Όπως συνηθίζει η Apple, μια νέα έκδοση του iOS και συγκεκριμένα η 9.3, περιμένει από σήμερα τους κατόχους συμβατών iOS συσκευών, λίγο μετά την ολοκλήρωση μιας παρουσίασης από την εταιρεία στην οποία είδαμε νέα iPhone και iPad.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του iOS 9.3 είναι η λειτουργία Night Shift, η οποία μειώνει το μπλε φωτισμό που εκπέμπεται από την οθόνη του iPhone ή του iPad αφού έρευνες έχουν αποδείξει ότι το φαινόμενο αυτό δεν επιτρέπει στον κάτοχο της συσκευής να κοιμηθεί εύκολα. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει ακριβώς την ώρα που θα ενεργοποιηθεί η λειτουργία Night Shift καθώς και τη θερμοκρασία του χρώματος. Υπάρχε ακόμα δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης με βάση την τοποθεσία του χρήστη ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για κατόχους iPhone 4s, iPhone 5 και iPhone 5c.

 

Ένα ακόμη χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η προστασία των σημειώσεων που κρατάτε μέσα από την εφαρμογή Notes, και οι οποίες πλέον μπορούν να προστατεύονται από ανεπιθύμητη πρόσβαση μέσω του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος.

 

Όσοι διαθέτουν ένα iPhone 6s ή iPhone 6s Plus, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μενού γρήγορων ενεργειών με παρατεταμένο πάτημα συγκεκριμένων εικονιδίων όπως αυτό των ρυθμίσεων που δίνει γρήγορη πρόσβαση στο Bluetooth και στο Wi-Fi. Στο iOS 9.3 υπάρχουν ακόμη διάφορες βελτιώσεις στην εφαρμογή News της Apple η οποία όμως κυκλοφορεί σε συγκεκριμένες χώρες, όπως επίσης στην εφαρμογή Health.

 

H αναβάθμιση είναι διαθέσιμη μέσω OTA για όλες τις iOS συσκευές που υποστηρίζουν ήδη το iOS 9 όπως τα iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod Touch 5ης γενιάς, iPad 2, iPad με Retina οθόνη, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad Pro και iPad mini με Retina οθόνη.