Διάφορα

Με ποιο πρόγραμμα ;

10/11/2010 01:40 μμ | parsifal από parsifal


Με ποιο πρόγραμμα;

 

 

Στις 23/3/07 ο Eusebius είχε μία πολύ καλή ιδέα για την οργάνωση μίας προσπάθειας συγκέντρωσης των πιο κοινών αποριών του τύπου «Με ποιο πρόγραμμα κάνω την τάδε εργασία;» που έχουν τα μέλη του Insomnia. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ορισμένα δραστήρια μέλη άρχισαν να συμβάλλουν στην προσπάθεια και έτσι δημιουργήθηκε το υπόμνημα Με ποιο πρόγραμμα;.

 

Με την καθιέρωση συστήματος Wiki στο forum, έγινε δυνατή η συγγραφή παρόμοιων άρθρων με τρόπο πιο οργανωμένο και αποτελεσματικό. Το παρόν άρθρο είναι μία προσπάθεια μεταφοράς της πληροφορίας που υπάρχει στο Με ποιο πρόγραμμα;, ώστε στο μέλλον όσα μέλη θέλουν να συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό του θέματος, να απολαμβάνουν των πλεονεκτημάτων του συστήματος Wiki. Τα αρχικά threads υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα για ανάγνωση στα URL που δόθηκαν παραπάνω και μπορείτε εύκολα να δείτε τα nicknames των μελών που πρόσφεραν εκεί.

 

 

Με ποιο πρόγραμμα...

__TOC__

 

 

===Κάνω backup τα αρχεία μου; (αντίγραφα ασφαλείας)===

  • SyncBack Freeware
    Το πιο αγαπητό, προφανώς επειδή είναι εύχρηστο και καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων. Βγαίνει και σε εμπορική έκδοση, με περισσότερες δυνατότητες.
    Τιμή: δωρεάν
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: όχι
    ΛΣ: NT/98/ME/2000/XP/2003/Vista
  • Cobian Backup
    Πιο δυνατό από το SyncBack, λιγότερο δημοφιλές, ίσως όχι τόσο φιλικό.
    Τιμή: δωρεάν
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: ναι
    ΛΣ: NT/2000/XP/2003/Vista
  • SyncToy
    Της Microsoft. Κάνει τα βασικά, είναι εύχρηστο, έχει βολέψει πολύ κόσμο. Χρειάζεται το δωρεάν .NET Framework 2.0 της MS. Φαίνεται ότι έχει πρόβλημα για την ώρα (έκδ. 1.4) με ελληνικούς χαρακτήρες στα ονόματα φακέλων.
    Τιμή: δωρεάν
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: όχι
    ΛΣ: XP/Vista

Περισσότερα

Εναλλακτικές/συμπληρωματικές ιδέες

  • Αν είστε συνέχεια online και σας ενδιαφέρει να κρατάτε αντίγραφα μικρού όγκου αρχείων, δείτε κι αυτή τη λύση: Mozy: αυτόματο online backup με 2 GB δωρεάν
  • Επίσης, υπάρχει η παλιά, δοκιμασμένη λύση, που για κάποιους θα είναι απλούστερη και για άλλους συνθετότερη: 1. ένα batch file, 2. ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει γραμμή εντολών (7-Zip, WinRAR, Xcopy, Robocopy, Mirror κ.ά.) και 3. οι προγραμματισμένες εργασίες των Windows.

 

 

 

 

===Βλέπω τί software και hardware έχει ο υπολογιστής μου;===

  • System Information for Windows (SIW)
    Portable, freeware, δείχνει ένα σωρό στοιχεία για το υλικολογισμικό του υπολογιστή, ενώ μπορεί να εξάγει τις πληροφορίες σε διάφορα φορμάτ.
    Πληροφορίες software: Operating System Information, Updates, System Directories, Installed Programs, Applications, Licenses, System Files, Accessibility, Environment, File Associations, Regional Settings, Running Processes, Loaded DLLs, Drivers, NT Services, Pipes, Autorun, Scheduled Tasks, Databases, Audio and Video Codecs, Shared DLLs, ActiveX, Open Files, Groups and Users, Protected Files, Secrets
    Πληροφορίες hardware: System, Motherboard, Sensors, BIOS, CPU Info, Devices, PCI, System Slots, Network Cards, Memory, Video, Storage, Logical Disks, Ports, Printers
    Επίσης περιλαμβάνει διαγνωστικά δικτύου καθώς και διάφορα βοηθήματα όπως password recovery.
    Τιμή: δωρεάν για μη εμπορική χρήση
    Εξελληνισμένο: ναι
    Unicode: όχι
    ΛΣ: 9x/NT/2000/XP/2003/Vista
  • MSInfo32
    Αν έχετε Windows XP ή το Microsoft Office, υπάρχει ήδη στον υπολογιστή σας: Έναρξη » Εκτέλεση » MSInfo32 [Enter].
    Τιμή: εμπορικό, διατίθεται μαζί με τα Windows
    Εξελληνισμένο: ναι
    Unicode: ναι
    ΛΣ: 9x/NT/2000/XP/2003/Vista
  • Unknown devices
    Χρήσιμο αν δεν έχετε drivers για μια συσκευή και εμφανίζεται σαν «Άγνωστη συσκευή» στην Διαχείριση Συσκευών (Device Manager), οπότε και δεν ξέρετε για ποιους drivers να ψάξετε.
    Η βάση πληροφοριών για τις συσκευές ενημερώνεται ανεξάρτητα από το πρόγραμμα και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
    Τιμή: δωρεάν
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: όχι
    ΛΣ: 9x/NT/2000/XP/2003/Vista

 

 

 

 

