Προς το περιεχόμενο

CyberCr33p

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.787
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με CyberCr33p

  • Ημερομηνία γέννησης 13/04/1984

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://www.cretaforce.gr/
  • Skype
    CretaForce

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Ενδιαφέροντα
    System Administration

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο
  • Απασχόληση
    System Administrator

Πρόσφατες Επισκέψεις

8.313 προβολές προφίλ

CyberCr33p's Achievements

  1. Ο τεχνικός της ταμειακής σου είπε για διασύνδεση, εάν όμως κάνεις διασύνδεση πώς θα εκδίδεις τις αποδείξεις μετά; Αφού για να εκδόσεις απόδειξη θα πρέπει να χρεωθεί κάρτα από το φυσικό POS. Το πρόβλημα σου δεν είναι το κόστος του να πάρεις νέα ταμειακή αλλά να μην φας πρόστιμο. Θα πρότεινα να στείλεις μήνυμα στην ΑΑΔΕ για να λάβεις επίσημη απάντηση για το τι πρέπει να κάνεις. Πάντως o ΚΑΔ σου είναι μέσα στην υποχρέωση POS: https://www.taxheaven.gr/news/38282/neoi-kad-gia-th-xrhsh-pos Την μία λένε το ένα και μετά το άλλο. Άντε να βγάλεις άκρη.
  2. Ερώτηση: Αν ο υπόχρεος δραστηριοποιείται αποκλειστικά ψηφιακά, χωρίς την ύπαρξη φυσικού καταστήματος ή τη δυνατότητα συναλλαγής με φυσική παρουσία του καταναλωτή (π.χ. e-shop), απαλλάσσεται από την υποχρέωση κατοχής και χρήσης POS; Απάντηση: Ναι, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) ο υπόχρεος παρέχει δυνατότητα άμεσης πληρωμής από λογαριασμό σε λογαριασμό με χρήση σχετικής εφαρμογής (π.χ. IRIS) β) ο υπόχρεος αποδέχεται μέσα πληρωμής με κάρτα (πιστωτικής, χρεωστικής, προπληρωμένης, virtual) μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος τραπεζικών πληρωμών. https://gge.mindev.gov.gr/tomeas-emporiou/sixnes-erotiseis-organomeno-emporio/
  3. Όχι δεν πάει κάπου το μυαλό μου γιατί δεν σου δουλεύει.
  4. Μπορείς να βάλεις το .htaccess μέσα στο φάκελο που θέλεις. Εάν δεν δουλεύει το παραπάνω τότε στείλε ένα μήνυμα στον webhost σου για να δει τι συμβαίνει. Δεν βλέπω όμως να υπάρχει κάποιο λάθος, αυτό στην ουσία όταν ζητάς το /wp-content/uploads/2024/04/test.jpg λέει στον web-server να στείλει στην πραγματικότητα το /wp-content/uploads/2024/04/test.webp και για να μπορέσει ο browser να κατάλαβει ότι πρόκειται για webp ρυθμίζει ως mime type το image/webp.
  5. Πρόσθεσε στο .htaccess το παρακάτω: RewriteEngine On RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/$1.webp -f RewriteRule ^(.+)\.jpg$ /$1.webp [NC,T=image/webp]
  6. Υπάρχει plugin στο WordPress που μπορεί να κάνει import τα άρθρα. Ενδεχομένως όμως να χρειαστεί λόγω του αριθμού των άρθρων να "σπάσεις" το αρχείο σε περισσότερα κομμάτια ώστε να μην γίνεται timeout κατά την εισαγωγή τους, διότι δεν είναι μόνο το κείμενο των άρθρων αλλά κατά την εισαγωγή τους κατεβαίνουν από το blogger και οι εικόνες και εισάγονται στο media library του WordPress. Εκτός από την μεταφορά των άρθρων δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να μεταφερθεί, επομένως ουσιαστικά μορφοποιείς τη σελίδα από την αρχή.
  7. Συνήθως το "κόλπο" με τον unlimited ή πολύ μεγάλο χώρο είναι τα inodes (συνολικός αριθμός από αρχεία + φακέλους) που το γράφουν στα ψιλά γράμματα και έτσι δεν μπορεί να γίνει χρήση όλου του διαθέσιμου χώρου.
  8. Επομένως έχεις μια σελίδα στο Blogger και θέλεις να μεταφερθεί σε κάποιον webhost σε WordPress; Εάν ναι τότε μιλάμε για στήσιμο της σελίδας από την αρχή σε WordPress και export των άρθρων από το Blogger και import τους στο WordPress.
