Για όσους μεγάλωσαν με ένα PC τη δεκαετία του 90, η εφαρμογή Winamp πρέπει να φέρνει αρκετές αναμνήσεις, ιδιαίτερα σήμερα που ανακοινώνεται η διακοπή ανάπτυξης της.

Κλείνοντας ένα κύκλο 15 ετών, το Winamp ήταν με διαφορά ο καλύτερος media player της εποχής και ειδικότερα για αρχεία mp3 με τα οποία μοιράζεται σχεδόν κοινή πορεία. Κυκλοφορώντας για πρώτη φορά το 1997 από την εταιρεία Nullsoft, το Winamp γρήγορα απέκτησε μεγάλη βάση χρηστών ξεχωρίζοντας για τη μεγάλη ποικιλία themes που ο καθένας μπορούσε να φτιάξει αλλά και για τα πολύ ενδιαφέροντα plugins. Το 1999 η Nullsoft εξαγοράστηκε έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων από την AOL η οποία δε μπόρεσε όμως να καταστήσει την εταιρεία κερδοφόρα, κάτι που οφείλεται και στον πολύ σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας.

 

 

Στις 20 Δεκεμβρίου, η AOL θα διακόψει την λειτουργία της ιστοσελίδας του Winamp καθώς και τις σχετικές web υπηρεσίες ενώ οι διάφορες εκδόσεις του Winamp media player δε θα είναι διαθέσιμες πλέον για κατέβασμα. Όσοι ενδιαφέρονται να κατεβάσουν την εφαρμογή θα πρέπει να το κάνουν πριν την καταλυτική ημερομηνία, με την έκδοση 5.66 να είναι η τελευταία που θα κυκλοφορήσει.

 

Link.png Site: ']Winamp

File.png Download: http://download.nullsoft.com/winamp/client/winamp566_full_en-us.exe']Winamp 5.66