Ένα νέο πρόγραμμα αντικατάστασης φορτιστή για μερικά από τα προιόντα της, παρουσιάζει σήμερα η Apple, το οποίο αφορά την ηπειρωτική Ευρώπη, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Κορέα.

Το πρόβλημα αυτή τη φορά εντοπίζεται στοnν προσαρμογέα βύσματος AC με δύο ακροδέκτες που συνδέεται στην πρίζα του τοίχου, και αφορά φορτιστές που υπήρχαν μαζί με iPad αλλά και υπολογιστές Mac το διάστημα 2003-2015. Σύμφωνα με την Apple, «κάτω από εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις», μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία σε περίπτωση επαφής με τον προβληματικό προσαρμογέα.

 

Το πρόγραμμα ανταλλαγής αφορά και τη χώρα μας, με την Apple να έχει αναρτήσει μια ιστοσελίδα με οδηγίες για τη διαδικασία ανταλλαγής, με τον χρήστη να χρειάζεται να ελέγξει το φορτιστή του με βάση την παραπάνω φωτογραφία και να εισάγει το σειριακό αριθμό της συσκευής του στο ειδικό πεδίο. Στο πρόγραμμα αντικατάστασης περιλαμβάνονται και οι φορτιστές που είναι μέρος του πακέτου World Travel Kit της Apple.

 


plugapple2.jpg

 


Πάντως τα προβλήματα με τους φορτιστές της Apple δεν είναι καινούρια αφού τον Ιούνιο του 2014 η εταιρεία είχε παρουσιάσει ένα παρόμοιο πρόγραμμα αντικαταστάσης συγκεκριμένων φορτιστών παλαιών μοντέλων του iPhone, εξαιτίας προβλήματος υπερθέρμανσης που παρουσίασαν. Την προηγούμενη χρονιά, η εταιρεία είχε προχωρήσει σε πρόγραμμα αντικατάστασης ανεπίσημων φορτιστών, με επίσημους μετά από αναφορές για ατυχήματα.

 

Link.png Site: http://www.apple.com/gr/support/ac-wallplug-adapter[/url]/']Πρόγραμμα αντικατάστασης