===Κόβω κομμάτια από ένα MP3;===

  • mp3DirectCut
    Ελαφρύ και γρήγορο. Έχει το πλεονέκτημα ότι δεν εξαναγκάζει σε επανασυμπίεση των MP3 μας. Υποστηρίζει επίσης Cue Sheets, αυτόματη αναγνώριση των παύσεων, αλλαγή της έντασης κ.ά. πολλά σε 170KB μόλις, χωρίς να επιβαρύνει το σύστημα με έξτρα βιβλιοθήκες κλπ. Μία συνοπτική βοήθεια για το πρόγραμμα εδώ:
    Tiny mp3DirectCut HOWTO
    Τιμή: δωρεάν
    ΛΣ: Windows NT/95/98/Me/2000/XP, Linux μέσω Wine
  • mpTrim
    Επίσης μικρό σε μέγεθος και γρήγορο. Σε σχέση με το mp3DirectCut είναι πιο λιτό σε δυνατότητες, αλλά συγχρόνως με αρκετά πιο εύκολο χειρισμό. Πολύ καλή η δυνατότητα για fade in/out και volume normalization. Η free έκδοση έχει περιορισμό στο μέγιστο μέγεθος των αρχείων που μπορείτε να ανοίξετε.
    Τιμή: δωρεάν. Η έκδοση PRO: $69.95
    ΛΣ: Windows 98/Me/NT4/2000/XP/Vista

 

Σχετικές συζητήσεις στο forum

http://www.insomnia....d.php?p=1705083

http://www.insomnia....ad.php?t=185872

http://www.insomnia....ad.php?t=183851

http://www.insomnia....ad.php?t=182656

 

 

 

 

 

===Παίρνω screenshots/γράφω video όσων εμφανίζονται στο desktop;===

  • MWSnap
    Η καλύτερη δωρεάν λύση που μπόρεσα να βρω. Με το MWSnap μπορεί κανείς να «φωτογραφίσει» επιλεγμένες με το χέρι περιοχές, full screen, συγκεκριμένα αντικείμενα (π.χ. παράθυρα). Αποθηκεύει τα αρχεία του σε bmp, jpeg, gif, png και tiff, ενώ έχει και κάποιες πολύ βασικές επιλογές επεξεργασίας, πολύ φτωχές, ωστόσο (π.χ. δεν κατάφερα να βρω επιλογή για crop).
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows All (συμπεριλαμβανομένων και των Vista)
  • Hoversnap
    Χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, το Hoversnap συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα μόνο επειδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστές όπου ο χρήστης δεν έχει δικαιώματα administrator. Λειτουργεί με πληκτροσυντομεύσεις και επιτρέπει τη «σύλληψη» fullscreen, του τρέχοντος παραθύρου, καθώς και περιοχών επιλεγμένων με το χέρι. Δεν περιλαμβάνει καμία επιλογή επεξεργασίας της παραγόμενης εικόνας, ενώ εξάγει αυτόματα τα αρχεία του στον φάκελο όπου βρίσκεται το αρχείο .exe, σε bmp, jpeg, gif και png.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows All (συμπεριλαμβανομένων και των Vista)
  • ImageShack QuickShot
    Πρόκειται για ένα από τα tools του imageshack.us, με το οποίο μπορείτε να παίρνετε screenshots και είτε να τα αποθηκεύετε τοπικά στον υπολογιστή σας (normal mode) είτε να τα ανεβάζετε κατευθείαν στο imageshack.us (gaming mode).
    Επίσης, αν έχετε λογαριαμό στο imageshack, μπορείτε να βλέπετε τις εικόνες που έχετε ανεβάσει και να τις διαχειρίζεστε. Για δημιουργία λογαριασμού μπορείτε να πάτε εδώ.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows XP, 2000, 2003
    Σημείωση: Το πρόγραμμα προτάθηκε από το μέλος nikosdimos
  • FastStone Image Capture
    Εκπληκτικό πρόγραμμα που μέχρι πρόσφατα ήταν freeware, αλλά πλέον έχει γίνει trial. Το FastStone image capture δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να «φωτογραφίσει» οτιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη του - συγκεκριμένες περιοχές, full screen, κυλιόμενα παράθυρα / ιστοσελίδες, ακόμη και περιοχές επιλεγμένες «με το χέρι» (freehand selected). Μεγάλο του πλεονέκτημα, το ότι κυκλοφορεί σε portable έκδοση (τρέχει χωρίς εγκατάσταση ακόμα και από ένα usb stick), ενώ δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης του screenshot, πέρα από όλα τα δημοφιλή format εικόνας, και σε pdf. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα άμεσης επεξεργασίας της παραγόμενης εικόνας, με έναν πλήρη όσο και λιτό editor. Δεν κάνει capture κινούμενης εικόνας.
    Τιμή: $29.95 (Trial 30 ημερών)
    ΛΣ: Windows All (συμπεριλαμβανομένων και των Vista)
  • Camstudio
    Μια απλή, δωρεάν και αξιόπιστη λύση για τη βιντεοσκόπηση του desktop. Το Camstudio καταγράφει video και ήχο και εξάγει τα αρχεία του σε avi ή swf.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows NT/2K/XP/2003
    Σημείωση: Το πρόγραμμα υπάρχει και σε portable έκδοση που λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων και των Vista
  • Snagit
    Το Snagit μπορεί να συλλάβει στατική ή κινούμενη εικόνα, δίνοντας την δυνατότητα επεξεργασίας των παραγόμενων αρχείων, καθώς και μια σειρά άλλες δυνατότητες. Πρόκειται για πιο «επαγγελματική» λύση σε σχέση με τα δύο προαναφερθέντα προγράμματα, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να φτιάξει εύκολα ελκυστικές παρουσιάσεις. Το μειονέκτημα του: είναι trial.
    Τιμή: $39.95
    ΛΣ: Microsoft Windows 2000, XP, XP x64, Vista
  • VirtualDub
    Το πολυτάλαντο δωρεάν πρόγραμμα για γραμμική επεξεργασία video VirtualDub κάνει και καταγραφή του desktop μας σε video. Δεν είναι τόσο εύκολο στην χρήση όσο άλλα προγράμματα που εξειδικεύονται στο desktop recording, αλλά μπορεί να φέρει εις πέρας τη δουλειά με απόλυτη επιτυχία. Δυνατότητα επιλογής μεταξύ καταγραφής ολόκληρης της επιφάνειας του desktop, τμήματός της ή ενός συγκεκριμένου παραθύρου. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσει για την κωδικοποίηση οποιονδήποτε codec είναι εγκατεστημένος στο σύστημα και αναγνωρίζεται από το VirtualDub.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Microsoft Windows 2000, XP, Vista, 7. Παρέχονται και native 64μπιτα builds
  • Camtasia Studio
    O «Μεγάλος Αδελφός» του Snagit, με ακόμη περισσότερες δυνατότητες και επιλογές. Προέρχεται από την ίδια εταιρεία (Techsmith) και αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της. Πρόκειται για την απολύτως επαγγελματική λύση στον τομέα του screen capturing, εξ' ου και η αυξημένη τιμή του.
    Τιμή: $299.00
    ΛΣ: Microsoft Windows 2000, XP, Vista
  • Quick Screen Recorder
    Άλλη μια δωρεάν λύση για καταγραφή της δραστηριότητας στην επιφάνεια εργασίας, κατ' επιλογή και του ήχου. Μπορείτε κατά βούληση να επιλέξετε συγκεκριμένο κομμάτι της οθόνης για καταγραφή και συμπεριλαμβάνει όλες τις στοιχειώδεις ρυθμίσεις. Επιλέγετε ελεύθερα όποιον video/audio κωδικοποιητή επιθυμείτε, από τους εγκατεστημένους στο PC σας.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Microsoft Windows 98/Me/NT/2000 ή νεότερα

