Smartphones

Οδηγίες για αναβάθμισει του ZTE (中兴) Blade !

18/06/2011 03:24 μμ | kenmitsakos από kenmitsakos


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟΥ BLADE

Για να αναβαθμίσουμε το blade πρώτα θα κρατήσουμε ένα backup αν έχετε android 2.1 τότε μπορείτε να συνεχίσετε τα παρακάτω βήματα για να δείτε τη έχετε πήγαινε μενού -> ρυθμίσεις -> σχετικά με το τηλέφωνο -> έκδοση λογισμικού

2.1-update1 τότε το κινητό μας είναι Gen1 ,αν λέει έτσι τότε μπορούμε να κάνουμε Backup - αναβαθμίσεις του κινητού εύκολα. Αν λέει 2.2 τότε έχουμε ένα κινητό Gen2 και η διαδικασία είναι διαφορετική από την παρακάτω.

 

Πέρασμα Cloclworkmod Recovery (για λήψη πλήρους backup)

Στο κινητό:

1. το κλείνεις.

2. βγάζεις μπαταρία.

3. βάζεις μπαταρία.

4. ανοίγεις πατώντας κρατημένο το + στο volume για καμιά 10αρια δευτερόλεπτα. Έτσι θα παραμείνει η οθόνη στο πράσινο ανδροειδές.

5. συνδέεις το κινητό στο PC με το usb.

 

Στο PC

1.Κατεβάζεις αυτό & αυτό

2.Αποσυμπιέζεις το fastboot.zip σε ένα φάκελο πάνω στο Desktop σου ας πούμε ZTE. Στον ίδιο φάκελο βάζεις μέσα και το recovery-clockwork-2.5.0.9-modaco-r2-blade.img

3.Ανοίγεις ένα cmd και γράφεις cd Desktop/ZTE για να πας στο directory που τα έβαλες.

4.Γράφεις fastboot-windows flash recovery recovery-clockwork-2.5.0.9-modaco-r2-blade.img και θα δεις κάτι νούμερα σαν αποτέλεσμα.

5.Γράφεις fastboot-windows reboot για να ξεκινήσει το κινητό.

 

 

ccs-221925-0-00529100-1311670281_thumb.png

 

Μετά από την επανεκκίνηση πατάμε το κουμπί volume down (-)για λίγη ώρα μέχρι να δούμε ότι μπήκε θα θα δούμε ότι μπήκε σε μενού υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται να έχετε το κινητό σας ανάποδα για το χειριστείτε δεν μας πειράζει η χρήση του είναι με το κουμπί volume up & volume down για πάνω κάτω και με το κουμπί Home είναι το ΟΚ.

 

Για να μπαίνουμε όποτε θέλουμε πατάμε τα κουμπιά power & volume down.

 

Τώρα για το Backup πηγαίνουμε εκεί που λέει backup and restore και πατάμε το Home μετά πατάμε πάλι το Home στο backup και περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία όταν ολοκληρωθεί πατάμε Back το κουμπί και επιλέγουμε reboot system now τότε θα κάνουμε επανεκκίνηση τώρα το Backup είναι στην κάρτα μνήμης προσοχή μην διαγραφή !!!!

 

 

Τώρα για να ξεκινήσουμε θα πρέπει να αφαιρέσουμε το clockword που μόλις προσθέσαμε.

 

1.κατεβάζουμε αυτο

2.το παίρναμε στην κάρτα μνήμης

3.μπαίνουμε στο cwm και επιλέγουμε install.zip & choose file

4.βρίσκουμε το αρχείο και και πατάμε εγκατάσταση όταν ολοκληρωθεί πατάμε reboot θα δούμε ότι μόλις αφαιρέσαμε το clockworkmod (cwm)

 

τωρα θα εγκαταστησουμε Android 2.2 Froy (official wind stock) + ClockworkMod + RAM 512 ( Δεν είναι η νόμιμη έκδοση αλλά πειραγμένη )

1.Κατεβάζουμε αυτο το αρχειο .

2.Το αποσυμπιέζεται σε κάποιο folder στο PC.

3.Ανοίγετε το blade κρατώντας πατημένο το (volume-). Όταν δείτε στην οθόνη του κινητού το FTM, τότε μπορείτε να το συνδέσετε με το PC.

