Μετά από μια περίοδο δοκιμών που διήρκεσε 2 μήνες, εδώ και λίγη ώρα είναι διαθέσιμη μέσω OTA η έκδοση 10.3 του iOS για συμβατές συσκευές, φέρνοντας νέες δυνατότητες, χαρακτηριστικά και διορθώσεις.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό κατά γενική ομολογία είναι το νέο σύστημα αρχείων που έρχεται μαζί με με το iOS 10.3 με την ονομασία APFS και το οποίο αντικαθιστά το HFS+ του οποίου οι ρίζες πάνε πίσω αρκετά στο χρόνο και συγκεκριμένα πριν από 31 χρόνια. Όπως γνωρίζουμε ήδη από τη δοκιμαστική περίοδο, το APFS είναι βελτιστοποιημένο για αποθήκευση και ανάγνωση αρχείων από flash μνήμες και SSD, ενώ περιλαμβάνει καλύτερη κρυπτογράφηση αρχείων. Ακόμα, βελτιστοποιεί τη διαδικασία του backup ενώ είναι πιο αποδοτικό στη διαχείριση του ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου, οδηγώντας γενικά σε μια πιο σταθερή πλατφόρμα.

 

Όσοι αποφασίσουν να αναβαθμίσουν το iPhone ή το iPad τους στην τελευταία έκδοση, προτείνεται να προχωρήσουν πρώτα στη διαδικασία του backup από τη στιγμή που η αναβάθμιση φέρνει το νέο σύστημα αρχείων. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Apple αναφέρει ότι η αναβάθμιση δεν οδηγεί σε κάποια διαγραφή αρχείου ή αρχείων.

 

Σε άλλες αλλαγές, για πρώτη φορά οι προγραμματιστές θα μπορούν να απαντούν σε συγκεκριμένες αξιολογήσεις των εφαρμογών τους που έχουν δημοσιευθεί στο App Store ενώ όλοι οι χρήστες θα μπορούν να κρίνουν αν μια αξιολόγηση «Είναι χρήσιμη» ή όχι. Μάλιστα στις ρυθμίσεις, ο κάτοχος μιας iOS συσκευής μπορεί να επιλέξει την πλήρη απενεργοποίηση των αιτημάτων δημοσίευσης μιας αξιολόγησης από όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί.

 

Οι κάτοχοι των ασύρματων ακουστικών AirPod, μπορούν να δουν μέσα από τη συσκευή τους ή από το iCloud.com και το Find my iPhone (Εύρεση iPhone), την τελευταία θέση των ακουστικών τους, έτσι ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να τα εντοπίσουν σε περίπτωση που τα χάσουν. Ακόμα όσοι διαθέτουν έξυπνη συσκευή στο σπίτι, συμβατή με το πρότυπο HomeKit, μπορούν να δουν τη στάθμη της μπαταρίας της ενώ η εφαρμογή των χαρτών εμφανίζει το χώρο που έχετε σταθμεύσει το αυτοκίνητό σας.

 

Link.png Site: MacRumors