 

Άλλα προγράμματα που προτάθηκαν από Insomniacs:

Σημείωση: Screenshots μπορεί να πάρει κανείς και χωρίς την χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, απλώς πατώντας το πλήκτρο PrintScreen στο πληκτρολόγιό του (ή το συνδυασμό πλήκτρων Alt+PrintScreen για capture μόνο του ενεργού παραθύρου) και κάνοντας επικόλληση σε ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ή ακόμα και στο word.

 

 

 

 

 

===Διαχειρίζομαι από μακριά έναν υπολογιστή; (Remote management)===

  • PuTTY
    Ανοικτού κώδικα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε σε PC το οποίο έχει εγκατεστημένο SSH, Telnet ή rlogin server, με πιο γνωστό παράδειγμα Unix/unix-like λειτουργικά που τρέχουν τον sshd δαίμονα. Με την προϋπόθεση ότι έχουμε account στο μηχάνημα που συνδεόμαστε, αφού δώσουμε username/password βγαίνουμε σε text κονσόλα όπου μπορούμε να εργαστούμε ακριβώς σαν να τρέχαμε terminal τοπικά στο server PC. Πολύ καλή η επιλογή για X11 forwarding με την οποία μπορούμε, εκτελώντας από την κονσόλα μία γραφική εφαρμογή Χ, να έχουμε την απεικόνισή της στο client PC μας.
    Τιμή: δωρεάν, F.O.S.S.
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: ναι
    Λ.Σ.: Windows NT/95/98/Me/2000/XP/Vista/Unix & POSIX compliant unix-like sources
  • UltraVNC
    Επίσης ανοικτού κώδικα, αντιμετωπίζει το θέμα λίγο διαφορετικά. Απαρτίζεται από δύο installers: Το server τμήμα που εγκαθίσταται στο PC που θέλουμε να συνδεόμαστε και το client τμήμα που εγκαθίσταται σε οσαδήποτε άλλα PC από τα οποία θα έχουμε πρόσβαση στο πρώτο. Η σύνδεση μας δίνει στο client PC απεικόνιση του γραφικού περιβάλλοντος του client PC, οπότε όπως αναφέρθηκε και στο PuTTY, χρησιμοποιούμε κανονικά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μας σαν να καθόμασταν μπροστά στο server PC.
    Τιμή: δωρεάν, F.O.S.S.
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: ναι
    Λ.Σ.: Windows NT/95/98/Me/2000/XP. Η υποστήριξη για Vista θα είναι, κατά τους developers, σύντομα έτοιμη
  • TightVNC
    Ανοικτού κώδικα, εναλλακτικό του UltraVNC με την ίδια φιλοσοφία λειτουργίας. Στα θετικά του ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει SSH tunneling για την πλήρη κρυπτογράφηση ολόκληρου του session και η θεωρητικά καλύτερη συμπεριφορά του σε συνδέσεις χαμηλής ταχύτητας.
    Τιμή: δωρεάν, F.O.S.S.
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: όχι
    Λ.Σ.: Windows NT/95/98/Me/2000/XP/Linux RPM packages/Unix & POSIX compliant unix-like sources
  • Microsoft Remote Desktop Connection
    Ενσωματωμένο στα Windows XP και μεταγενέστερα ενώ είναι διαθέσιμο για τις προηγούμενες εκδόσεις από το το link παραπάνω. Μοιάζει με τα τύπου VNC στον τρόπο λειτουργίας του, αλλά χαρακτηρίζεται από σαφώς μειωμένη λειτουργικότητα και έλλειψη plugins/λεπτομερών ρυθμίσεων.
    Τιμή: δωρεάν.
    Εξελληνισμένο: ναι
    Unicode: ναι
    Λ.Σ.: Windows NT/95/98/Me/2000 και μεταγενέστερα
  • LogMeIn
    Εμπορικό προϊόν που διαθέτει και freeware έκδοση. Εγκαθιστώντας την σε PC που τρέχει Windows, μπορούμε να έχουμε απομακρυσμένο χειρισμό του από οπουδήποτε αλλού υπάρχει Internet πρόσβαση και web browser με υποστήριξη Java.
    Τιμή: δωρεάν.
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: ναι
    Λ.Σ.: Target PC: Windows 98/2000/XP/2003 - Client PC: Web browser με Java
  • TeamViewer 3
    Δωρεάν λογισμοκό, εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση. Μπορεί να τρέξει και χωρίς εγκατάσταση και από τους 2 η/υ. Διαθέτει μεταφορά αρχείων καθώς και chat.
    Τιμή: δωρεάν.
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: ναι
    Λ.Σ.: Target PC: Windows XP/2003/Vista & Mac
  • GoToMyPC
    Λειτουργεί με τη χρήση του Browser και δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς ήχου και εικόνας στο "client pc".
    Τιμή: 12?/μήνα, Δωρεάν δοκιμή 30μέρες.
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: ναι
    Λ.Σ.: Target PC: Windows (Java)

