Προς το περιεχόμενο

tarantules

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    5.065
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

5 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με tarantules

  • Ημερομηνία γέννησης 04/10/1975

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Ναύπλιο

Πρόσφατες Επισκέψεις

22.641 προβολές προφίλ

tarantules's Achievements

  1. tarantules

    Bitlocker

    Για ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο μπας και δουλέψει....
  2. Δεν είναι κάτι που το κάνω κάθε μέρα αυτό.Την αντιγραφή εννοώ.Απλά τώρα μετά από αυτό , σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποιο πιο φρέσκο nas όσο αυξάνουν οι απαιτήσεις σε χωρητικότητα δίσκων.Ήδη έχω μείνει πολύ πίσω.Το συγκεκριμένο nas υποστηρίζει πρωτόκολλο samba 1 που έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια.Πάντως δεν έχω παράπονο.Θα ήμουν και αχάριστος.Το έχω από το 2014 και κάνω streaming 4Κ remux ταινίες με 80 μέτρα καλώδιο.Με δυνατό player βέβαια.
  3. Ήδη έχω έναν πάνω των 8ΤΒ και τον βλέπει μια χαρά.Έτσι με ένα πρόχειρο googlαρισμα είδα οτι ο περιορισμός στη μέγιστη χωρητικότητα δίσκου έχει να κάνει με το block size. Στα ext2,ext3 του linux η αντιστοιχία είναι η εξής : Block Size Max Single File Size 1KB 16GB 2KB 256GB 4KB 2048GB (2TB) 8KB 65568GB (64TB)
  4. Κι εμένα μου έκανε εντύπωση γιατί παλιά θυμάμαι το είχα κάνει με μικρότερο δίσκο.τον έβγαλα δηλαδή τον κούμπωσα στα windows , έκανα κανονικά τις αντιγραφές μου και τον ξαναέβαλα πάλι πίσω στο nas. Δεν το έχω με τις εντολές σε linux.Είμαι ψιλοάσχετος.Χτες που παιδευόμουν , σοφίστηκα το εξής : Πήρα τον παλιό δίσκο 4ΤΒ από το nas (αυτόν δηλαδή που ήθελα να αντιγράψω στον 8ΤΒ , τον έβαλα στο multibay των windows , έτρεξα το Acronis True Image με σκοπό να το κάνω πιστό αντίγραφο sector by sector.Ξεκίνησε τη διαδικασία , έλεγε οτι θα τελειώσει σε 2 ώρες , το άφησα να κάνει δουλειά και μετά από 2 ώρες που επέστρεψα έλεγε πάλι 2 ώρες και η μπ΄ρα προόδου είχε προχωρήσει χοντρικά στο 1/20 της διαδρομής και απογοητεύτηκα και το σταμάτησα. Όπως είπα και στον προηγούμενο φίλο , παλαιότερα το είχα ξανακάνει και τον έβλεπε κανονικά το δίσκο.Τώρα τι να πω. Να τον ξανακάνω διαμόρφωση αποκλείεται.Ήδη του αντιγράφω δεδομένα και δεν θέλω να τον χαλάσω πάλι.Απλά αν υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος (πρόγραμμα;) να τον δουν τα windows και να συνεχίσω από εκεί την αντιγραφή με πιο καλές ταχύτητες. Πάντως έτσι πρόχειρα που κοιτούσα τα πιο νέα nas , δεν προσφέρουν και τόσο μεγαλύτερες ταχύτητες από το δικό μου.Πχ βλέπω τα synology φτάνουν 100-150ΜΒ/s εγραφή.Δεν φτάνουν τα όρια του μηχανικού δίσκου.
  5. Είναι απλό JBOD όχι raid και το nas είναι ένα ψόφιο Zyxel nSA320 2 θέσεων.Του είχα πάνω ένα δίσκο 8ΤΒ και έναν 4ΤΒ.Πήρα άλλον έναν 8ΤΒ προς αντικατάσταση του μικρού. Τον δίσκο τον έβαλα καινούριο μέσα στο nas , τον διαμόρφωσε , και τον έβγαλα να τον συνδέσω στα windows.
