Προς το περιεχόμενο

άδικος

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    5.572
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    2

8 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με άδικος

  • Ημερομηνία γέννησης 17/07/1981

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    In the land of a thousand dances

Πρόσφατες Επισκέψεις

21.188 προβολές προφίλ

άδικος's Achievements

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 17/08/2025 03:33 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Πωλείται σετ CPU Core 2 Duo E6550 (2,33 GHz) + stock cooler, 2x1 GB DDR2 (667MHz) RAM. Βρίσκονται Πάτρα/Ριο

    8 €

  2. άδικος

    Αιμοδοσία

    Ο κανονισμός που ακολουθείται κατά βάση από τα νοσοκομεία (αλλά όχι πάντα) είναι ότι οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν αίμα από προηγούμενες αιμοδοσίες τους μονάχα σε συγγενείς πρώτου βαθμού. Αυτό συμβαίνει για να ενισχυθεί η προσφορά αίματος από τους εθελοντές αλλά και από όλον τον κόσμο γενικά, γιατί σε αντίθετη περίπτωση αυτή θα μειωθεί δραματικά. Αν πχ τώρα έχεις 60 τακτικούς εθελοντές και 30 έκτακτους (που δίνουν μια φορά από ανάγκη - αλλά κάποιοι από αυτούς μετατρέπονται σε τακτικοί σε βάθος χρόνου), και επιτρέπεις στους τακτικούς να μπορούν με μια προφορική εντολή να δίνουν αίμα σε οποιονδήποτε από το "απόθεμα τους", στο τέλος θα καταλήξεις μόνο με 20 τακτικούς που θα ζητάνε να καλύπτονται αιμοδοσίες συγγενών, γνωστών και αγνώστων από το ιστορικό τους από πρακτικά εξαντλημένο πλέον απόθεμα, και ελάχιστους έκτακτους (αυτούς που δεν θα βρίσκουν κάποιον φίλο ή συγγενή να τους εξυπηρετήσει). Θα μειωθεί δηλαδή δραματικά η τράπεζα των αιμοδοτών και το μεγάλο βάρος θα το σηκώνουν ολοένα και λιγότεροι, και βέβαια θα αυξάνονται οι ελλείψεις. Στην δικιά σου περίπτωση, που δεν μπορείς να δώσεις άμεσα, θα μπορούσες να εξηγήσεις στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο γνωστός σου ότι δεν μπορείς να δώσεις άμεσα λόγω πρόσφατης αιμοδοσίας, πιθανώς να δεχτούν να καλύψουν από το ιστορικό σου. Αλλά σε γενικές γραμμές, καλό είναι, τουλάχιστον μεταξύ των τακτικών αιμοδοτών, να προωθείται η ίδια η πράξη της αιμοδοσίας και όχι "ο δανεισμός".
  3. άδικος

    Αιμοδοσία

    Πηγαίνεις στο νοσοκομείο της επιλογής σου για αιμοδοσία. Δίνεις αίμα και τους αναφέρεις για ποιον είναι. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το νοσοκομείο.
  4. άδικος

    Αιμοδοσία

    Η κάρτα αιμοδότη απ'το BDR στην περίπτωση μου έγινε δεκτή. Είχα χαρτί από το κέντρο αιμοδοσίας μου, το οποίο μου είχαν στείλει μέσω email για τον λόγο αυτό. Επειδή όμως δεν είχε υπογραφή γιατρού μιας και ήταν ψηφιακό έγγραφο, αρκέστηκαν στην κάρτα.
  5. άδικος

    Αιμοδοσία

    Και πλαστικά ποτηράκια για να γεμίζουμε από το μπουκάλι νερό. ΠΓΝΠ; (Ρίο δλδ)
  6. Δείξε ενδιαφέρον να δεις που θα πάει
  7. Να'χαμε να λέγαμε... η κυβέρνηση κάνει έργο... είναι πλάι στον πολίτη κλπ. Οτιδήποτε ανούσιο εκτός από το να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Κακά τα ψέματα, καμία κυβέρνηση δεν θα βάλει τα χέρια της να βγάλει τα μάτια της (κατάργηση μονιμότητας), οπότε πασάρουν στον ψηφοφόρο μια ψευδαίσθηση δικαίου.
  8. άδικος

    Αιμοδοσία

    "Ένα έως δύο μήνες" αναφέρεται όντως τυπικά. Στην πράξη οι ανάγκες και η κατάσταση του δότη καθορίζουν την δυνατότητα. Εγώ χρειάστηκε να δώσω αιμοπετάλια 5 ημέρες μετά την αιμοδοσία ολικού, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, αφού με εξέτασαν όπως πάντα.
  9. άδικος

    Αιμοδοσία

    Τεχνικά μιλώντας, μπορείς... Εξηγώ: μπορείς να προσφέρεις αρκετά συχνότερα αιμοπετάλια, αν έχεις τον χρόνο (1h μ.ο). Κάθε 2 μήνες πχ είναι καλά, και ταυτόχρονα στο 4μηνό μπορείς να το συνδυάζεις με αίμα (περιλαμβάνεται στη διαδικασία και δεν αλλάζει κάτι). Είναι μια ανάγκη που καλύπτεται ακόμα πιο δύσκολα από το αίμα, παρόλο που είναι λιγότερο επιβαρυντικό για τον οργανισμό. Βέβαια πρέπει να έχεις και πρόσβαση σε κατάλληλο νοσοκομείο.
  10. άδικος

    Αιμοδοσία

    Σωστά το διάβασες. 2 είναι.
  11. άδικος

    Αιμοδοσία

    Έχουμε πει επανειλημμένα ότι προσωπικό απόθεμα πάει μόνο σε συγγενείς πρώτου βαθμού, όχι οποιονδήποτε.
  12. Για τους τουρίστες παίρνει 2 ευρά. Για τους έλληνες μέχρι 1€ 😆 Ήθελαν να το διαφημίσουν και live παναθεμά τους.
  13. Την συγκεκριμένη δυσκολία κάτω από την μύτη την έχουν οι περισσότεροι χρήστες της futur, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, και έχει ειπωθεί ξανά εδώ. Το κούμπωμα της πάντως είναι από τα αγαπημένα μου.
  • Δημιουργία νέου...