Μπορεί το " iOS in the Car" της Apple να ακούγεται ήδη από τον περασμένο Ιούνιο όμως η αναμονή αυτή για το πολυαναμενόμενο interface μπορεί φτάνει σήμερα στο τέλος της.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Apple ανακοινώνει ότι το CarPlay όπως είναι η επίσημη πλέον ονομασία κάνει από σήμερα το ντεμπούτο του με τη συνεργασία της Apple και συγκεκριμένων αυτοκινητοβιομηχανιών. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι BMW Group, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar Land Rover, Kia Motors, Mitsubishi Motors, Nissan Motor Company, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki και Toyota Motor Corp.

 

Ωστόσο θα πρέπει να διευκρινήσουμε πως το CarPlay δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να έρθει ως αναβάθμιση σε κάποιο αυτοκίνητο (όχι ακόμη τουλάχιστον), αλλά ουσιαστικά θα αποτελεί μια οθόνη αφής με car-optimized ρυθμίσεις όπου ο χρήστης θα μπορεί να συνδέσει το iPhone ή το iPad και να εκμεταλλευτεί πλήρως όλες τις εφαρμογές του με άνεση και ευκολία.

 

Η εν λόγω προσθήκη αναμένεται να ενσωματωθεί στο προσεχές μέλλον και σε μοντέλα άλλων κατασκευαστών ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αλληλεπίδραση του χρήστη με το σύστημα με το ψηφιακό εικονικό βοηθό Siri.

 

Ακόμα ο χρήστης μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση στα εισερχόμενα μηνύματα του, τις ειδοποιήσεις, στις αναπάντητες κλήσεις και να πλοηγηθεί στον προορισμό που επιθυμεί μέσω ενός διαφορετικού περιβάλλοντος των χαρτών της Apple. Βέβαια στο σύστημα περιλαμβάνεται και η αναπαραγωγή μουσικής είτε των τραγουδιών που έχει ανεβάσει ο χρήστης στη συσκευή του είτε μέσω του iTunes Radio ή επιλεγμένων εφαρμογών όπως το Spotify.

 

Link.png Site: http://www.apple.com/pr/library/2014/03/03Apple-Rolls-Out-CarPlay-Giving-Drivers-a-Smarter-Safer-More-Fun-Way-to-Use-iPhone-in-the-Car.html[/url]']Apple