  6. Θέλω να περάσω τα περιεχόμενα ενός δίσκου ntfs σε έναν μεγαλύτερο που προορίζεται για παλαιό nas προς αντικατάσταση μικρότερου δίσκου και επειδή στις ταχύτητες μέσω δικτύου χτυπάω ταβάνι στα 45-55ΜΒ/s (μέσω gigabit ethernet) σκέφτηκα να βάλω τον ήδη διαμορφωμένο σε ext2 δίσκο στο multibay και να κάνω από εκεί την αντιγραφή που ποιάνω 250-260ΜΒ/s. To Paragon Linux File systems που έχω για να βλέπω linux partitions στα windows , δεν τον βλέπει τον δίσκο ώστε να τον κάνω mount και να ξεκινήσω τις εγραφές.Στα windows φαίνεται κλασικά σαν raw.Δοκίμασα και με 2 live διανομές linux (Mint και xubuntu) και πάλι δεν τον βλέπει.Φταίει το παλιό πρότυπο ext2 ; (αυτό υποστηρίζει μόνο το nas που έχω).Φταίνει καμιά περίεργη custom file διαμόρφωση του nas; Έχω ήδη ξεκινήσει και κάνω τις αντιγραφές μέσω δικτύου με αργές ταχύτητες αλλά θα πάρει πάρα πολλές ώρες.Είναι 4ΤΒ δεδομένα.Υπάρχει κάποια ιδέα πως μπορώ να δω τον δίσκο σε windows και να κάνω τις αντιγραφές από εκεί ;
  7. Μια ερώτηση σχετικά με το shipping choice από aliexpress : Σε πολλά προϊόντα έχω παρατηρήσει , όπως και στο συγκεκριμένο , δεν έχει επιλογή aliexpress shipping.Την εμπιστεόμαστε αυτή την αποστολή ; Γιατί τώρα τελευταία κάτι ψιλολόγια που μου τα έστειλαν χωρίς aliexpress shipping , αφενός οτι περίμενα κανα 2μηνο , αφετέρου δεν παρέλαβα ποτέ.Χάθηκαν στη διαδρομή.Έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο αποστολής ;
  8. Μπα δεν μου φταίει το πληκτρολογιάκι.Μια χαρά είναι.Απλά εγώ έχω τα κολήματά μου.Έχω ένα ασύρματο πληκτρολόγιο αγορασμένο το μακρυνό 1990 , το οποίο το έχω συνηθίσει.Είναι με δέκτη υπερύθρων και multimedia keys.Σχετικά πρόσφατα κατάργησα τον tower υπολογιστή με ένα HP mini το οποίο δυστυχώς δεν έχει θύρα PS2 για τη σύνδεση του πληκτρολογίου όποιον αντάπτορα από PS2 σε USB έβαλα , δεν μου αναγνωρίζει τα multimedia keys τα οποία τα έχω προγραμματίσει με μακροεντολές για διάφορες καθημερινές εργασίες.Έτσι αναγκάστηκα και πήρα το keychon που μοιάζει αρκετά στο layout με το δικό μου με σκοπό να προγραμματίσω κάποια από τα πλήκτρα του.Το πήρα αλλά δεν με βόλεψε και ψάχνοντας για εναλλακτική πέτυχα ένα παλικάρι από Ιαπωνία σε ξένο forum ο οποίος έφτοιαχνε custon PS2 to USB αντάπτορες και μου το προγραμμάτισε κατάλληλα και πλέον δουλεύει όπως πρώτα.Έτσι το keychron μου ξέμεινε.
  9. Αν βάλεις σχετικά μεγάλη τηλεόραση , πχ από 65'' και πάνω , υπάρχουν κάτι πολύ ωραία βιντεάκια να κατεβάσεις που δείχνουν εικονικά τζάκια και είναι καλύτερα και από τα πραγματικά.Ακούς και το σκάσιμο που κάνουν τα ξύλα όταν καίγονται.Άσε που υπάρχουν και χίλια άλλα βίντεο με εξωτικά τοπία και φτοιάχνεις οτι ατμόσφαιρα θες.
  10. Έτσι την πάτησα κι εγώ πριν λίγους μήνες και πήρα το Keychorn K3 Pro και τώρα το έχω και κάθεται στο κουτί του.Μαρέσει που πήρα και το extra σετ διάφανων πλήκτρων να φαίνεται ο φωτισμός των led.
  11. tarantules

