Με μία φωτογραφία του κινητήρα BE-4, και ένα βίντεο όπου απεικονίζεται σε animation μία πλήρης αποστολή, η Blue Origin αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία για τον νέο πύραυλό της New Glenn.

Ο πύραυλος αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις του στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, μεταφέροντας δορυφόρους έως 50 τόνων στη χαμηλή γήινη τροχιά ή μέχρι 14 τόνων σε γεωσύγχρονη τροχιά. Όπως φαίνεται στο βίντεο, αφότου απελευθερώσει το φορτίο του, θα επιστρέφει ξανά στη Γη και θα προσνηώνεται σε μία φορτηγίδα.

 

Η ιδέα θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας του Falcon 9 της SpaceX, αφού στόχος και της εταιρείας του Jeff Bezos είναι ο New Glenn να είναι επαναχρησιμοποιήσιμος, ώστε να μειωθεί το κόστος εκτόξευσης των δορυφόρων. Μάλιστα, στο συνέδριο Satellite 2017 στην Ουάσιγκτον, ο Bezos αποκάλυψε πως ήδη έχει αποκτήσει τον πρώτο πελάτη, τη γαλλική εταιρεία Eutelsat η οποία θα χρησιμοποιήσει τον πύραυλο για να εκτοξεύσει έναν γεωσύγχρονο δορυφόρο μέσα στο 2021-2022.

 

 

Η Blue Origin δεν έχει επιχειρήσει ακόμη την προσνήωση πυραύλου σε φορτηγίδα, όπως έχει κάνει η SpaceX, ωστόσο έχει ήδη προσεδαφίσει τον New Sheperd αρκετές φορές στην ξηρά. Στο βίντεο απεικονίζεται η έκδοση του New Glenn που θα διαθέτει δύο ορόφους. Η εταιρεία ετοιμάζει μία ακόμη παραλλαγή του, τριών ορόφων αυτή τη φορά, η οποία θα μπορεί να φτάσει μέχρι τη Σελήνη.

 

Link.png Site: Εngadget