 

 

 

 

===Βλέπω και δημιουργώ αρχεία PDF;===

  • Adobe Reader
    Ο Adobe Reader δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι το πρόγραμμα της Adobe για την προβολή PDF αρχείων.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows XP Professional, Home Edition, or Tablet PC Edition with Service Pack 2; Microsoft® Windows® 2000 with Service Pack 4; Windows 2003 Server; or Windows Vista™
    Σημείωση: η τελευταία εξελληνισμένη έκδοση του Adobe Reader είναι η 7, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.
  • Foxit Reader 2.0 for Windows
    Πολύ καλός και ελαφρύς PDF viewer - ίσως ο καλύτερος «αντικαταστάτης» του Adobe Reader. Δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής σχολίων, υπογράμμισης ή επισήμανσης ενός κειμένου PDF (η δωρεάν έκδοση εμφανίζει watermark). Η βασική του έκδοση διατίθεται δωρεάν και κυκλοφορεί και σε portable έκδοση.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: 98/ME/NT/2000/XP/2003
    Σημείωση: Διατίθεται επίσης και το Foxit Reader Pro Pack ($39.00), το οποίο ξεκλειδώνει κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως εισαγωγή σχολίων και σημειώσεων χωρίς το watermark του προγράμματος, αποθήκευση του PDF ως αρχείο κειμένου, αντιγραφή κειμένου κλπ.
  • PDF Creator
    To PDF Creator είναι ένα δωρεάν εργαλείο που δημιουργεί έναν εικονικό εκτυπωτή, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργεί PDF αρχεία σχεδόν από οποιαδήποτε εφαρμογή των Windows. Απλά εξαιρετικό, με μοναδικό του μειονέκτημα το ότι ακόμη δεν υποστηρίζει τα Windows Vista.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: 98/ME/NT/2000/XP
    Σημείωση για το κατέβασμα: το αρχείο που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι το πρώτο-πρώτο, όχι αυτό που αναγράφει "MSI", ούτε το άλλο που αναγράφει "source code".
  • PrimoPDF
    Άλλο ένα πρόγραμμα που εγκαθιστά εικονικό εκτυπωτή, επιτρέποντας τη δημιουργία PDF αρχείων. Το πλεονέκτημά του ότι υποστηρίζει και Vista και ότι έχει και δωρεάν έκδοση.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows All
  • Microsoft Save as PDF or XPS
    Τα plugins της Microsoft που δίνουν τη δυνατότητα σε όσους έχουν Office 2007 να αποθηκεύσουν ένα αρχείο ως PDF ή XPS. Η λήψη των plugins γίνεται αφού πρώτα ο χρήστης κάνει validation για την αυθεντικότητα του Office του.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows XP/2003/Vista
  • Foxit PDF Creator
    Άλλο ένα εργαλείο δημιουργίας PDF αρχείων.
    Τιμή: $35.00
    ΛΣ: 98/ME/NT/2000/XP/2003
  • Foxit PDF Editor
    Πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας αρχείων PDF.
    Τιμή: $99.00
    ΛΣ: 98/ME/NT/2000/XP/2003
  • Adobe Acrobat 8
    Η γνωστή λύση της Adobe για τη δημιουργία και διαχείριση PDF αρχείων.
    Τιμή: $299
    ΛΣ: Microsoft® Windows® 2000 with Service Pack 4, Windows XP Professional, Home, or Tablet PC Edition with Service Pack 2
  • OpenOffice.Org
    Δυνατότητα δημιουργίας PDF αρχείων (με την επιλογή "export as PDF") προσφέρει και η δωρεάν σουίτα γραφείου OpenOffice.Org, η οποία κυκλοφορεί και σε portable έκδοση. Φυσικά, είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό PDF creator.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows all, Linux, Solaris, BSD, OpenVMS, OS/2, IRIX

 

 

 

 

===Βλέπω τηλεόραση μέσω του TV-Tuner μου;===

  • ChrisTV PVR
    To ChrisTV PVR (Personal Video Recorder) είναι πρόγραμμα με το οποίο μπορεί κανείς να δει τηλεόραση στον υπολογιστή του μέσω κάρτας τηλεόρασης (tv tuner). Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα προγράμματα στην κατηγορία του. Γενικότερα, με το ChrisTV ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί αναλογικές κάρτες τηλεόρασης, κάρτες γραφικών με Video Input (VIVO), Combo Cards (κάρτα γραφικών και τηλεόρασης), Webcams, DVcam Capture με WDM (Windows Driver Model) ή BDA drivers συμβατούς με τις προδιαγραφές του DirectShow. Η έκδοση ChrisTV PRO είναι trial 21 ημερών, διατίθεται ωστόσο και η έκδοση Lite, η οποία είναι δωρεάν για προσωπική χρήση.
    Τιμή: $49.95 (Trial 21 ημερών)
    ΛΣ: Windows all
  • DScaler
    Ελαφρύ αλλά και κάπως δύσχρηστο, το DScaler διατίθεται δωρεάν και υποστηρίζει, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, όλες τις κάρτες που έχουν για chipset το πρώην Brooktree και νυν Conexant, συμπεριλαμβανομένων των BT848/878/879, όπως τα περισσότερα μοντέλα με chipset Philips
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows 98, ME, 2000, XP
  • CyberLink PowerCinema (πρόταση από το μέλος tarrasque)
    All-in-One εργαλείο που, μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα να δει κανείς τηλεόραση μέσω του tv-tuner του.
    Τιμή: $99.95 (Trial 30 ημερών)
    ΛΣ: Windows all (συμπεριλαμβανομένων των Vista)
  • KMPlayer
    Ο εκπληκτικός αυτός media player το κάνει ΚΑΙ αυτό! Επιλέγοντας δεξί κλικ / Open / Setup WDM (TV), μπορείτε να ρυθμίσετε τη συσκευή σας. Από εκεί και πέρα, κάθε φορά που θέλετε να ανοίξετε την τηλεόραση, επιλέγετε δεξί κλικ / Open / Open WDM (TV) ή εναλλακτικά, πατώντας Ctrl+W. H ποιότητα εικόνας είναι εφάμιλλη των υπολοίπων προγραμμάτων - εκεί που υστερεί κάπως είναι στο θέμα της ευχρηστίας (δεν είναι άλλωστε αυτή η βασική του λειτουργία). Είναι ωστόσο μια πολύ καλή δωρεάν λύση, πανάλαφρο, ενώ κυκλοφορεί και σε portable έκδοση.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows All (συμπεριλαμβανομένων και των Vista)

