Προς το περιεχόμενο

ZAKKWYLDE

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    831
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

ZAKKWYLDE's Achievements

  1. Ναι μάλλον προς τα εκεί κατευθύνομαι. Οπότε ουσιαστικά απενεργοποιώ το WiFi του modem/router, το ένα κοντά στο router με καλώδιο, και το άλλο κάπου ενδιάμεσα ή στον πάνω όροφο σωστά;
  2. Το σπίτι μου είναι μια μικρή μεζονέτα (55τμ κάτω, 45 πάνω). Το router το έχω στον κάτω όροφο (H 300 της Vodafone). Οπότε γενικά στον πάνω όροφο είναι εξαιρετικά κακό το σήμα. Λιγότερο απο μία γραμμή :D. Μέχρι τώρα το είχα λύσει με Powerline (TP-LINK TL-WPA8630P), σε μονοφασικό ρεύμα. Ξαφνικά πριν λίγες μέρες δεν ξέρω τι συνέβη, και απο 90-95% της γραμμής, έπεσε στο 10% και λιγότερο. Η γραμμή μια χαρά είναι την έχω ελέγξει με καλώδιο απευθείας στο router. Μάλλον είμαι για αλλαγή όπως το βλέπω αλλα σκέφτομαι, μιας και η WiFi τεχνολογία έχει βελτιωθεί να στραφώ προς τα εκεί. Πιστεύετε ότι ένας πολύ δυνατός router θα έκανε δουλειά; Γενικά απο budget μπορώ να διαθέσω και 300 και 400€ αρκεί να γίνει σωστή δουλειά και να έχω καλή κάλυψη. Ούτως η άλλως, ακόμα και δίπλα απο το router πιάνω 60-70mbps απο το WiFi (ενώ με καλώδιο 95+).
  3. Δεκτό, αλλά εδώ δεν έχουμε καν δυνατότητα επιμερισμού εξόδων.
  4. Όχι δεν ισχύει αυτό. Ο αποστολέας μπορεί να επιλέξει να χρεωθεί αυτός το έμβασμα. Να το μοιραστείτε, η να το χρεωθεί ο παραλήπτης. Αν κάποιος έστελνε από Πειραιώς σε Alpha, κσι επέλεγε να χρεωθεί ο ίδιος τα έξοδα, τότε η Alpha δεν θα χρεωνε τίποτα. Στην Revolut δεν μπορείς να επιλέξεις να χρεωθείς εσύ τα έξοδα (άρα τίποτα τις 5 πρώτες φορές). Για παράδειγμα, θέλω να πληρώσω ενοίκιο πχ 400 μέσα από την Revolut. Όταν το κάνω από την ALPHA θα επιλέξω χρέωση αποστολέα, θα χρεωθω 403 ευρώ και ο παραλήπτης θα λάβει 400. Αν το κάνω από την Revolut, πρέπει να ρωτήσω τον εκμισθωτη ποσο τον χρεώνει η τράπεζα και να κάνω κατάθεση 403 + τα έξοδα της Revolut (όταν περάσω τις 5). Τώρα το να κάτσω να στέλνω 5-5 ένα έμβασμα 2000 καταλαβαίνεις ότι δεν παίζει.
  5. Ναι ΟΚ, αλλά σε κάθε έμβασμα ορίζεις OUR (χρέωση αποστολέα), SHA (επιμερισμός), BEN (χρέωση παραλήπτη). Άρα το "τσάμπα" είναι χρέωση παραλήπτη + δεν σε χρεώνω extra τις 5 πρώτες φορές. Κοροϊδία δηλαδή.
  6. Ρε παιδιά, έστειλα στον Ελληνικό μου λογαριασμό της Alpha χρήματα με την υποτίθεται δωρεάν μεταφορά, και η alpha με χρέωσε 3 Ευρώ... Έλεος;
  7. Φυσικά και είσαι υπάλληλος της εταιρείας και φυσικά θα μπορούσες να δώσεις μπόνους στον εαυτό σου. Απλά είναι μία η άλλη καθώς θα φορολογηθείς ως φυσικό πρόσωπο (και τα μπόνους έχουν υψηλή φορολόγηση) οπότε δεν έχει νόημα να το κάνεις. Αν είχες μια μονοπρόσωπη ΙΚΕ, ενδεχομένως να είχε νόημα, αλλά συμφέρει φορολογικά να κάνεις διανομή κερδών απο το να πληρώσεις τον εαυτό σου ως υπάλληλο.