    Internet Download Manager

    Στο Scheduler πάτα στην καρτέλα Files in the queue και με τα βελάκια πάνω-κάτω βάζεις τα link σε όποια σειρά θες εσύ να κατέβουν.
  12. Ακριβώς γι αυτό το πράγμα το ήθελα.Έχουμε 2 ηλιακούς παλαιούς στην ταράτσα , ο ένας του αδερφού αλλάξαμε πριν 2 μήνες μπόϊλερ και ποιάνει πλέον μεγάλες θερμοκρασίες.Πριν 2-3 μέρες με ηλιοφάνεια έφτασε στους 75 βαθμούς.Ο άλλος ο δικός μου , τον έχω πάνω από 25 χρόνια , τριπλής , και δεν ανεβάζει πάνω από 50-55 το χειμώνα και θα προχωρήσω σε αντικατάσταση μπόϊλερ κατά τα τέλη καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου.Σε όλη την εγκατάσταση υπάρχει η κλασική μαύρη σωλήνα.Θα ήθελα πολύ να τις ξηλώσω και να βάλω πχ ανοξείδωτη αλλά θα πάει πολύ το μαλλί.Η μια λύση προστασίας που ήδη ξεκίνησα από πέρσι στον δικό μου , είναι οτι καλύπτω το πάνελ με σκίαστρο (μέσα Ιούλη με τέλη Αυγούστου περίπου).Η άλλη που σκέφτηκα είναι αυτή της θερμομεικτικής στην ταράτσα ώστε και να μην υπερθερμαίνονται οι πλαστικοί σωλήνες , και να μην χάνω ζεστό νερό (είναι κάπου 11-12 μέτρα από ταράτσα μέχρι ισόγειο που μένω και άλλα 2-3 μέτρα οριζόντια πάνω στην πλάκα της ταράτσας.Τα άλατα είναι που φοβάμαι μη μου χαλάει κάθε τόσο η θερμομεικτική.
  13. Καλά δεν έχουμε και το ίδιο νερό.Το ξέρω το νερό της Χίου.Ήμουν φαντάρος εκεί το μακρυνό 2000.Δεν πινόταν το νερό καθόλου. Είναι να αλλάξω μπόιλερ στον δικό μου (ήδη αλλάξαμε στου αδερφού και σηκώνει πολύ θερμοκρασία πλέον) και θέλω εκτός της οικονομίας να προστατεύσω και την εγκατάσταση.Θα σκεπάζω και πάνελ εννοείται.
  14. Σκεφτόμουν να βάλω στον ηλιακό μια θερμομεικτική βαλβίδα για καλύτερη οικονομία και ο μόνος ενδοιασμός που έχω και κάνω πίσω στην αγορά είναι αν χαλάει-κολάει λόγω του οτι είμαι σε περιοχή που το νερό του δικτύου έχει αρκετά άλατα.Έχω κακή εμπειρία ήδη από τον αυτόματο πλήρωσης του λέβητα πετρελαίου ο οποίος κολάει συνέχεια λόγω των αλάτων και αναγκάζομαι κάθε φορά να τον κοπανάω με σφυρί για να ξεκολήσει. Από μάρκες ποιά θεωρείται τοπ στις θερμομεικτικές; Ξέρω της Brasform σαν σχετικά καλές.Είναι και ελληνική μάρκα.Κάποια άλλη ποιοτικη;
  • Δημιουργία νέου...