 

 

 

 

===Κάνω μαζικό resize φωτογραφιών;===

  • FastStone Photo Resizer
    Άλλο ένα εξαιρετικό πρόγραμμα από τη FastStone, το FastStone Photo Resizer δίνει τη δυνατότητα μαζικής (batch) επεξεργασίας εικόνων. Οι βασικές λειτουργίες του περιλαμβάνουν: μετονομασία, αλλαγή μεγέθους, crop, rotate, αλλαγή color depth, προσθήκη κειμένου, προσθήκη watermark. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ διατίθεται και σε portable έκδοση.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows All
  • Image Resizer PowerToy
    To συγκεκριμένο PowerToy της Microsoft επιτρέπει τη μαζική αλλαγή μεγέθους σε εικόνες, μέσω δεξιού κλικ.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows all
  • Batch Image Resizer
    Μαζική επεξεργασία στα εξής: resize, rotate, stamp, convert.
    Τιμή: $29.95
    ΛΣ: Windows All
  • Advanced Batch Converter
    Μαζική επεξεργασία σε ό,τι αφορά τα εξής: resize, rotate, flip, mirror, crop, filters, watermarks, morphing effects, color enhancements κλπ.
    Τιμή: $44.95 (Trial 30 ημερών)
    ΛΣ: Windows 95/98/NT/2000/ME/XP

Επίσης, δυνατότητες μαζικής (batch) επεξεργασίας εικόνων, προσφέρουν και οι εξής δωρεάν image viewers:

 

 

 

 

===Διαχειρίζομαι καλύτερα τα αρχεία μου; (Windows Explorer replacements)===

Δυο λόγια για τα προγράμματα της κατηγορίας

 

Τα προγράμματα αυτά έχουν μια ιδιαίτερη θέση μέσα στο γενικό τοπίο του λογισμικού.

 

Αφενός, λόγω των πλούσιων δυνατοτήτων τους και της μεγάλης ταχύτητας και αυτοματοποίησης που επιτρέπουν, όσοι τα έχουν συνηθίσει υποφέρουν όταν πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάτι άλλο, ιδίως τον Explorer των Windows. Αφετέρου, είναι πολλοί που δεν τα έχουν καν ακουστά, αν και είναι σίγουρο ότι θα τους εξυπηρετούσαν, ιδίως καθώς αυξάνει ο όγκος των αρχείων που διαχειριζόμαστε καθημερινά...

 

Τί περίπου προσφέρουν και τί δεν προσφέρουν σε γενικές γραμμές:

 

Τί προσφέρουν

  • Αντικριστά παράθυρα [dual-pane] που μπορεί να έχουν και καρτελάκια (αλά Firefox και Όπερα)
  • Πληκτροσυντομεύσεις για κάθε λειτουργία
  • Ενισχυμένη αντιγραφή/μεταφορά αρχείων (ώστε, π.χ., να καταγράφονται τα σφάλματα και να συνεχίζεται η εργασία)
  • Βελτιωμένη συνεργασία με τη γραμμή εντολών
  • Αυτοματοποιημένη/γρήγορη εκτέλεση προγραμμάτων
  • Προηγμένη αναζήτηση
  • Βελτιωμένη πλοήγηση
  • Βελτιωμένη μετονομασία
  • Προεπισκόπηση
  • και πολλά άλλα

Τί τους λείπει

  • Η απροβλημάτιστη ενοποίηση με το κέλυφος των Windows [shell integration] ίσως είναι το κυριότερο θέμα. Π.χ., κάποια μυστήρια φόλντερ των Windows, όπως αυτό με τις γραμματοσειρές, δεν εμφανίζονται όπως στον Windows Explorer, ενώ υπάρχουν συσκευές (φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κλπ.) που δεν αναγνωρίζονται (όχι όλες!).
  • Κάποιες άλλες όψεις του ατελούς shell integration δεν πολυαπασχολούν τους πιστούς φίλους των προγραμμάτων αυτών, αφού πολλοί τα έχουν συνέχεια ανοιχτά και στην ουσία τα χρησιμοποιούν σαν desktop.