4.Από το PC, πάτε στον φάκελο που κάνατε αποσυμπίεση το αρχείο που κατεβάσατε, και τρέχετε το download_nochecksGen2.exe.

5.Θα δείτε την παρακάτω εικόνα, και θα πατήσετε ΟΚ όσες φορές εμφανιστεί.

 

ccs-215593-0-46806700-1308398355_thumb.jpg

 

6.Αμέσως μετά θα δείτε το παρακάτω παράθυρο, το οποίο έχει πλέον την επιλογή "start" ενεργοποιημένη. Πατήστε το start και περιμένετε. ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ USB ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΟΣΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ.

 

ccs-215593-0-07638700-1308398440_thumb.jpg

 

7.Tο κινητό θα κλείσει αυτόματα, θα ξεκινήσει ξανά, η διαδικασία θα μείνει κολλημένη για κάποια δευτερόλεπτα στο 4%, θα συνεχίσει, μετά θα εμφανιστεί στο 98% το CWM (clockword mod) στο κινητό, θα μείνει για λίγο στο 98% και μετά θα συνεχίσει, ώστε μετά από 3 λεπτά περίπου συνολικά να ολοκληρώσει, δίνοντας το παρακάτω παράθυρο.

8.Όταν δείτε αυτό το παράθυρο βγάλτε το κινητό από το USB και πατήστε την επιλογή reboot από το κινητό (επιλέξτε reboot με τα volume+ και volume- και πατήστε το πλήκτρο home στο κινητό. Το κινητό θα κάνει reboot, και θα έχετε πλέον τη stock wind 2.2 froyo, με 512ΜΒ ξεκλείδωτα, και μάλιστα με το CWM έτοιμο για δοκιμές

smile.gif ccs-215593-0-14010300-1308398527_thumb.jpg

Καλο θα ηταν να κρατησουμε και παλη ενα back up αρχειο.

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ROOT

Για να κάνουμε root (δηλαδή τα δικαιώματα χρήσεις του κινητού) κατεβάζουμε αυτό εδω το αρχείο το περνάμε στην κάρτα μας και το εγκαθιστούμε..

Εμείς το κάνουμε εγκατάσταση και επιλέγουμε permanent root , δηλαδή να γίνει για πάντα root μέχρι να πατήσουμε το un-root. Ενώ το temporary root θα κάνουμε το κινητό μας root μέχρι να κλείσουμε το κινητό.

 

Οδηγός αλλαγής τις ROM

  1. Για να αλλάξετε ROM στο κινητό σας πρέπει να έχετε κάνει το κινητό σας root.
  2. Κατεβάζεται απο market το rom manager.
  3. Πρέπει να έχουμε σύνδεσή στο internte για να προχωρήσουμε .
  4. Πατάτε το flash clockrkmod recovery και επιλέγεται το μοντέλο του κινητού ZTE blade.
  5. Όταν ολοκληρωθεί η φόρτωση τότε πατάτε Download ROM και επιλέγουμε μια free ROM για να κατεβάσουμε μια premium θα πρέπει να αγοράσουμε την premium έκδοση ROM manager η καλύτερη free έκδοση είναι η CyanogenMod . Αν θέλετε να βάλετε μια premium έκδοση τότε κατεβάστε από εδώ την τελευτέα και βάλτε την στην κάρτα μνήμης στην διαδρομή τις CWM.
  6. Πατάμε download και τσεκάρουμε το google Apps.
  7. Και αρχίζει να φορτώνει όταν ολοκληρωθεί τσεκάρουμε το wipe Data and cache και OK.
  8. Τότε κάνει επανεκκίνηση το κινητό μας και μπαίνει στο CWM και αρχίζει να την φορτώνει.
  9. Όταν ολοκληρωθεί κάνει επανεκκίνηση θα αργήσει να ανοίξει επειδή θα είναι πρώτη φορά :)

Ορίστε και ένα video για βοήθεια !

