Το φημολογούμενο μικρότερο iPad είναι πλέον πραγματικότητα και αναμένεται να διχάσει όσους εξετάζουνε την αγορά ενός tablet και πολύ περισσότερο ενός iPad.

Με οθόνη 7.9' ιντσών, σημαντικά μικρότερη από αυτή του iPad στις 9.7' ίντσες, το iPad mini ξεχωρίζει όχι μόνο για την κορυφαία ποιότητα κατασκευής αλλά για το πολύ μικρό του βάρος το οποίο είναι μόλις 308 γραμμάρια και με πάχος μόλις 7.2 χιλιοστά. Στο iPad mini ξεχωρίζει το αλουμίνιο στο πίσω μέρος ενώ θα κυκλοφορήσει σε 2 χρώματα άσπρο και μαύρο, τα οποία μοιάζουν αρκετά με τις αντίστοιχες προτάσεις της Apple στο iPhone 5.

 

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν κοινά σημεία με αυτά του iPad 2 με το μεγαλύτερο μειονέκτημα να είναι η ανάλυση της οθόνης η οποία είναι μόλις 1024x768 και όχι Retina, μια ανάλυση που πιστεύαμε ότι αποτελούσε παρελθόν. Η διατήρηση αυτής της ανάλυσης σημαίνει όμως ότι όλες οι εφαρμογές αυτή τη στιγμή στο App Store (οι οποίες υπολογίζονται άνω των 250.000) παίζουν κανονικά χωρίς καμία ανάγκη αναβάθμισης από τον προγραμματιστή

 

Ο επεξεργαστής παραμένει ο ίδιος με αυτόν του iPad 2 και είναι ο διπύρηνος A5 ο οποίος έχει σχεδιαστεί από την Apple. Οι κάμερες του iPad mini είναι καλύτερες με την FaceTime HD στο μπροστινό μέρος να είναι έτοιμη για βιντεοκλήσεις ενώ στο πίσο μέρος βρίσκεται μια ακόμη κάμερα των 5megapixel η οποία μπορεί να κάνει εγγραφή HD video.

 

 

p1100559i.jpg

 

Στις πρώτες μας εντυπώσεις δηλώνουμε ικανοποιημένοι από το μέγεθος και την αίσθηση στο κράτημα του iPad mini που κάνει πολύ πιο εύκολη την πληκτρολόγηση και την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων ενώ δεν είναι τόσο άνετο όσο ο προκάτοχος του στο web browsing. Η ταχύτητα εκτέλεσης των εφαρμογών και των παιχνιδιών αν και δεν είναι στα επίπεδα του iPad 3ης και 4ης γενιάς, δεν δημιουργεί πρόβλημα

 

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, το iPad mini θα βάλει σε σκέψεις όσους σκέφτονται την αγορά ενός iPad αφού είναι πιο φορητό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε αρκετά περισσότερα μέρη. Θα λέγαμε ότι αν είσαι συνέχεια εν κινήσει να δείτε πιο προσεχτικά το νέο δημιούργημα της Apple αν και υπολείπεται σημαντικά στα τεχνικά χαρακτηριστικά από τους κυριότερους ανταγωνιστές του όπως το Nexus 7' και Kindle Fire HD.

 

p1100553l.jpg

 

 

 

Η τιμή είναι άλλο ένα σημαντικό κριτήριο και η Apple δε μας κάνει τη ζωή εύκολη, τιμολογώντας το iPad mini με αρχική τιμή τα €329 για το μοντέλο των 16gb, €429 για τα 32gb και €529 για το μοντέλο των 64gb. Για σύνδεση με 3G/4G δίκτυα αλλά και την ύπαρξη GPS δέκτη, θα κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο στις ίδιες χωρητικότητες και με τιμή €130 περισσότερα. Μένει να δούμε το πότε θα διατεθεί το iPad mini στη χώρα μας και το σημαντικότερο με τι τιμή ύστερα από τα κακά μαντάτα που μας επιφύλαξε η τιμολόγηση του iPhone 5.