  • freeCommander
    Μάλλον το πιο δυνατό από τα δωρεάν: αντικριστά παράθυρα, δυνατή αναζήτηση, ακόμα και μέσα σε CAB, RAR και ZIP, συν άλλα καλούδια. Το interface του θέλει εκσυγχρονισμό. Και φορητό (USB app).
    Τιμή: δωρεάν
    Εξελληνισμένο: ναι
    Unicode: όχι
    ΛΣ: 98/ΜΕ/ΝΤ/2000/XP/2003/Vista
  • xplorer² Lite
    Η ελαφριά, δωρεάν έκδοση του xplorer², από την οποία λείπουν κάποια χαρακτηριστικά του μεγάλου της αδελφού. Από τα πρώτα (αν όχι το πρώτο) που προσέφερε καρτελάκια (αλά Firefox και Όπερα) στη διαχείριση αρχείων. Οικείο περιβάλλον για όσους έρχονται από τον Explorer των Windows.
    Τιμή: δωρεάν για προσωπική χρήση, μαθητές και σπουδαστές
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: όχι
    ΛΣ: 95/98/ME/NT4/2000/XP/2003/Vista
  • Total Commander
    Το δημοφιλέστερο αλλά κι αυτό που θα ξενίσει περισσότερο όποιον έρχεται κατευθείαν από τον Explorer των Windows. Aπείρως επεκτάσιμο, πολύ δυνατό και ελαφρύ. Το interface του είναι λίγο πεπαλαιωμένο, αλλά σιγά-σιγά εκσυγχρονίζεται. Και φορητό (USB app).
    Τιμή: 28? (και έκπτωση για μαθητές/φοιτητές)
    Εξελληνισμένο: ναι
    Unicode: ναι
    ΛΣ: 3.1/95/98/ME/NT/2000/XP/2003/Vista
  • xplorer² Pro
    Το ελαφρύτερο, μαζί με τον Total Commander, με οικείο παραθυρικό περιβάλλον. Δε διαχειρίζεται archives (εκτός από τα ZIP, που υποστηρίζονται ούτως ή άλλως από τα ΜΕ/XP/2003/Vista). Κατά τα άλλα, σχετικά λιτό, δυνατό και εύχρηστο.
    Τιμή: 30$
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: ναι
    ΛΣ: 95/98/ME/NT/2000/XP/2003/Vista
  • Directory Opus
    Ίσως το δημοφιλέστερο μετά τον Total Commander, για όσους θέλουν διπλά παράθυρα και πολλές δυνατότητες αλλά σε πιο παραθυρικό περιβάλλον.
    Τιμή: 52?
    Εξελληνισμένο: όχι (wink.gif
    Unicode: ναι
    ΛΣ: 2000/XP/2003/Vista
  • PowerDesk Pro
    Αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο, η προσθήκη σχολίων είναι ευπρόσδεκτη...
    Τιμή: 40$
    Εξελληνισμένο: ;
    Unicode: ναι (wink.gif
    ΛΣ: 2000/XP/2003 (wink.gif
  • XYplorer
    Το μοναδικό σε τούτη τη λίστα χωρίς αντικριστά παράθυρα, αλλά είναι καλό πρόγραμμα: δυνατή προεπισκόπηση, γερή μετονομασία, γερή αναζήτηση και προσαρμόσιμες πληκτροσυντομεύσεις. Και φορητό (USB app).
    Τιμή: 23?
    Εξελληνισμένο: όχι
    Unicode: μερική υποστήριξη
    ΛΣ: 98/ME/NT4/2000/XP/2003/Vista
  • Krusader
    Δυνατό, παραμετροποιήσιμο και επεκτάσιμο. Μάλλον ο καλύτερος dual-pane file manager για Linux και, δυστυχώς, μόνο για Linux.
    Τιμή: δωρεάν
    Εξελληνισμένο: ;
    Unicode: ναι
    ΛΣ: Linux (KDE)

Περισσότερα

 

 

 

 

===Φτιάχνω/διαχειρίζομαι διαμερίσματα στο δίσκο μου; (Partitions)===

  • Disk Management των Windows
    Τα Windows διαθέτουν ενσωματωμένο εργαλείο για τη δημιουργία partitions. Μάλιστα από την έκδοση Vista και μετά, δίνει τη δυνατότητα για μη καταστροφική σμίκρυνση ενός υπάρχοντος partition, ώστε να εκμεταλλευτούμε τμήμα του ελεύθερου χώρου του για τη δημιουργία νέου ή νέων partitions.
    Περισσότερες πληροφορίες στα ακόλουθα links:
    http://windows.micro...-disk-partition
    http://windows.micro...on-my-hard-disk
    Τιμή: Συμπεριλαμβάνεται στα Windows
    Εξελληνισμένο: ναι
    Unicode: αδιάφορο
    ΛΣ: ΝΤ/2000/XP/XP64/Vista/7
  • Acronis Disk Director Suite
    Ανεβαίνει συνέχεια στις προτιμήσεις των χρηστών, ιδίως μετά τη διακοπή της ανάπτυξης και εμπορικής διάθεσης του PartitionMagic.
    Τιμή: 50$
    Εξελληνισμένο: ;
    Unicode: αδιάφορο
    ΛΣ: 98/ΜΕ/ΝΤ/2000/XP/XP64/Vista/7
  • Paragon Partition Manager
    Ακόμη ένα πολύ γνωστό εμπορικό πρόγραμμα που χρησιμοποιούν αρκετοί χρήστες γι' αυτήν τη δουλειά.
    Τιμή: 39.95$ για την έκδοση Personal
    Εξελληνισμένο: ;
    Unicode: αδιάφορο
    ΛΣ: 2000/XP/XP64/Vista/7
  • GParted LiveCD
    Ζωντανή διανομή Linux [live CD], φτιαγμένη ειδικά για διαχείριση διαμερισμάτων μέσω του GParted. Κατεβάζετε το ISO, το καίτε σε ένα CD, μπουτάρετε από το CD και φτιάχνετε τα διαμερίσματά σας. Λιτό και εύχρηστο.

    Τιμή: δωρεάν

    Εξελληνισμένο: ;

    Unicode: ναι

    ΛΣ: Αδιάφορο

Σημειώσεις

  • Το partition management, ιδίως αν πρόκειται για δίσκο που έχει ήδη δεδομένα, είναι λίγο τρομακτική υπόθεση για τον αρχάριο (αλλά και για τους άλλους δεν είναι η πιο ανέμελη εργασία, αφού πάντα μπορεί να πάει κάτι στραβά). Αν είναι να διαχειριστείτε διαμερίσματα πάνω σε δίσκο που έχει ήδη δεδομένα, φροντίστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πάρετε αντίγραφα από τα σημαντικά αρχεία σας!
  • Αν θέλετε καινούργιο διαμέρισμα για να εγκαταστήσετε, π.χ., Linux δίπλα σε Windows, η δουλειά γίνεται και μέσα από το CD της εγκατάστασης της διανομής Linux. Και πάλι, φροντίστε να κάνετε αντίγραφα των δεδομένων σας!

