Η επίθεση των Κινέζων κατασκευαστών smartphone έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ασχέτως αν στην Ευρώπη και επομένως και στη χώρα μας δεν έχει γίνει αισθητή η παρουσία τους.

Με εξαίρεση τις κορυφαίες ZTE και Huawei, οι περισσότερες Κινέζικες εταιρείες δεν έχουν έντονη παρουσία σε χώρες εκτός της Ασίας, επιλέγοντας την πώληση μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων τα οποία όμως έχουν αρκετούς περιορισμούς και μειονεκτήματα.

 

Η Lenovo, έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό πριν από περίπου 10 χρόνια όταν ανακοινώθηκε η εξαγορά του τμήματος φορητών υπολογιστών της IBM, κάνοντας αίσθηση. Φτάνοντας στις μέρες μας, η κινεζική Lenovo έχει αναρριχηθεί στην 1η θέση των κατασκευαστών ηλεκτρονικών υπολογιστών, παρουσιάζοντας συνεχώς πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα ενώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στα smartphones.Τελευταία μάλιστα εξαγόρασε την Motorola (μαζί με μερικές από τις ευρεσιτεχνίες της) από την Google.

 

Στις διάφορες εξορμήσεις μας σε διάφορες εκθέσεις, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά αρκετά smartphones της Lenovo τα οποία στηρίζονται στην πλατφόρμα του Android ενώ δεν έλειπαν μέχρι σήμερα οι περιπτώσεις όπου «ψαγμένοι» καταναλωτές προχωρούσαν στην αγορά μοντέλων της εταιρείας από Κινέζικα ηλεκτρονικά καταστήματα.

 

Όπως γνωρίζαμε από τις αρχές του χρόνου, ήταν θέμα χρόνου να δούμε επίσημα τα smartphones της Lenovo στην Ελλάδα, με την αρχή να γίνεται τον περασμένο μήνα και με την εταιρεία να ανακοινώνει την αποκλειστική διάθεση τεσσάρων μοντέλων μέσω του δικτύου διανομής της WestNet.

 

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για μια εβδομάδα το κορυφαίο μοντέλο από τα τέσσερα με την ονομασία Lenovo S860 και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Lenovo S860