Πριν από μερικούς μήνες είχαμε δοκιμάσει τα Corsair STRAFE με τους κόκκινους και καφέ διακόπτες, τα οποία μας άφησαν μια αρκετά καλή εντύπωση.

Ήρθε η ώρα τώρα να δοκιμάσουμε και το καινούριο μέλος της ομώνυμης σειράς το οποίο εξοπλίζεται με Cherry MX Silent (αθόρυβους) διακόπτες και με RGB φωτισμό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχει η Corsair οι διακόπτες Cherry MX δεν μπορούν να φιλοξενήσουν LED με διάμετρο μεγαλύτερη από τα 3mm ενώ το μικρότερο μέγεθος για ένα RGB LED είναι 5mm. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι κατασκευαστές που ενσωματώνουν LED φωτισμό μέσα στο διακόπτη, περιορίζονται σε ένα μόνο χρωματισμό. Επιπλέον ακόμη και στην περίπτωση που ένας χρήστης θέλει να αλλάξει τα LED του πληκτρολογίου του με διαφορετικά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο ή απλά αδύνατο, μιας και θα πρέπει να ξεμοντάρει εντελώς τον κάθε διακόπτη ξεχωριστά.

 

Σε μια προσπάθεια να λυθεί αυτό το πρόβλημα με τον περιορισμό του μεγέθους του LED που μπορεί να φιλοξενήσει ένας Cherry MX διακόπτης, η Corsair μαζί με την Cherry επεξεργάστηκαν μαζί το πρόβλημα και σχεδίασαν έναν νέο τύπο διακόπτη ο οποίος δε φιλοξενεί πλέον το LED φωτισμό στο εσωτερικό του. Σε αυτόν το διακόπτη η Cherry τοποθέτησε ένα προσεχτικά σχεδιασμένο κάτοπτρο (lens) στο σημείο όπου βρισκόταν το LED μέσα στο διακόπτη και εγκατέστησε το RGB LED στην επιφάνεια της πλακέτας, πάνω στην οποία βρίσκεται και ο διακόπτης.

 

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/hardware/various/corsair-strafe-rgb-cherry-mx-silent-r757[/url]']Corsair STRAFE RGB (Cherry MX Silent) Review