 

 

 

 

===Κάνω εξομάλυνση στην ένταση των MP3 μου; (MP3 volume normalization)===

  • MP3Gain
    Εύχρηστο και δωρεάν πρόγραμμα. Δείτε αναλυτική παρουσίαση στο πιο κάτω URL.
    Τιμή: δωρεάν
    Εξελληνισμένο: ναι
    Unicode: όχι (ναι στην τελευταία beta)
    ΛΣ: NT/98/ME/2000/XP/2003/Vista ;

Περισσότερα

  • [[MP3Gain HowTo]]. Αναλυτική παρουσίαση

 

 

 

 

===Μετατρέπω AVI/DivX/MP4/MKV σε DVD;===

  • Avi2Dvd
    Ένα πρόγραμμα του μέλους trustfm που δέχεται ως είσοδο avi, DV-AVI, ogm, mkv, wmv, DVD και μπορεί να παράγει DVD/SVCD/VCD. Υποστηρίζει επίσης πολλαπλά streams ήχου και υποτίτλων. Για περισσότερες πληροφορίες, απορίες, οδηγούς κλπ:
    Υπόμνημα: AVI/MKV/OGM --> DVD/(S)VCD ALL IN ONE tool (avi2dvd) @ Insomnia
    Avi2Dvd Official Forum @ trustfm.net
    Avi2Dvd Guides @ Google
    Τιμή: δωρεάν
    Εξελληνισμένο: ναι
    Λ.Σ.: Windows 95/98/Me/2000/XP/Vista
  • DVD2SVCD
    Μη σας παραπλανεί ο τίτλος του προγράμματος, το DVD2SVCD μπορεί να κάνει άψογα μετατροπές από DVD, DVB, vob, mpeg, avi σε DVD/SVCD/VCD. Είναι σχετικά παλιός «παίκτης» στο χώρο, αλλά η δημοφιλία του και η κυκλοφορία πάρα πολλών plugins για την αύξηση της λειτουργικότητας το καθιστούν ακόμη μία αξιοπρεπή λύση. Σχετικά links:
    DVD2SVCD & Plugins @ doom9.org forum
    DVD2SVCD Guide @ doom9.org
    DVD2SVCD Guides @ Google
    Τιμή: δωρεάν
    Εξελληνισμένο: όχι
    Λ.Σ.: Windows 98/Me/2000/XP
  • DVD Flick
    Ένα νεοεμφανιζόμενο, αλλά πολλά υποσχόμενο project που χρησιμοποιεί την καταξιωμένη F.O.S.S. βιβλιοθήκη ffmpeg. Δέχεται ως είσοδο αρχεία avi, mpeg, mov, wmv, asf, flv, mkv, mp4 και πολλά ακόμη. Υποστηρίζει επίσης πολλαπλά titles και πολλαπλά selectable audio/subtitle streams.
    Επίσημος Αγγλικός οδηγός
    Επίσημος Ελληνικός οδηγός
    Official DVD Flick Forum @ dvdflick.net
    DVD Flicks Guides @ Google
    Τιμή: δωρεάν
    Εξελληνισμένο: όχι
    Λ.Σ.: Windows 98/Me/2000/XP
  • SUPER
    To SUPER λειτουργεί και αυτό ως γραφικό frontend για πολλά γνωστά free/open source projects όπως το DVD Flick, αλλά έχει επιπλέον το πλεονέκτημα ότι μπορεί να μετατρέψει και προς πολλά διαφορετικά format, εκτός του ζητούμενου DVD. Η λίστα των υποστηριζόμενων input formats είναι πραγματικά εξαντλητική και μπορείτε να τη δείτε στο παραπάνω URL.
    Τιμή: δωρεάν
    Εξελληνισμένο: όχι
    Λ.Σ.: Windows 98/Me/2000/XP
  • Video DVD Maker FREE
    Εξαιρετικά απλό στη χρήση πρόγραμμα που υποστηρίζει ως είσοδο avi, divx, xvid, mp4, mpg, wmv, asf, mov και άλλα, χρησιμοποιώντας ήδη εγκατεστημένους στο σύστημα codecs. Επίσης, μπορεί να κάνει capture από ψηφιακή βιντεοκάμερα, web camera, TV tuner ή άλλες παρόμοιες πηγές και να μετατρέψει σε DVD. Μειονέκτημα, όπως και στο Nero Vision, η έλλειψη υποστήριξης υποτίτλων.
    Video DVD Maker Online Manual
    Τιμή: δωρεάν
    Εξελληνισμένο: όχι
    Λ.Σ.: Windows 98/Me/2000/XP
  • Nero Vision
    Η full έκδοση του Nero Burning ROM περιλαμβάνει και αυτό το πρόγραμμα, το οποίο έχει αρκετά δυνατά features. Δέχεται ως είσοδο asf, avi, DV-AVI, dat, Microsoft dvr, MPEG1/2, vob, wmv, ts, divx ή capture που μπορεί να γίνει επιτόπου από DV cameras και άλλες συσκευές εισόδου video με WDM drivers (web camera, TV tuner κλπ). Μπορεί να δημιουργήσει DVD/SVCD/VCD/DV/NeroDigital/AVI με custom codecs και επίσης δίνει δυνατότητα για εργασίες όπως κόψιμο, ράψιμο, φίλτρα επεξεργασίας, εφφέ, transitions κ.ά. Μεγάλο μειονέκτημα ότι δεν υποστηρίζει selectable ή burnt-in υποτίτλους στο τελικό αποτέλεσμα. Για περισσότερα:
    Photo and Video - step by step Tutorial @ nero.com
    Nero Vision Guides @ Google
    Τιμή: Nero 8 Box Version ?69.99 - Downloadable Version ?59.99 - Upgrade Version ?47.99
    Εξελληνισμένο: ναι
    Λ.Σ.: Windows 98/Me/2000/XP/Vista
  • ConvertXtoDVD (πρώην DivXToDVD)
    Το πρόγραμμα της VSO δέχεται ως είσοδο αρχεία avi, DV-AVI, mpeg, mp4, divx, xvid, mov, wmv, mkv, DVD κ.ά. Μετατρέπει σε DVD χωρίς να υπάρχει ανάγκη εγκατεστημένων codecs για τα formats εισόδου, ενώ υποστηρίζει επιπλέον εξωτερικά αρχεία υποτίτλων (srt, ssa, sub+idx), ορισμό και δημιουργία custom ή αυτόματης chapter list, ορισμένες βασικές λειτουργίες DVD authoring (μενού, loops κ.ά.) και τέλος, εγγραφή σε δισκάκι DVD κάνοντας χρήση ενσωματωμένης burn engine.
    ConvertXToDVD Forum @ cdr-zone.com
    Official ConvertXToDVD English Forum @ vso-software.fr
    ConvertXToDVD Guides @ Google
    Τιμή: 39.99?, η trial έκδοση εφαρμόζει υδατογράφημα πάνω στην εικόνα
    Εξελληνισμένο: ναι (επιβεβαίωσε το μέλος tolis_01)
    Λ.Σ.: Windows 2000/XP/Vista
  • WinAVI Video Converter
    Δέχεται ως είσοδο αρχεία AVI, MPEG1/2/4, VCD/SVCD/DVD, DivX, XVid, ASF, WMV, RM, QuickTime MOV και Flash SWF. Μπορεί να μετατρέψει σε DVD, MPEG-1/2, VCD, SVCD, Flash SWF, MOV, AVI, WMV, RM, ASF, DivX, XviD. Επίσης, να «κάψει» σε δισκάκι τα παραγόμενα VCD, SVCD ή DVD.
    Official F.A.Q.
    WinAVI Guides @ Google
    Τιμή: 29.95$
    Εξελληνισμένο: N/A
    Λ.Σ.: Windows 95, 98/98SE, Me, NT4, 2000 ή XP/2003

