Οι φίλοι της κινηματογραφικής σειράς “Back to the Future”, εκτός από το DeLorean θα θυμούνται και τα hoverboards [χρησιμοποιήθηκαν τόσο από τον Marty McFly (Michael J. Fox) όσο και από “κακούς”], δηλαδή τις σανίδες skateboard που μπορούσαν να κινούνται αιωρούμενες.

Από τότε, έως σήμερα, αν και πολλοί ασχολήθηκαν με το εγχείρημα, τα hoverboards δεν αποτελούσαν παρά μία φουτουριστική ιδέα. Μέχρι που η Lexus ασχολήθηκε με το εγχείρημα και το έκανε… πραγματικότητα και έχει την ονομασία SLIDE.

 

Το Lexus Hoverboard χρησιμοποιεί μαγνητική αιώρηση, και βασίζεται σε μία σειρά υπεραγωγών που ψύχονται με υγρό άζωτο και πανίσχυρους μαγνήτες. Βεβαίως, για να λειτουργήσει απαιτείται το έδαφος να είναι στρωμένο επίσης με… μόνιμους μαγνήτες (πρόκειται περίπου για παρόμοια τεχνολογία με αυτή που χρησιμοποιείται και στα τρένα Maglev και η Lexus τοποθέτησε στο πάρκο skateboard στην Βαρκελώνη μαγνήτες κατά μήκος διακοσίων μέτρων).

 

Δυστυχώς, παραμένει “φορτισμένο” μόνο για 20 λεπτά, οπότε η απόλαυση είναι… περιορισμένη, ωστόσο τώρα που το Hoverboard είναι μία πραγματικότητα, οι μηχανικοί και οι επιστήμονες έχουν όλο τον χρόνο για να το βελτιώσουν σημαντικά.

 

 

Η εταιρεία προσκάλεσε αρκετούς δημοσιογράφους για να δοκιμάσουν το Lexus Hoverboard και όλοι τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την εμπειρία τους (δείτε εδώ και εδώ).