  9. Πιστεύω ότι τα κύρια στοιχεία για τη διατήρηση ή και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μιας επιχείρησης είναι το πόσο αφοσιωμένη είναι στο προϊόν της και πόσο σέβεται τους συνεργάτες της, τους πελάτες της, και το προσωπικό της. Αν μια εταιρία ενδιαφέρεται για το προϊόν της, θα βρει τρόπους να εξελιχθεί ακόμα και καθώς μεγαλώνει, όπως προσφέροντας μισθούς μεγαλύτερους σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και έξτρα παροχές για να κρατήσει το προσωπικό της, προσλαμβάνοντας νέο προσωπικό πριν παραστεί η ανάγκη, και αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες της όπου είναι δυνατόν. Ωστόσο, όταν γίνονται εξαγορές από νέους ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος, ειδικά όταν υπάρχουν μέτοχοι που θέλουν γρήγορα τα χρήματα τους πίσω, συνήθως η ποιότητα αρχίζει να υποχωρεί. Παρακολουθώντας την αγορά του hosting και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εχω διαπιστώσει ότι μετά τις εξαγορές, αρχικά οι αλλαγές δεν είναι αισθητές για μερικούς μήνες ή ένα χρόνο, αλλά στη συνέχεια ανακοινώνονται αυξήσεις τιμών και η ποιότητα της υπηρεσίας σταδιακά μειώνεται. Μέχρι στιγμής, δεν έχω συναντήσει καμία περίπτωση όπου η κατάσταση να βελτιώθηκε μετά από μια εξαγορά. Παλαιότερα, οι πάροχοι internet (ISP) εστίαζαν κυρίως στην προσφορά συνδέσεων internet. Με το πέρασμα του χρόνου, άρχισαν να προσφέρουν πρόσθετες υπηρεσίες όπως web-hosting και e-mail hosting, ενώ σήμερα προσφέρουν ακόμα και εντελώς ξένες για το αντικείμενο τους υπηρεσίες, όπως την πώληση ρεύματος και ασφαλιστικών καλύψεων. Όσον αφορά το web-hosting, υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως το shared hosting, τα managed και unmanaged VPS, managed και unmanaged dedicated servers, colocation, managed wordpress hosting, κλπ. Αυτές οι υπηρεσίες υλοποιούνται με διάφορες τεχνολογίες, ενσωματώνοντας διαφορετικές διανομές Linux, Windows, βάσεις δεδομένων, γλώσσες προγραμματισμού, κλπ. Κανείς system administrator / technical support δεν μπορεί να είναι καλός σε όλα. Μια επιχείρηση που επιχειρεί να προσφέρει "τα πάντα" σε θέματα hosting, ειδικά όταν το hosting αποτελεί μια από τις δευτερεύουσες δραστηριότητές της, είναι αδύνατον να εξειδικευτεί σε όλα. Θυμάμαι τον Μποτρίνι στο "Εφιάλτης στη κουζίνα" να συμβουλεύει τα εστιατόρια που είχαν τα πάντα όλα (κρεατικά, ψαρικά, ζυμαρικά) μέσα στον κατάλογο τους να εστιάσουν σε ειδικευμένα πιάτα και να περιορίζουν τον αριθμό των διαφορετικών επιλογών, έτσι ώστε να διαμορφώσουν μια σαφή ταυτότητα και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των πελατών τους.
  10. Πριν κάτι χρόνια σε κάποιους routers με κενά ασφαλείας σου άλλαζαν DNS server με αποτέλεσμα να σε βάζουν σε spam σελίδες. Πάντως σε FritzBoz είναι απίθανο να έχει γίνει αυτό.
  11. Καλά κάνεις. Έτσι και αλλιώς από πάντα ο σωστός χειρισμός είναι με πιστωτικό και όχι ακυρωτικό. Ακυρωτικά υποτίθεται είναι μόνο για περίπτωση που δεν έχει λάβει το παραστατικό ο πελάτης. Πάντως στην επόμενη έκδοση που φαίνεται ότι θα την βγάλουν πολύ σύντομα ακυρωτικά θα μπορούν να σταλθούν μόνο την ίδια ημέρα.
  12. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που καταλήγουν στις εταιρίες μηχανογράφησης από έξτρα modules και προγράμματα, αλλά και το λειτουργικό κόστος (εργατοώρες) που έχει επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και όσο μεταβαίνουμε στην καθολικότητα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και το κόστος των παρόχων διαβίβασης στο MyDATA. Βάλε μέσα και το κόστος για νέες ταμειακές και POS, προμήθειες τραπεζών, κόστη για μηχανογράφηση ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας και προμήθειες για IRIS. Αυτά τα επιπλέον κόστη θα τα πληρώσει ο καταναλωτής με αύξηση των τιμών σε οτιδήποτε αγοράζουμε.
  13. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα. Και στο (άμεσο) μέλλον όπως δείχνουν τα πράγματα αυτό θα είναι η "μοναδική πηγή αλήθειας" όσο αφορά τα βιβλία των επιχειρήσεων και με αυτό θα γίνονται οι έλεγχοι.
  14. CyberCr33p

    opencart

    Επειδή μου έτυχε σήμερα σε OpenCart μετά από μεταφορά το ίδιο σφάλμα και δεν υπάρχει πουθενά η λύση, το αναφέρω εδώ μήπως χρειαστεί και σε κάποιον άλλον. Μπαίνεις στη βάση με phpmyadmin και στο πίνακα oc_setting διορθώνεις το path στην εγγραφή που βλέπεις στην παρακάτω εικόνα.
  • Δημιουργία νέου...