Mac OS

Πώς να στείλετε μηνύματα και να κάνετε βίντεο/τηλεφωνικές κλήσεις μέσω της εφαρμογής Επαφών στο Mac OS X

03/10/13 10:05 AM | iMarilina από iMarilina


Η εφαρμογή Επαφών στο OS X, η οποία κάποτε ονομαζόταν Address Book, έχει μερικά κρυμμένα εργαλεία επικοινωνίας τα οποία είναι τρομερά χρήσιμα, και τα οποία κάνουν την εφαρμογή ένα απλό αλλά δυνατό μέσο για την εκκίνηση συνομιλιών. Απ'ευθείας από τις Επαφές μπορείτε να στείλετε iMessages, να ξεκινήσετε Facetime βίντεο κλήσεις, να κάνετε ένα τηλεφώνημα και ακόμη και να στείλετε απλά SMS σε επαφές οι οποίες δεν έχουν iMessage.

 

contacts-send-text-call.jpg

 

Xρησιμοποιώντας τα Εργαλεία επικοινωνίας Επαφών

 

Οι δυνατότητες επικοινωνίας της εφαρμογής Επαφών είναι πολύ εύκολες στη χρήση, παρ'ότι δεν είναι προφανείς ως επιλογές.

  • Επιλέξτε οποιαδήποτε επαφή, και στη συνέχεια πατήστε το "mobile" κείμενο δίπλα στο τηλεφωνικό νούμερο της επαφής.
  • Επιλέξτε την μέθοδο επικοινωνίας που επιθυμείτε από το pulldown menu:
  • "Αποστολή μηνύατος" για να στείλετε ένα iMessage, το πρώτο μήνυμα αποστέλλεται μέσω της εφαρμογής Επαφών αλλά η συζήτηση συνεχίζεται μέσω της εφαρμογής Μηνυμάτων.
  • "Facetime" για να ξεκινήσετε μια βίντεο κλήση μέσω της εφαρμογής Facetime, και μπορείτε να συνδεθείτε είτε με άλλους Mac είτε με συσκευές iOS.
  • "Call with Skype" για να ξεκινήσετε ένα κανονικό τηλεφώνημα ή Skype τηλεφώνημα μέσω της εφαρμογής Skype.
  • "Send SMS with Skype", για αποστολή ενός κανονικού SMS μέσω Skype.
  • Επιπλέον, για να στείλετε ένα Tweet απευθείας από τις Επαφές, πατάτε το κείμενο "Twitter" και επιλέγετε "Τweet".

Για να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Messages, φυσικά θα πρέπει το iMessage να είναι σεταρισμένο σωστά. Το μήνυμα θα σταλεί από τις Επαφές, αλλά δρομολογεί τα μηνύματα μέσω της εφαρμογής Messages για Mac, και εκεί είναι το μέρος όπου η συζήτηση θα συνεχιστεί. Θυμηθείτε, αν δεν είστε σίγουρος για το ποιός από τις επαφές σας έχει iMessages, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε να ωραίο κόλπο για να βρείτε ποιές επαφές είναι χρήστες iMessage και αυτή η τεχνική λειτουργεί και στο OS X και στο iOS.

 

send-text-message-from-contacts-os-x.jpg

Όπως θα παρατηρήσατε, μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά βασίζονται σε άλλες εφαρμογές, και για να μπορέσετε να κάνετε πλήρη χρήση των εργαλείων επικοινωνίας της εφαρμογής Επαφών, εγκαταστήστε το Skype στο Mac σας. To Skype είναι δωρεάν αλλά χρειάζεται πληρωμή credits για να κάνετε μια πραγματική τηλεφωνική κλήση και να στείλετε SMS μηνύματα σε άλλους χρήστες οι οποίοι δεν έχουν Skype, ενώ η επικοινωνία μεταξύ Skype και VOIP είναι δωρεάν. Το Facetime είναι προεγκατεστημένο σε όλους τους νέους Macs οπότε δε χρειάζεται να το εγκαταστήσετε, αλλά είναι και διαθέσιμο στο Mac App Store αν δεν το είδατε.

 

Αν έχετε προσθέσει τις επαφές σας από τον λογαριασμό σας του Facebook, θα δείτε ότι μπορείτε επίσης να δείτε τις φωτογραφίες τους ή το προφίλ τους πατώντας στο κείμενο "Facebook" αλλα δεν υπάρχει τρόπος να ξεκινήσετε μια συζήτηση μέσω Facebook messaging/ποστάρισμα στον τοίχο, όχι ακόμη τουλάχιστον.

 

Update: Αν σας λείπουν κάποιες επιλογές, το πιθανότερο είναι ότι δεν έχετε το όνομά τους του iMessage, το τηλέφωνό τους ή την διεύθυνση email τους για εκείνους τους χρήστες στον τηλεφωνικό σας κατάλογο. Προσθέστε αυτά τα δεδομένα και οι επιπλέον επιλογές επικοινωνίας θα φανούν.

 

Πολύ ωραία εργαλεία επικοινωνίας για Ταξιδιώτες

 

Αν και θα ήταν φυσικά καταπληκτικό να μπορεί κανεις να κάνει μεταφορά των τηλεφωνημάτων μέσω ενός iPhone, η ικανότητα χρήσης του Skype είναι ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό για οποιονδήποτε θέλει να κάνει υπεραστικά τηλεφωνήματα, αν καλείτε κάποιον εκτός της χώρας, ή αν ταξιδεύετε και θέλετε να αποφύγετε τις ακριβές χρεώσεις roaming. Εφόσον και το Skype και το iMessages μπορούν να δεχτούν μηνύματα, θα μπορείτε να επικοινωνείτε με οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο και πολύ φθηνά, αν όχι εντελώς δωρεάν.

 

Ευχαριστίες στο TheGraphicMac το οποίο μας υπέδειξε αυτά τα χαρακτηριστικά.

 

 

ΠΗΓΗ: osxdaily.com