικά να μην έχει εμπειρία στη δουλειά. Επίσης, ο επιχειρηματίας πάντα μα παντα θα βγάζει παραπάνω καθώς ρισκάρει, είτε μας αρέσει είτε όχι. Εφόσον αναφέρεσαι στο δικό μου ποστ, θα μπορούσες να με κουοτάρεις παντελονατα και όχι έτσι πλαγίως. Δεν νοσταλγώ, ούτε συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Η δουλειά στα 17 υπό αντίξοες συνθήκες για ψίχουλα (ήταν ψίχουλα και το 2001 τα 5 χιλιάρικα όταν κοβόταν μια απόδειξη στις 10000) με έπλασε και σαν εργάτη και σαν επαγγελματία. Αν δεν είχα φάει αυτό το μαμησι δε θα ήξερα ότι τον υπάλληλο μου πρέπει να του φερθώ όπως του αξίζει ωστε να προσφέρει τα μέγιστα. Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι ενας μικρός πρέπει να παίρνει 15€ την ώρα είναι κοινή λογική τότε επιτρέψετε μου να πω ότι άλλων μυαλά μας έφεραν εδώ.
  13. Κάποιοι τα έχουν ισωπεδώσει όλα εδώ. Μέχρι το 21 έδινα σε υπάλληλο σέρβις παραλία, 40 τη μέρα, πλήρη ασφάλιση, έτρωγε στο μαγαζί ότι ήθελε και διαμονή φυσικά. Ερχόταν 10 και έφευγε 18:00. Το πριν και το μετά το αναλάμβανα εγώ, ήτοι μέσος όρος 12 ώρες τη μέρα για 4μιση μήνες χωρίς ρεπό. Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ. 20 χρόνια πριν, όταν ημουν στην ηλικία του TS δούλευα 14 ωρες τη μερά σε γυράδικο, για 5000 δραχμές τη μέρα. Φυσικά και δε θα έπρεπε να είναι έτσι, αλλά τα 15 ευρω την ώρα που ζητάνε κατι πιτσιρίκια χωρίς καν όρεξη για να μάθουν 5 πράγματα (τα skills ειναι interchangeable) είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η συμβουλή μου στον TS είναι να πάει. Θα μάθει πολλά, καλά και κακά. Θα μάθει να εκτιμά τον ιδρωτα του, θα μάθει να αναγνωρίζει κακά αφεντικά από χιλιόμετρα, θα μάθει να ψυχολογεί κόσμο και στο τέλος θα δει και τι του αρέσει να κάνει.
  • Δημιουργία νέου...