Ο Jony Ive, πήρε προαγωγή και από Senior Vice President of Design, είναι ο νέος Chief Design Officer της Apple, ο οποίος θα έχει από ότι φαίνεται περισσότερο εποπτικό ρόλο πάνω στον βιομηχανικό σχεδιασμό αλλά και την τελευταία λεξη για την κατεύθυνση του σχεδιασμού των νέων προϊόντων της εταιρείας.

Ο Jony Ive είπε στον Stephen Fry στην The Telegraph ότι παρά τον καινούριο ρόλο του, έχει ακόμα την εποπτεία και την τελευταία λέξη στα τμήματα βιομηχανικού σχεδιασμού και περιβάλλοντος χρήσης, αν και τα συγκεκριμένα τμήματα θα τα "τρέχουν" οι Richard Howarth και Alan Dye, που είναι οι νέοι Vice President of Industrial Design και Vice President of User Interface Design αντίστοιχα.

 

Η αλλαγή, απελευθερώνει τον Jony Ive από ορισμένα διοικητικά καθήκοντα και κάποιες αρμοδιότητες που αφορούν στην διαχείριση όπως είπε ο ίδιος στον Stephen Fry. Ο Jony Ive βρίσκεται στην Apple περισσότερες από δύο δεκαετίες, και βοήθησε την εταιρεία να εξελίξει τα πλέον ξεχωριστά προϊόντα της, όπως τον iMac, το iPod ή το iPhone. Το 2012 επίσης, ανέλαβε και την ευθύνη της ανανέωσης του λογισμικού της εταιρείας, με το iOS 7.

 

Τώρα, όπως είπε ο ίδιος στον Fry, θα ταξιδεύει περισσότερο και θα δώσει περισσότερη σημασία, μεταξύ άλλων, και στα φυσικά καταστήματα της Apple. Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα σχέδια της στο επερχόμενο WWDC, στις 8 Ιουνίου, στο San Francisco.

 

 

Link.png Site: The Verge

Link.png Site: GSMArena