Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιθανότατα αποτελούν την σωτηρία μας από τα παραδοσιακά οχήματα βενζίνης και πετρελαίου, ωστόσο η μαζική υϊοθέτηση τους φέρνει νέες προκλήσεις. Αν εκατομμύρια ιδιοκτητών ξεκινήσουν να φορτίζουν τα αυτοκίνητα τους κάθε βράδυ, θα μπορούν να ανταποκριθούν τα δίκτυα;

Η εταιρεία PG&E που έχει έδρα την Καλιφόρνια σε συνεργασία με την BMW ξεκίνησαν μία δοκιμή –που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και μπαίνει σε ισχύ από αυτόν τον μήνα- που στοχεύει να δώσει την λύση στο πρόβλημα, αποζημιώνοντας τους ιδιοκτήτες του i3 ώστε να μην φορτίζουν τα οχήματα τους σε ώρες αιχμής.

 

Επομένως, αν είστε ιδιοκτήτης BMW i3 και ζείτε στην Καλιφόρνια, τότε μπορείτε να λάβετε έως και $1000 από την BMW ως αποζημίωση, για να μην φορτίζετε το αυτοκίνητο σας σε ώρες αιχμής. Η BMW ονόμασε το πρόγραμμα “i ChargeForward” και όσοι συμμετέχουν θα λάβουν $1000 αποζημίωση (δωροκάρτα) από την αρχή, μαζί με μία δεύτερη πληρωμή έως και $540 στο τέλος της 18μηνης δοκιμαστικής περιόδου τον Δεκέμβριο του 2016, ανάλογα με το πόσες φορές καθυστέρησαν την φόρτιση του οχήματος τους.

 

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία PG&E θα επικοινωνεί με την BMW σε περίπτωση που θέλει να κάμψει τον φόρτο και να μειώσει την κατανάλωση. Η αυτοκινητοβιομηχανία τότε θα ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες του i3, ανάλογα την επιθυμητή ώρα αναχώρησης τους, την οποία οφείλουν να έχουν ορίσει στην εφαρμογή BMW i Remote (με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θα μπορεί να καθορίσει τις επιλογές της). Επομένως, αν η μπαταρία είναι άδεια, και χρειάζεται να κινηθείτε μέσα στους επόμενες δύο ώρες, η BMW δεν θα σας επιλέξει, αποκλείοντας την πιθανότητα να μείνετε χωρίς όχημα την ώρα που το χρειάζεστε. Όσοι πάντως επηρεάζονται, θα λάβουν σχετική ειδοποίηση, με την επιλογή πάντως να αποφύγουν την διαδικασία της μίας ώρας καθυστέρησης, αν χρειάζονται άμεσα το όχημα τους. Η καθυστέρηση –έστω και για μία ώρα- στην φόρτιση του οχήματος, μοιάζει μπελάς, ωστόσο είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει τις εταιρείες ρεύματος να αποφύγουν προβλήματα στο δίκτυο τους, ωσότου τα βελτιώσουν.

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: SlashGear