Η Apple τρέχει πια τον δικό της web crawler (ανιχνευτής ιστού, ονομάζεται και αράχνη) με την ονομασία AppleBot, ο οποίος σαρώνει τον ιστό για να βοηθήσει στις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας το Spotlight στους Mac και την Siri στο iOS.

Τώρα όλες οι αναζητήσεις δρομολογούνται στο AppleBot και είναι powered by AppleBot και όχι από τα Google Search ή Bing (που λειτουργούν συμπληρωματικά ενδεχομένως).

 

Το AppleBot λειτουργεί όπως και τα GoogleBot και αποτελεί έναν ανιχνευτή ή ένα ρομπότ ή μία αράχνη που σαρώνει τον ιστό προσπαθώντας να εντοπίσει (robots.txt, Robots Exclusion Protocol) νέες ιστοσελίδες ή αναβαθμίσεις ιστοσελίδων (νέες αναρτήσεις, και γενικά περιεχόμενο) για να καταχωρηθούν σε βάσεις δεδομένων, σε ευρετήρια αναζήτησης.

 

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε η Apple αποφάσισε να ενεργοποιήσει το AppleBot ωστόσο η ύπαρξη του δείχνει ότι ενδεχομένως η εταιρεία να εργάζεται πάνω στην δική της πλατφόρμα αναζήτησης και πως μελλοντικά ίσως αντικαταστήσει τις Google Search και Microsoft Bing.

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: GSMArena