Smartphones

Το wi-fi sync δε σας δουλεύει? Εδώ είναι το πώς να το φτιάξετε για όλες τις συσκευές iOS

18/02/2013 11:09 πμ | iMarilina από iMarilina


'Ενα από τα καλύτερα γενικά χαρακτηριστικά του iOS είναι το wifi syncing, το οποίο, ακριβώς όπως υπονοεί το όνομά του, σας επιτρέπει να συγχρονίσετε περιεχόμενο, δεδομένα, φωτογραφίες, μουσική, από και σε ένα iPhone, iPad, ή iPod touch και έναν υπολογιστή ο οποίος τρέχει iTunes, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να συνδέσετε τη συσκευή με καλώδιο USB. Φυσικά, αυτό το χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο μόνο όταν δουλεύει, και αρκετοί χρήστες αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα όπου το wi-fi syncing απλά σταματά να λειτουργεί. Είτε η συσκευή αρνείται να εμφανιστεί στο iTunes, ή εξαφανίζεται αμέσως μετά από την απόπειρα συγχρονισμού του περιεχομένου. Η παρακάτω λύση θα λύσει αυτά τα προβλήματα και είναι αρκετά απλή.

 

Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία επίλυσης, σιγουρευτείτε ότι έχετε ήδη ενεργοποιήσει τη δυνατότητα συγχρονισμού μέσω wi-fi στο iOS για τη συσκευή. Ο βασικός λόγος για τον οποίο το wireless syncing δε λειτουργεί είναι γιατί δεν είχε σεταριστεί! Αυτό χρειάζεται να γίνει μόνο μια φορά, αλλά πρέπει να ενεργοποιηθεί ξεχωριστά για κάθε συσκευή iOS για την οποία σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε. Αυτό σημαίνει ότι θα το ανοίξετε μέσω iTunes για ένα iPad, iPhone, και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ξεχωριστά.

 

Φτιάξιμο του Wi-Fi Syncing και των iOS συσκευών που δεν εμφανίζονται ασύρματα στο iTunes

 

H λύση για το πρόβλημα του να μη λειτουργεί ο ασύρματος συγχρονισμός και να μη φαίνονται οι συσκευές είναι συνήθως η απενεργοποίηση του Apple Mobile Device Helper process, και στο OS X και στα Windows.

 

Διόρθωση για Mac OS X

  • Κλείστε το iTunes
  • Ανοίξτε το "Activity Monitor" (το οποίο βρίσκεται στα /Applications/Utilities)
  • Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση στην πάνω δεξιά γωνία και ψάξτε για το "AppleMobileDeviceHelper"
  • Eπιλέξτε τη διαδικασία αυτή και μετά πατήστε το κόκκινο κουμπί "Quit Process"
  • Κλείστε το Activity Monitor και μετά ξανανοίξτε το iTunes

fix-wifi-sync-problems.jpg

 

Eπιβεβαιώστε το πρόγραμμα που θα σταματηθεί. fix-wifi-sync-ios.jpg

 

Διόρθωση για Windows

  • Kλείστε το iTunes
  • Πατήστε Control+Alt+Delete για να ανοίξετε τη διαχείριση εργασιών και μετά επιλέξτε την καρτέλα "Service"
  • Βρείτε το "Apple Mobile Device" ή "AppleMobileDeviceHelper.exe" (ανάλογα με την έκδοση των Windows)
  • Κάνετε δεξί κλικ και επανεκκίνηση της λειτουργίας ή την επιλέγετε και κάνετε "End Process"
  • Ξανανοίγετε το iTunes και θα βρείτε την iOS συσκευή να φαίνεται μέσω wi-fi

Apple-Mobile-Device-services.jpg

Θυμηθείτε ότι απλά θέλετε να κάνετε χειροκίνητη επανεκκίνηση της υπηρεσίας αυτής, όχι να την απενεργοποιήσετε την υπηρεσία Apple Mobile Device γιατί αλλιώς η συσκευή σας δε θα φανεί ποτέ.

 

Ασχέτως από το ποιό σύστημα χρησιμοποιείτε, η επανεκκίνηση του iTunes θα πρέπει να κάνει το iPhone, iPad ή iPod σας να εμφανιστεί αμέσως στη λίστα Συσκευών στην πλαινή μπάρα του iTunes ή στην μπάρα τίτλου αν η πλαινή μπάρα είναι κρυμμένη.

 

 

iphone-in-itunes.jpg

 

Η iOS συσκευή μου ΑΚΟΜΗ δε φαίνεται ασύρματα στο iTunes!

 

Aκόμη δε δουλεύει? Δοκιμάστε το παρακάτω:

  • Ξανατσεκάρετε ότι έχετε σετάρει το wi-fi sync να είναι ενεργοποιημένο συνδέοντας το iPhone/iPad/iPod στο iTunes και τικάροντας την ενεργοποίηση Wi-Fi Sync στην καρτέλα "Summary" (Γενικά) και τικάροντας το κουτάκι δίπλα στο "Συγχρονισμός αυτού του iPhone μέσω Wi-Fi" - αν αυτό είναι ήδη τσεκαρισμένο, δοκιμάστε να το ξετικάρετε και να το ξανατικάρετε.

wifi-sync-itunes.jpg

  • Δοκιμάστε να κλείσετε και να ανοίξετε το wireless network από τις Ρυθμίσεις του iOS:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Wi-Fi
  2. Kλείστε το Wi-Fi από ON σε OFF και περιμένετε περίπου 10 δευτερόλεπτα
  3. Ξανανοίξτε το διακόπτη Wi-FI σε ΟΝ

toggle-wifi-iphone.jpg

  • Σιγουρευτείτε ότι το iTunes και η iOS συσκευή είναι συνδεδεμένες στο ίδιο ασύρματο ρούτερ, και σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν IP conflicts. Αν βρεθεί IP conflict, χρησιμοποιείστε χειροκίνητο DHCP και επιλέξτε μια static IP η οποία να είναι αρκετά μακριά από εκείνες που δημιουργούν θέμα.
  • Δοκιμάστε να επιβάλλετε ένα χειροκίνητο sync από την συσκευή iOS, πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις - Γενικά - Cellular - iTunes Wi-Fi - Sync Now
  • Απενεργοποιήστε το "Use Cellular Data for iTunes" πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις - Γενικά - Cellular - iTunes - OFF

Περίπου στο 95% των περιπτώσεων όλα τα προβλήματα του ασύρματου συγχρονισμού μπορούν να φτιαχτούν με τη διακοπή της λειτουργίας AppleMobileDeviceHelper, την επανεκκίνηση του iTunes, και το κλείσιμο/άνοιγμα του Wi-Fi.

 

ΠΗΓΗ: osxdaily.com