Το 2007, σε μια εποχή που το λογισμικό για smartphones περιορίζονταν σε εφαρμογές Java και σε οθόνες τύπου resistive, η Apple πρωτοπορεί και κυκλοφορεί το πρώτο της iPhone, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην βιομηχανία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, διαμορφώνοντας σταδιακά την έννοια του με το άνοιγμα του Apple App Store και τις capacitive οθόνες.

10 χρόνια μετά την επιστροφή του Steve Jobs στην Apple από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το πρώτο iPhone επανέφερε για τα καλά στο προσκήνιο τον γίγαντα του Cupertino. Μόλις 5 χρόνια πριν, στις 3 Απριλίου του 2010, ο Steve Jobs αποκαλύπτει το πρώτο iPad το οποίο συνάντησε αρχικά την ίδια περίπου επιτυχία με το πρώτο iPhone. Με οθόνη μεγέθους 9.7 ιντσών με αναλογία 4:3 και ανάλυση 1024 x 768, δεν ήταν από τα πιο λεπτά tablets, με το πάχος να φτάνει τα 13 χιλιοστά. Τροφοδοτούνταν από μονοπύρηνο επεξεργαστή Apple A4 στο 1GHz, 256MB μνήμης RAM, χωρίς κάμερα, με μπαταρία του διαρκούσε ως και 10 ώρες και το σημαντικότερο "έτρεχε" σε iOS και σε εφαρμογές που ήταν ειδικά προσαρμοσμένες για την οθόνη του.

 

Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια που πέρασαν, βρισκόμαστε ήδη στο iPad Air 2 με αρκετά πιο λεπτό σχεδιασμό, μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης, τριπύρηνο επεξεργαστή και σημαντικά μειωμένο βάρος. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει να χρησιμοποιείται ένα tablet παραμένει ο ίδιος, κάτι μεταξύ ενός φορητού υπολογιστή και ενός e-reader, ενώ παρατηρείται μια σταδιακή αντικατάστασή του από τα phablets, τα μεγαλύτερου μεγέθους smartphones. Όπως αρκετοί αναλυτές διαπιστώνουν, το iPad είναι μια φορητή συσκευή, αλλά όχι πλήρως αφού ο χρήστης δε το έχει πάντα μαζί του, κάτι που θα περιορίσει σημαντικά τη μελλοντική του ανάπτυξη.

 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του πρώτου Apple iPad από τον Steve Jobs.

 

 

Link.png Site: Phonearena