Το 2013 η εταιρεία Boston Dynamics, η οποία έχει στο δυναμικό της τα ρομπότ BigDog, WildCat και το ανθρωποειδές Atlas, εξαγοράστηκε από τη Google ενώ πρόσφατα δημοσίευσε ένα βίντεο με τη τελευταία κυκλοφορία του νέου της τετράποδου ρομπότ, με την ονομασία Spot.

Ο Spot είναι το μικρότερο τετράποδο ρομπότ της εταιρείας, έχει το μέγεθος ενός μεγάλου σκύλου και ζυγίζει περίπου 73 κιλά. Εν αντιθέσει με τα παλαιότερα ρομπότ της εταιρείας που χρησιμοποιούσαν δίχρονους κινητήρες κάνοντας πολύ θόρυβο, ο Spot, χρησιμοποιεί πλέον ηλεκτρικό κινητήρα, χωρίς να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Το γεγονός πως ο Spot έχει τέσσερα πόδια το καθιστά πολύ ευέλικτο και σταθερό ώστε να κινείται άνετα σε πλαγιές, σε ανώμαλα εδάφη και γιατί όχι και μέσα σε γραφεία όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο.

 

 

Από τότε που η Boston Dynamics εξαγοράστηκε από τη Google, έχει μετατραπεί από μια χρηματοδοτούμενη εταιρεία από το στρατό, σε μια πιο φιλική προς τη βιομηχανία και τους καταναλωτές εταιρεία η οποία αποτελεί μέρος της Google. Παλαιότερες δημιουργίες της Boston χρηματοδοτούνταν από την DARPA ή το Υπουργείο Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που αναφερόταν και στα βίντεο που δημοσίευε η εταιρεία.

 

Ωστόσο, συνεχίζουν να εκκρεμούν συμβάσεις με τον αμερικανικό στρατό που πρέπει να τηρηθούν, αν και η χρηματοδότηση του Spot παραμένει άγνωστη, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρουσίασής του χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά για εξωτερική του χρηματοδότηση.

 

Link.png Site: ArsTechnica