Σε μια κοινή τους προσπάθεια να δημιουργήσουν μια μόνιμη πηγή πληροφοριών για τις τεχνολογίες Web, η αφρόκρεμα των μεγαλύτερων εταιρειών του Internet δημιουργούν μια νέα ιστοσελίδα κάτω από την ονομασία Web Platform.

Οι συμμετέχοντες εταιρείες είναι οι Apple, Adobe, Facebook, Google, HP, Microsoft, Mozilla, Nokia, και Opera, οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους και με τη βοήθεια του οργανισμού W3C θα παρέχουν στους προγραμματιστές του Web όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τα πρότυπα HTML5, CSS3 και άλλων προτύπων του Διαδικτύου. Σύμφωνα με το W3C, η ιστοσελίδα θα παρέχει επίσης την κατάσταση της εκάστοτε τεχνολογίας όσον αφορά την υοθέτησή της από τους πιο δημοφιλείς browsers της αγοράς.

 

Το Web Platform λειτουργεί ως Wiki με τους υπαλλήλους της κάθε εταιρείας να συνεισφέρει στον εμπλουτισμό το, παροτρύνοντας μάλιστα και τους ίδιους τους προγραμματιστές να προσφέρουν τις δικές τους γνώσεις και πληροφορίες που διαθέτουν για την ενίσχυση της προσπάθειας. Η επικοινωνία μεταξύ των χρηστών πραγματοποιείται μέσα από ειδικά διαμορφωμένο φόρουμ ή μέσα από το αντίστοιχο κανάλι IRC. Όλα τα έγγραφα που αναρτώνται υπάγονται στην άδεια χρήσης Creative Commons.

 

 

Link.png Site: thenextweb.com