Η τελική έκδοση του iOS 9 έρχεται για όλες τις συμβατές συσκευές, με την Apple να ανακοινώνει ότι θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Apple, το iOS 9 είναι βελτιστοποιημένο για να προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση όχι μόνο στα νέα iPhone και iPad, αλλά ειδικότερα στα παλαιότερα μοντέλα αφού η προηγούμενη έκδοση δεν ήταν και η σταθερότερη στην ιστορία του iOS, με τους χρήστες να αναφέρουν κάμποσα προβλήματα. Στις βελτιώσεις περιλαμβάνεται και αύξηση της αυτονομίας, με αναφορές για έως και μία επιπλέον ώρα στο iPad Air.

 

Στα νέα χαρακτηριστικά του iOS 9, ξεχωρίζει η προσπάθεια της Apple να φέρει τη δημοφιλή mobile πλατφόρμα κοντά στις συνήθειες κάθε χρήστη ξεχωριστά, προβλέποντας κάθε είδους πληροφορία που μπορεί να θέλει να δει, και εμφανίζοντας την ακριβώς την στιγμή που πρέπει. Σημαντικό ρόλο στο κομμάτι αυτό έχει η Siri, η ψηφιακή βοηθός του iOS, η οποία γίνεται ακόμα πιο "έξυπνη", έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει σύνθετες αναζητήσεις ακόμα και σε φωτογραφίες και videos του κατόχου της συσκευής.

 

Ακόμα η εφαρμογή των σημειώσεων αναβαθμίζεται σημαντικά, επιτρέποντας την εύκολη δημιουργία checklists αλλά και την προσθήκη φωτογραφιών ή σχεδίων που ο χρήστης μπορεί να σχεδιάσει με το χέρι του επιλέγοντας τα κατάλληλα εργαλεία.

 

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι το multi-tasking, το οποίο υποστηρίζεται στις τελευταίες γενιές των iPad μοντέλων, επιτρέποντας το άνοιγμα δύο εφαρμογών, δίπλα δίπλα στην οθόνη, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που είχαμε συναντήσει στα Windows 8. Ακόμα, είναι δυνατή η παρακολούθηση video σε μικρό παράθυρο, κατά τη διάρκεια που ο χρήστης χειρίζεται κάποια άλλη εφαρμογή, ένα χαρακτηριστικό το οποίο έχουμε δει και σε περιβάλλοντα τρίτων κατασκευαστών στην Android πλατφόρμα.

 

Η Apple θα κυκλοφορήσει το iOS 9 στις 16 Σεπτεμβρίου για μια μεγάλη γκάμα φορητών συσκευών στα οποία περιλαμβάνονται τα iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod Touch 5ης γενιάς, iPad 2, iPad με Retina οθόνη, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini και iPad mini με Retina οθόνη. Όπως αναφέρει η εταιρεία, έχει πάρει τα μέτρα της προκειμένου όσοι θέλουν να αναβαθμιστούν, να μη χρειάζεται να έχουν αρκετό ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο, κάτι που είχε προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα πριν ένα χρόνο σε όσους θέλαν να αναβαθμιστούν στο iOS 8.

 

Το άρθρο είναι χορηγία του Κωτσόβολου