Μετά την επιτυχία του δημόσιου δοκιμαστικού προγράμματος του OS X και πιο συγκεκριμένα της έκδοσης OS X Yosemite πέρυσι, η Apple επεκτείνει την στρατηγική της και σχεδιάζει την έναρξη του πρώτου δημόσιου δοκιμαστικού προγράμματος για το λειτουργικό σύστημα iOS.

Έτσι, μετά την Microsoft και τη δημόσια δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 για smartphones, και η Apple επεκτείνει τα δημόσια δοκιμαστικά προγράμματα και στην φορητή της πλατφόρμα.

 

Σύμφωνα με πηγές, η Apple σκοπεύει να διαθέσει δημόσια την δοκιμαστική έκδοση της επερχόμενης έκδοσης του iOS 8.3 στα μέσα Μαρτίου χρησιμοποιώντας το υπάρχον πρόγραμμα AppleSeed. Την ίδια εβδομάδα αναμένεται να διατεθεί η τρίτη έκδοση iOS 8.3 beta σε developers.

 

Η Apple αναμένεται να ντεμπουτάρει την έκδοση iOS 9 στο Worldwide Developers Conference τον Ιούνιο, με την δημόσια διάθεση της δοκιμαστικής έκδοσης του λειτουργικού συστήματος να ξεκινάει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ η τελική έκδοση θα διατεθεί το Φθινόπωρο.

 

Πριν την διάθεση του OS X Yosemite τον Οκτώβριο του 2014, η Apple διέθεσε την νέα δοκιμαστική έκδοση του OS X στο πρώτο εκατομμύριο των χρηστών που θα εκδήλωναν ενδιαφέρον μέσω του προγράμματος της.

 

Η Apple, είχε αναφέρει τότε ότι θα διαθέσει στους συγκεκριμένους χρήστες, αναβαθμίσεις του OS X όπως για παράδειγμα την επερχόμενη έκδοση 10.10.3 που έχει ενσωματωμένη την εφαρμογή Photos που βασίζεται στο iCloud. Με στόχο να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο αποκλειστικότητας, το πρόγραμμα των δοκιμαστικών εκδόσεων για το iOS θα περιορίζεται σε 100.000 χρήστες.

 

Η εταιρεία ξεκίνησε την προώθηση των δοκιμαστικών εκδόσεων του iOS σε μία επιλεγμένη ομάδα υπαλλήλων της εταιρείας τον Ιανουάριο. Με την κωδική ονομασία Stowe, η έκδοση iOS 8.3 για πρώτη φορά διατέθηκε σε developers με αρκετές βελτιστοποιήσεις στις αρχές Φλεβάρη. Το αναβαθμισμένο λογισμικό προσφέρει υποστήριξη στο Wireless CarPlay, αναβαθμισμένο Emoji πληκτρολόγιο, βελτιωμένη φωνή για τη Siri καθώς και απλουστευμένη σύνδεση στις υπηρεσίες της Google. Μία δεύτερη δοκιμαστική έκδοση του iOS 8.3 αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Όσο αφορά στην έκδοση iOS 9 που έχει την κωδική ονομασία Monarch, θα περιλαμβάνει διάφορες διορθώσεις σε bugs καθώς και βελτιώσεις που αφορούν στην απόδοση όπως ήδη γνωρίζουμε. Επιπλέον μαθαίνουμε ότι η εταιρεία εργάζεται και στην έκδοση iOS 8.4, που έχει την κωδική ονομασία Copper και η οποία ενσωματώνει την νέα υπηρεσία music streaming της Apple.

 

Ο βασικός στόχος του δοκιμαστικού προγράμματος για το iOS είναι να έχει δοκιμαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να έχουν εξαλειφθεί τυχόν μικροπροβλήματα και bugs προτού διατεθεί ευρέως η καταναλωτική έκδοση του. Με αυτό τον τρόπο, η Apple ευελπιστεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, αφού όπως είναι γνωστό κατηγορήθηκε για ελλιπή ποιοτικό έλεγχο στο iOS 8.

 

Υπάρχει βεβαίως και η “μαύρη αγορά” και οι μη εξουσιοδοτημένες εγκαταστάσεις beta εκδόσεων από λογαριασμούς developers προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα κάποιοι απλοί χρήστες να δοκιμάζουν τα μελλοντικά χαρακτηριστικά του iOS, ένα φαινόμενο που θέλει να αντιμετωπίσει επίσης η Apple, σύμφωνα με τον Greg Joswlak, Vice President του Marketing για τα iPhone και iOS.

 

Link.png Site: 9to5Mac