 

http://www.youtube.com/watch?v=XZ9VgyaIT4w&playnext=1&list=PLBEC4A56FCBA62D81

 

Αν τελεικά κατεβάσατε μια άλλη ROM από το internet και θέλετε να την εγκαταστήσετε τότε θα συνδέσετε το κινητό σας στον υπολογιστή για μεταφορά δεδομένων και μεταφέρετε το αρχείο έτσι όπως είναι στο φάκελο clockworkmod->download-> download. cyanogenmod.com->get και εκεί θα κάνετε αντιγραφεί το αρχείο. Μετά πάτε στο ROM manager και επιλέγετε install ROM for SDcard.

 

 

Αν σας ζητήσει πουθενά δικαιώματα SuperUser τα δεχόμαστε , αν μας βγάζει πουθενά error τότε πάμε το z4root πατάμε un-root κάνουμε επανεκκίνηση στο κινητο και ξανα root .

 

 

Μετά από την αλλαγή τις ROM θα δείτε ότι δεν περιέχει την εφαρμογή Market :-( για να το περάσετε απλά τα κατεβάστε τα Google apps από εδώ και να τα εγκαταστησετε !

 

Μετατροπή Blade gen2 σε gen1

 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει μετατροπή από gen2 σε gen1 blade, που δεν θα τους σχολιάσω εδώ. Αν έχετε κάνει την αναβάθμιση της wind, τότε η συσκευή σας έχει γίνει gen2. Τα παρακάτω βήματα είναι για όσους έχουν κάνει μετατροπή των κινητών τους ή με το official update ή με τον τρόπο των windows.

 

  1. Μεταφέρετε τα αρχεία στην SD card (όχι αποσυμπίεση) τα restore stock recovery.zip , recovery-clockwork-3.0.2.8-blade-gen1-update_signed & Swedish Spring RLS5
  2. Κάντε restart, μπείτε στο CWM και flashαρετε το stock recovery για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FTM protocol
  3. Κάντε restart, μπείτε σε FTM (volume-)
  4. Καταβαστε αυτο το αρχειο Gen2toGen1Windows_v2 , αποσυμπιέστε το αρχείο Gen2toGen1Windows_v2.zip και εκτελέστε το download_nochecksGen2.exe. Πατήστε "Start".
  5. ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ USB. Το κινητό μπορεί από μόνο του να κλείσει και να κάνει restart. Μην νομίζετε όμως πως τελείωσε η διαδικασία και το βγάλετε από το USB.
  6. Μετά από κάποια λεπτά, στον υπολογιστή θα δείτε πως το flashing τέλειωσε επιτυχώς. ΜΟΝΟ τότε μπορείτε να βγάλετε το κινητό από το USB. Με το κινητό ΕΚΤΟΣ USB, βγάλτε και βάλτε πάλι την μπαταρία.
  7. Ξεκινήστε το κινητό, ΧΩΡΙΣ να πατήσετε το volume. Από μόνο του θα μπει στο CWM (Σημείωση: το κινητό τώρα έχει στο boot partition το CWM και στο recovery partition το stock recovery. ΔΕΝ φλασάρουμε ακόμα ROM μέχρι να ολοκληρωθεί και το επόμενο βήμα, ώστε να έχουμε το CWM στο recovery partition).
  8. Flashαρετε το recovery-clockwork 3.0.2.8-blade-gen1-update_signed.zip (Σημείωση: σε αυτό το σημείο το κινητό μας είναι πλέον gen1, και το μόνο που του χρειάζεται πλέον είναι μία ROM).
  9. Κλείσιμο το κινητό, και έναρξη με το (volume-). Θα ξαναμπεί στο CWM.
  10. Flashαρουμε την Swedish Spring RLS5. (Στο σημείο αυτό θα μπορούσαμε αμέσως να flashαρουμε μία stock 2.1 wind rom. Το πρόβλημα όμως είναι πως ΑΝ έχει γίνει κάποιο λάθος στα προηγούμενα βήματα, τότε το κινητό δεν θα ξεκινήσει. ΑΝ όμως φλασάρουμε την Swedish Spring RLS5, ακόμα και λάθος να έχει γίνει, το κινητό θα λειτουργεί κανονικά και απλά θα έχουμε αποτύχει να το κάνουμε gen1 αφού η Swedish Spring RLS5 μπορεί να δουλέψει σε gen1 αλλά και gen2 συσκευές)

Ολα αυτά που γράφω τα έχω δοκιμάσει πρώτα στο δικό μου κινητό