Mac OS

Πώς να κάνετε αυτόματο streaming φωτογραφιών από το iPhone σε Mac Screen Saver με το Photo Stream

02/21/13 10:29 AM | iMarilina από iMarilina


stream-photos-iphone-to-mac-screen-saver.jpg

 

Oι τελευταίες εκδόσεις του iPhoto (11+) και του OS X (Mountain Lion+) υποστηρίζουν screen savers Photo Stream, και αυτό σημαίνει ότι μπορεί ο Mac σας να δείχνει ένα screen saver ο οποίος ενημερώνει αυτόματα το stream των φωτογραφιών βασισμένο πάνω στις φωτογραφίες τις οποίες τραβάτε με το iPhone, χωρίς να χρειάζεται ποτέ να τις αντιγράψετε χειροκίνητα στον υπολογιστή ή να τις βάλετε σε φακέλους με τον παραδοσιακό τρόπο.

 

Το πιθανότερο είναι ότι το έχετε καταλάβει, αλλά οι OS X Photo Stream screen savers βασίζονται στο iCloud. Αν έχετε καταφέρει κάπως να προχωρήσετε στο iOS και Mac χωρίς δωρεάν λογαριασμό iCloud, σας παρακαλούμε να φτιάξετε έναν και να ευχαριστηθείτε τα πολλά οφέλη του, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του ωραίου χαρακτηριστικού για screen saver. Όταν ταχτοποιήσετε το iCloud, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα τρία απλα βήματα για να κάνετε τους αυτόματα ενημερωμένους screen savers να δουλέψουν.

 

Βήμα 1ο: Eνεργοποιήστε το Photo Stream στο iOS

 

Για να χρησιμοποιήσετε τους αυτο-ανανεώμενους Screen savers στο Mac OS X, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το Photo Stream στο iOS. Εδώ είναι το πώς να το κάνετε, και θα επικεντρωθούμε στο iPhone, γιατί αυτό χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για να τραβήξουν φωτογραφίες.

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις - iCloud και πηγαίνετε στο "Photo Stream"
  • Aνοίξτε το διακόπτη "My Photo Stream" στο ON

enable-photo-stream-iphone.jpg

 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και τα shared streamsαν έχουν γίνει shared και έχουν ενσωματωθεί στο iPhoto.

 

Βήμα 2ο: Ενεργοποιήστε το Photo Stream στο iPhoto του OS X

 

Mιλώντας για το iPhoto, αυτό είναι το επόμενο μέρος όπου θα θέλετε να κοιτάξετε, γιατί πρέπει να ενεργοποιήσετε το Photo Stream και στο iPhoto. Aυτό επιτρέπει στην iOS συσκευή (το iPhone στο συγκεκριμένο παράδειγμα) να στρημάρει τις φωτογραφίες αυτόματα στον Mac, με το iPhoto να είναι ο παραλήπτης. Από τον Mac:

  • Κάνετε εκκίνηση του iPhoto και πατάτε το "Photo Stream" από το αριστερό μενού.
  • Πατάτε το μεγάλο μπλε κουμπί "Turn On Photo Stream" για να ξεκινήσει το iPhoto να κάνει εισαγωγή των φωτογραφιών από τη συσκευή iOS στο Mac μέσω iCloud.

enable-photo-stream-iphoto.jpg

 

Θυμηθείτε ότι πρέπει να έχετε το iPhoto 11 ή μεταγενέστερο για να υπάρχει αυτή η επιλογή, και το iCloud πρέπει να είναι σεταρισμένο με τον ίδιο λογαριασμό με αυτόν του iPhone (ή iPad/iPod touch).

 

Το iPhoto θα συγκεντρώσει τις φωτογραφίες οι οποίες είναι τραβηγμένες από το iPhone (ή την iOS συσκευή σας) μέχρι αυτό να κλείσει, ή μέχρι να δημιουργηθεί ένα καινούριο Photo Stream. Aν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPhoto για αυτό το σκοπό ή για γενική διαχείριση φωτογραφιών, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Photo Stream Finder access hack και μετά είτε να συνδέσετε αυτό το φάκελο σε κάποιον άλλο, ή να αντιγράψετε τις φωτογραφίες χειροκίνητα σε φάκελο, για τη μέθοδο screen saver που βασίζεται σε φακέλους, αλλά αυτό είναι παραπάνω δουλειά απότι χρειάζεται από τη στιγμή που το iPhoto και το Photo Stream κάνουν αυτή τη διαδικασία πολύ εύκολα και χωρίς πολλή προσπάθεια.

 

Βήμα 3ο: Επιλέξτε το Photo Stream που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως Screen Saver στο OS

 

Τώρα που το iPhoto θα δέχεται αυτόματα τις φωτογραφίες των Photo Streams της iOS συσκευής σας, μπορείτε να επιλέξετε τα ατομικά Photo Streams ως επιλογή στον πίνακα ελέγχου του Screen Saver.

  • Aνοίγετε τα System Preferences από το μενού Apple
  • Επιλέγετε "Desktop and screen saver" και πατάτε στην καρτέλα "Screen saver"
  • Επιλέγετε οποιοδήποτε "slideshow style" (το Ken Burns είναι πολύ ωραίο) από τον τύπο screen saver, και μετά πατάτε στο κουμπί "Source"
  • Κάτω από το "Recent Photo events" επιλέγετε το photo stream που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως screen saver.

photo-stream-screen-savers-mac.jpg

 

Απολαύστε το νέο σας Photo Stream Screen saver!

 

Περιμένετε! Αν θυμάστε μια προηγούμενη συμβουλή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια μπρος-πίσω του πληκτρολογίου σας για να πλοηγηθείτε στα photo screen savers, κάνοντας την οθόνη επίσης να λειτουργεί ως slide show.

 

Aυτό δουλεύει πολύ καλά. Ως παράδειγμα, τράβηξα αυτή τη φωτογραφία με το iPhone και πήρε περίπου 30 δευτερόλεπτα να εμφανιστεί στον screen saver του Mac μου:

 

photo-stream-screen-saver.jpg

 

(Μπορείτε να τικάρετε το κουτί "Show with Clock" στα Screen saver preferences αν θέλετε να έχετε και την ώρα και στο δικό σας screen saver).

 

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι επίσης διαθέσιμο για το Apple TV, αν θέλετε να διακοσμήσετε και το σαλόνι σας.

 

Μια τελευταία σημαντική σημείωση: επειδή οι φωτογραφίες στρημάρονται από την ενεργή iOS συσκευή σας, να προσέχετε ποιές φωτογραφίες παίρνετε και σώζετε στο shared photo stream. Μια στιγμή χαλαρή με την κάμερα μπορεί να καταλήξει σε μια κατάσταση αμηχανίας όταν μια εικόνα που δε θα'πρεπε εμφανιστεί στο Mac Screen Saver! Γι'αυτό το λόγο μπορεί να θέλετε να περιοριστείτε σε συγκεκριμένο Shared Photo Stream, ή απλά να περιορίσετε αυτή τη λειτουργία σε υπολογιστή σπιτιού και να την αποφύγετε σε Mac δουλειάς ή κοινόχρηστους.

 

ΠΗΓΗ: osxdaily.com