Σημαντικό πλήγμα δέχθηκαν τα third-party add-on του Kodi, καθώς μία συμμαχία αμερικανικών και βρετανικών κινηματογραφικών στούντιο, όπως και τηλεοπτικών σταθμών, κατάφεραν να βγάλουν “εκτός μάχης” μερικά δημοφιλή add-on για την αναπαραγωγή πειρατικού περιεχομένου.

Έτσι, προγραμματιστές όπως οι jsergio123 και The_Alpha, που βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη και τη λειτουργία των urlresolver, metahandler, Bennu, DeathStreams και Sportie, επιβεβαίωσαν ότι έθεσαν εκτός λειτουργίας τα προγράμματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση οφείλεται σε επιστολή ου έλαβαν οι The_Alpha στις κατοικίες τους στη Βρετανία, όπου αναφέρονται ως δημιουργοί λογισμικού που δίνει πρόσβαση σε περιεχόμενο το οποίο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

 

Στην επιστολή επίσης αναφέρεται η εμπλοκή τους στο repository Colossus, μία online συλλογή διάφορων streaming add-ons. Με το Colossus πλέον απενεργοποιημένο, δεν είναι πλέον διαθέσιμο το Covenant, ένα διάσημο εργαλείο για το streaming ταινιών και σειρών.

 

Η επιστολή δείχνει πως η συμμαχία έχουν ακριβή εικόνα για το πώς οι ιδιοκτήτες των αποκαλούμενων "Kodi boxes" μπορούν να αναπαράγουν σειρές και ταινίες.

 

Link.png Site: Engadget