Μια ακόμη μητρική ανεβαίνει σήμερα στον πάγκο δοκιμών του Insomnia.gr όμως το σημερινό μοντέλο δεν μοιάζει πρακτικά σε τίποτα με αυτά που έχουμε δει κατά το παρελθόν.

Πρόκειται για την ASRock Q2900 ITX η οποία ενσωματώνει τον χαμηλής κατανάλωσης τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Pentium J2900. Βασισμένος στην πλατφόρμα Bay Trail D και χρονισμένος στα 2.4GHz ο εν λόγω επεξεργαστής μπορεί σύμφωνα με την εταιρεία να προσφέρει άριστες επιδόσεις σε εφαρμογές γραφείου και αναπαραγωγή πολυμέσων, καθιστώντας το μικρό αυτό σύστημα ιδανικό για πολλές και διάφορες χρήσεις. Με μικρό μέγεθος, όπως άλλωστε προδίδει και το όνομά της (ΙΤΧ) αλλά και παθητική ψύξη, η εν λόγω μητρική δείχνει πως μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την "ψυχή" ενός διακριτικού και αθόρυβου συστήματος. Πώς όμως τα πηγαίνει στο κομμάτι των επιδόσεων και της καθημερινής χρήσης ;

 

Αυτό θα το μάθουμε μέσα από τις ενότητες της παρουσίασης που ακολουθεί, η οποία όπως πάντα θα ξεκινήσει με μια σύντομη επισκόπηση των τεχνικών χαρακτηριστικών του υπό δοκιμή προϊόντος.

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση ASRock Q2900 ITX