Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την πώληση του Kirobo Mini, του “communication partner robot” της εταιρείας από τα τέλη αυτής της χρονιάς. Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα τέτοιο ρομπότ από μια σειρά από προ-πωλήσεις περιορισμένων τεμαχίων, μπορούν να απευθυνθούν σε αντιπροσωπείες της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Tokyo ή στην επαρχία Aichi.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2017 για να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων για να αγοράσουν ένα από αυτά τα μικρά ρομπότ που έχουν σχεδιαστεί για να… τοποθετούνται στις βάσεις στήριξης ποτηριών των αυτοκινήτων.

 

Το μικρό ρομπότ προσφέρει “συντροφικότητα” σε μοναχικούς οδηγούς κατά την διάρκεια μεγάλων ταξιδιών με το αυτοκίνητο, αφού είναι σε θέση να συμμετέχει σε απλές, καθημερινές συζητήσεις (στα Ιαπωνικά). Το ρομπότ μπορεί και στρέφει το κεφάλι του προς εκείνον που μιλάει, γνέφει καταφατικά όταν συμφωνεί ενώ επιχειρεί να αναλύσει και τα συναισθήματα των ανθρώπων χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη του κάμερα. Όταν είχε ανακοινωθεί το Kirobo Mini, η Toyota ισχυρίστηκε ότι το Kirobo θα συλλέγει δεδομένα σχετικά με την οδήγηση του ιδιοκτήτη του για να τα στείλει στα κεντρικά της εταιρείας, για να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη μελλοντικών καινοτομιών και οχημάτων που βρίσκονται σε αρμονία με την διάθεση του οδηγού.

 

Το μικρό ρομπότ θα στοιχίζει στην Ιαπωνία ¥39800 (περίπου $392). Άραγε, υπάρχει περίπτωση η Toyota να το κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες;

 

https://www.youtube.com/watch?v=jQDqUIgyj9c

 

Link.png Site: Engadget