 

 

 

 

 

===Οργανώνω τις ταινίες μου σε καταλόγους;===

  • Ant Movie Catalog
    Το μοναδικό μειονέκτημα που βρήκα στο Ant Movie Catalog είναι το υπερβολικά λιτό interface του. Κατά τα άλλα είναι πολύ καλό, δίνοντας τη δυνατότητα μαζικής εισαγωγής ταινιών, μεγάλη ποικιλία βάσεων δεδομένων (μεταξύ άλλων, το imdb.com, αλλά και το "δικό μας" cine.gr), ευχρηστία, αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης του html template κλπ. Μεγάλο του πλεονέκτημα, το ότι είναι δωρεάν.
    Τιμή: Δωρεάν
    ΛΣ: Windows all (δοκιμασμένο και σε Vista)
  • All My Movies
    Ακόμη μία καλή, αν και όχι δωρεάν λύση. Έχει πιο όμορφο περιβάλλον από το Ant Movie Catalog, ενώ είναι καλύτερο και σε ορισμένα ζητήματα ευχρηστίας (π.χ. κάνοντας κλικ στο όνομα του ηθοποιού, εμφανίζει όλες τις ταινίες τις ταινιοθήκης σας, στις οποίες συμμετέχει). Αυτό που δεν μου άρεσε, τουλάχιστον στην έκδοση 4.1 την οποία χρησιμοποιούσα, ήταν ότι δεν με άφηνε να κάνω μαζική εισαγωγή τίτλων π.χ. από ένα αρχείο excel, αλλά έπρεπε να περάσω κάθε ταινία ξεχωριστά.
    Τιμή: $34.95
    ΛΣ: Windows 2000/XP/Vista
  • CATVids
    Παρατίθεται απόσπασμα από την κατατοπιστική περιγραφή του blueviper: "Προτιμώ και συνιστώ το CATvids γιατί μπορεί να δημιουργήσεις μέσω αυτού μια ολόκληρη βίβλο ταινιακού περιεχομένου. Ένα παράδειγμα...όσα προγράμματα προτάθηκαν ως τώρα, αν παρατήρησα και καλά από τα features και τα screenshots, δεν ξεχωρίζουν τους ηθοποιούς, αλλά τους εντάσσουν σε ένα ενιαίο πεδίο. Στο CATVids το βάθος της πληροφορίας μπορεί να φτάσει σε όρια φετίχ...από το πότε γεννήθηκε ο κάθε ηθοποιός/συντελεστής, μέχρι και το ψευδώνυμό του".
    Τιμή: 30.50?
    ΛΣ: Windows 2000/XP/Vista
    Σχετικό topic: DVD Catalog

 

 

 

 

 

===Κάνω ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων;===

Ακολουθεί μία λίστα από τα προγράμματα που προτείνονται συχνότερα από τα μέλη του Insomnia σε παρόμοια ερωτήματα:

 

 

 

 

===Ιστορικό αλλαγών===

  • 20100415 - Προσθήκη Windows Disk Management console και Paragon Partition Manager στα προγράμματα διαχείρισης διαμερισμάτων δίσκου/partitions, αφαίρεση του PartitionMagic ως μη εμπορικά διατιθέμενο πλέον (parsifal)
  • 20100219 - Προσθήκη παραγράφου για προγράμματα ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων (parsifal)
  • 20100203 - Προσθήκη VirtualDub στα desktop recording προγράμματα (parsifal)
  • 20090428 - Προσθήκη Quick Screen Recorder (PCharon)
  • 20090110 - Μικροαλλαγές (parsifal)
  • 20080918 - Προσθήκη TeamViewer και GoToMyPC στην παράγραφο 5 (lion2486)
  • 20080908 - Μικροαλλαγές (parsifal)
  • 20080831 - Αρχική έκδοση (parsifal)