Windows

Γρήγορη εκκίνηση-Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση στα Windows 8

25/11/2012 06:58 μμ | z4rx07 από z4rx07


Το χαρακτηριστικό της γρήγορης εκκίνησης είναι ολοκαίνουργιο στο λειτουργικό σύστημα των Windows 8. Επιτρέπει την γρήγορη εκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή έπειτα από την απενεργοποίησή του. Όταν το feature είναι ενεργό, ο υπολογιστής όταν λαμβάνει την εντολή για απενεργοποίηση απο τον χρήστη, πραγματοποιεί ένα είδος hybrid shutdown, σώζει δηλαδή μόνο το kernal session αλλά και τους drivers των συσκευών σε ένα hiberfil.sys αρχείο στο δίσκο, αντί να τον κλείνει εντελώς.

 

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της τακτικής αυτής, είναι ότι hiberfil.sys αρχείο είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με αυτό που δημιουργήται από την πραγματική διαδικασία του hibernate. Οταν επανεκκινήσουμε τον υπολογιστή μας, τα Windows θα χρησιμοποιήσουν αυτό το αρχείο προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες και να ξεκινήσουν πιο γρήγορα. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, αυτό θα δώσει στους χρήστες βελτιωμένους χρόνους εκκίνησης, καθώς η αναγνωση του hiberfil.sys και η επαναλειτουργία των απαιτούμενων drivers είναι πολύ πιο γρήγορη στα περισσότερα συστήματα (περίπου 30-70%). Επιπροσθέτως, εαν έχετε υπολογιστή με UEFI τότε η όλη διαδικασία θα είναι ακόμη πιο γρήγορη.

 

Περισσότερες πληροφορίες στην γρήγορη εκκίνηση μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών, παραπονούνται ότι με την γρήγορη εκκίνηση στον υπολογιστή τους να είναι ενεργή, υπάρχουν ποικίλα προβλήματα shutdown και επανεκκίνησης. Αναφέρουν συγκεκριμένα ότι υπολογιστές τους κολλάνε κατα την διάρκεια κλεισίματος του PC. Ειδικότερα εαν κάνετε dual boot με προηγούμενες εκδόσεις των Windows, καλείστε να απενεργοποιήσετε την επιλογή αυτή, για να μην ερθετε αντιμέτωποι με προβλήματα σαν τα προαναφερόμενα.

 

Ας δούμε τώρα πως μπορούμε μέσω αυτής της απλής διαδικασίας που θα περιγράψουμε παρακάτω να προβούμε στην ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση της γρήγορης εκκίνησης.

 

1) Ανοίγουμε τον Πίνακα Ελέγχου στην μορφή Μεγάλα Εικονίδια

 

 

gallery_219791_558_983.png

 

 

 

2) Ψάχνουμε να βρούμε την κατηγορία Επιλογές Παροχής ενέργειας

 

 

gallery_219791_558_99698.png

 

 

 

3) Επιλέγουμε Επιλογή ενεργειών των κουμπιών τροφοδοσίας

 

gallery_219791_558_4975.png

 

4) Στο παράθυρο που μας ανοίγει επιλέγουμε Αλλαγή ρυθμίσεων που δεν ειναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή.

 

 

gallery_219791_558_79867.png

 

 

5) Για ενεργοποίηση η απενεργοποιηση κάνουμε κλικ στην σχετική επιλογή και πατάμε αποθήκευση επιλογών.

 

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει επιλογή για γρήγορη εκκίνηση, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το hibernate στον υπολογιστή σας.

 

 

 

gallery_219791_558_132046.png