Το Arms, το νέο παιχνίδι της Nintendo για την κονσόλα Nintendo Switch μόλις κυκλοφόρησε, αποτελώντας έναν πολύ σημαντικό τίτλο σε ότι αφορά τα σχέδια της Ιαπωνικής εταιρείας για το χώρο των e-sports και του ανταγωνιστικού gaming.

Ήδη οι πρώτες αναφορές για το παιχνίδι προϊδεάζουν για μία ακόμη επιτυχία της Nintendo, αφού το Arms καταφέρνει να φέρει κάτι το διαφορετικό στο χώρο των παιχνιδιών «ξύλου». Το story του παιχνιδιού έχει τις ρίζες του στο μακρινό μέλλον, όπου ένας εναντίον ενός, οι μαχητές στο ρινγκ διαθέτουν εκτινασσόμενα χέρια με τα οποία ανταλλάσσουν γροθιές με τον καλύτερο να κερδίζει. Αρκετοί διαφορετικοί χαρακτήρες είναι διαθέσιμοι, τις γροθιές των οποίων μπορείς να αλλάξεις με διαφορετικά μοντέλα που προσφέρουν νέες δυνατότητες, για να έχεις στην κατοχή σου διαφορετικά στοιχεία σε κάθε αγώνα.

 

Με το Arms είχε μια πρώτη επαφή η εκπομπή Try Me, με τον Δημήτρη Καρέτσο και τη Μαντώ Γαστεράτου, που δεν έχασαν την ευκαιρία για μια αναμέτρηση από την οποία δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. Το παιχνίδι στο Nintendo Switch φέρνει μνήμες από την προηγούμενη κονσόλα της Nintedo, το Wii U, με τον χειρισμό να γίνεται με τη βοήθεια των ειδικών χειριστηρίων Joycon, και με τις πραγματικές κινήσεις που κάνει ο χρήστης να μεταφέρονται στο εικονικό κόσμο του παιχνιδιού.

 

 

Επιπλέον, το Arms αποτέλεσε έναν από τους πιο πολυσυζητημένους τίτλους στη φετινή έκθεση E3 και η Nintendo για να το στηρίξει διοργάνωσε ένα μεγάλο τουρνουά. Οκτώ παίκτες από ολόκληρο τον κόσμο πήραν μέρος, με νικητή τον Zerk's Twintelle που κατέκτησε την πρώτη θέση όμως βρήκε και αυτός τον δάσκαλό του, που όπως μπορούμε να δούμε και στο

(μετά το 22ο λεπτό), δεν ήταν άλλος από τον παραγωγό του παιχνιδιού, Kosuke Yabuku. Το αποτέλεσμα ήταν μια σαρωτική νίκη για τον Yabuki, που βρίσκεται άλλωστε και πίσω από την ανάπτυξη του παιχνιδιού.