Mac OS

Επιλέξτε και αλλάξτε μεταξύ browsers γρήγορα με το Objektiv για OS X

02/18/13 10:58 AM | iMarilina από iMarilina


objektive-web-browser-juggler.jpg

 

Mεταξύ των Chrome, Safari, Firefox, Canary builds, Opera και των εκατοντάδων άλλων εφαρμογών, η αλλαγή μεταξύ web browsers μπορεί να είναι εκνευριστική. Αυτό είναι ακόμη περισσότερο ενοχλητικό επειδή κάθε browser θέλει να κάνει τον εαυτό του default, και μετά για να ξαναλλάξετε τον προεπιλεγμένο web browserεφόσον το έχετε κάνει, πρέπει να ανοίξετε το Safari και να ψάξετε μέσα στις ρυθμίσεις του ακόμη κι αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Safari. Εκνευριστικό, έτσι δεν είναι? Αν και για σας αυτό είναι ένα θέμα, το Objektiv θα σας είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή η οποία κάνει την εναλλαγή μεταξύ προεπιλεγμένων web browsers στο OS X πάρα πολύ εύκολη.

 

Το Οbjektiv μαζεύει όλες τις εφαρμογές browsers στο Mac να βρίσκονται σε ένα εικονίδιο στην μπάρα του μενού, και αυτό κάνει την εναλλαγή του προεπιλεγμένου πάρα πολύ εύκολη. Το εικονίδιο στη μπάρα αλλάζει ανάλογα με το ποιος browser είναι αυτή τη στιγμή επιλεγμένος ως default. Στη συνέχεια, για να αλλάξουμε μεταξύ browsers, απλά ανοίγουμε το μενού του εικονιδίου και επιλέγουμε ποιον browser θέλουμε να έχουμε ως προεπιλογή, ή χρησιμοποιούμε τις ανάλογες συντομεύσεις για να αλλάξουμε στιγμιαία σε νέο προεπιλεγμένο browser. Υπάρχει ακόμη μια επιλογή να χρησιμοποιήσουμε έναν Command+Tab-style manager αποκλειστικά για web browsers, το οποίο σας επιτρέπει να μεταβαίνετε από τον ένα στον άλλο πολύ γρήγορα. Είναι γρήγορο, διακριτικό και πολύ καλύτερο από το να χρησιμοποιείτε την επιλογή της κάθε εφαρμογής ή να ψάχνετε στις ρυθμίσεις του Safari κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε.

 

Για developers, σχεδιαστές, ερευνητές ή οποιονδήποτε κάνει αρκετή δουλειά σε διαφορετικούς web browsers, το Objektiv είναι μια εφαρμογή που πρέπει να την έχετε. Είναι δωρεάν, ελαφριά και πολύ εύκολη στη χρήση. Κατεβάστε την και δε θα το μετανιώσετε.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή Objektiv για Mac OS X από το Github

 

Yπάρχει μόνο ένα θεματάκι. Ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζει ποιές εφαρμογές είναι web browsers δεν είναι πάντα ακριβής. Σε τεστάρισμα, το Objektiv αναγνώρισε και προσέθεσε το Evernote και το mPlayerX ως browsers, παρ'ότι οι εφαρμογές αυτές προφανώς δεν είναι. Για να βγάλουμε πιθανές εφαρμογές οι οποίες μπορεί να αναγνωριστούν ως web browsers χωρίς να είναι, κρατάμε πατημένο το "OPTION/ALT" και επιλέγουμε αντικείμενα από το μενού για να τα βγάλουμε από το drop down menu του Objektiv.

 

 

quick-change-default-web-browser.jpg

 

 

ΠΗΓΗ: osxdaily.com