  8. Φυσικά, αν είναι υπάλληλος της επιχείρησης προφανώς και περνάει στα έξοδα. Ακόμα βέβαια και εταιρεία security να προσλάβεις και αυτό φυσικά περνάει στα έξοδα. Όταν ένας εργοδότης έχει υπαλλήλους, τους πληρώνει και ασφάλιση για το δημόσιο. Όμως αν τους δίνει και ομαδική ιδιωτική ασφάλιση υγείας αυτό εκπίπτει απο τα έξοδα. Αυτό γιατί να έχει λογική και όχι το άλλο που στην πραγματικότητα είναι ο μοναδικός υπάλληλος της επιχείρησης;
  9. Ερώτηση προς ελεύθερους επαγγελματίες. Αν κάνεις μια ιδιωτική ασφάλεια υγείας, μπορείς να την περάσεις στα έξοδα για να εκπίπτει απο τον φόρο εισοδήματος; (Καλά ότι θέλεις περνάς, αν δικαιολογείται είναι το σωστό ερώτημα). Με την λογική του ότι απο την ικανότητά σου να συνεχίσεις να εργάζεσαι εξαρτάται και η βιωσιμότητα της ατομικής επιχείρησης, άρα προστατεύει τα έσοδα της επιχείρησης και λειτουργεί προς όφελός της...δεν έχει λογική;
  10. Ξεκάθαρα η υγραερίου συμφέρει οικονομικά. Απλά, έχει τα θέματά της με την αντικατάσταση της μπουκάλας και να θυμάσαι να έχεις ελαφρώς ανοικτό ένα παράθυρο να ανανεώνεται το οξυγόνο. Εγώ για τα συγκεκριμένα θέματα δεν θα την έπαιρνα την υγραερίου.
  11. Εντάξει θα βάλω κανα παλιόπανο εκεί να απορροφήσει τα περισσότερα, καποια θα ξεφύγουν, τί άλλο να κάνω
  12. Στην ουσία σηκώνω το σώμα και ρίχνω το βάρος του πάνω μου...ναι ναι τραγελαφικό ξέρω. Οπότε η βαλβίδα κοιτάει λοξά προς τα πάνω και έχω πρόσβαση. Απλά βολεύει καλύτερα να έχω ένα τέτοιο εργαλείο παρά να βάζω το χέρι μου εκεί με την πεταλούδα.
  13. Η κλασική πεταλούδα ναι χωράει κανονικά. Απλά σε 2 σώματα όπως το 1 της φωτογραφίας, η βαλβίδα βρίσκεται απο την μεριά του τοίχου. Το συγκεκριμένο είναι πιο δύσκολο καθώς πρέπει να "τραβήξω" το σώμα, για να μπορέσω να έχω πρόσβαση στην βαλβίδα. Το άλλο σώμα ναι μεν δεν χρειάζεται να το μετακινήσω αλλά επειδή η βαλβίδα είναι από την πλευρά του τοίχου είμαι "στα τυφλά".
  14. Καλησπέρα, Θέλω να κάνω εξαέρωση του καλοριφέρ. Παίρνει την κλασική "πεταλούδα" που βρίσκεις όταν κάνεις αναζήτηση "κλειδί εξαέρωση καλοριφέρ". Όμως κάποια σώματα, για κάποιον τρελό λόγο ο εξαερωτήρας του βρίσκεται απο την μεριά του τοίχου που βρίσκεται το σώμα, με αποτέλεσμα να πρέπει να το κάνω στα "τυφλά". Αυτό που σκεφτόμουν είναι αν υπηρχε κάποιο κλειδί αντίστοιχο που να κάνει γωνία και να έχει βραχίονα. Όπως τα λεγόμενα σωληνωτά κλειδιά. Το κακό είναι ότι όλα που βρίσκω online είναι εξάγωνα...και δεν ξέρω και τα χιλιοστά (πρέπει να είναι η 6 ή 7). Καμιά βοήθεια κανείς;
  15. 2014 και όντως τότε ήταν στα ψιλο-τελευταία του το Java EE. Αλλά έμαθα Hibernate, SOAP, REST API's, Dependency Injection, Messaging (α και JSF :D) κτλ. Μετά απο κανέναν χρόνο το γύρισα σε Spring Framework με AngularJS και μετά Angular, λίγο αργότερα microservices με Spring Boot, βάλαμε και κανα ψιλο Docker,. Οπότε ναι αυτό που λες ισχύει σε μεγάλο βαθμό, και ούτως η άλλως πρέπει να επικαιροποιούμε τις γνώσεις μάς. Πάντως έχω δει και συναδέλφους που κάνουν ακόμα συντήρηση σε Applets οπότε...εξαρτάται πάντα :).
  • Δημιουργία νέου...