Μία νέα αναφορά ισχυρίζεται ότι η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία OLED σε κάθε μοντέλο iPhone μέχρι το 2019.

Η Αμερικάνικη εταιρεία αναμένεται να χρησιμοποιήσει πάνελ τεχνολογίας OLED –περίπου 60 εκατομμύρια μονάδες που ισοδυναμεί με το 40% της συνολικής παραγωγής- στο iPhone 8 που πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο 2017. Η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει διπλάσιο αριθμό πάνελ OLED για το iPhone του 2018, προτού υϊοθετήσει ολοκληρωτικά τη τεχνολογία για τα μοντέλα iPhone του 2019.
Για τα μοντέλα iPhone του 2017, η Apple αναμένεται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη τεχνολογία LCD IPS –τουλάχιστον για τα δύο από τα τρία μοντέλα, που θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα τις ονομασίες iPhone 7s και iPhone 7s Plus. To iPhone 8, που θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα σύμφωνα με αναφορές, θα είναι το πρώτο iPhone που θα χρησιμοποιεί οθόνη τεχνολογίας OLED. Από την ίδια αναφορά μαθαίνουμε ότι τόσο η Samsung όσο και η εταιρεία Inteflex έχουν ξεκινήσει τη παραγωγή του FPCB (Flexible Printed Circuit Board) του iPhone 8, με τη Samsung ειδικά να έχει ξεκινήσει μία επέκταση στο εργοστάσιο Electro-Mechanics που διατηρεί στο Βιετνάμ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της παραγωγής φέτος.

 

Η Apple για φέτος αναμένεται να χρησιμοποιήσει τρεις προμηθευτές για την παραγωγή των πάνελ τεχνολογίας OLED, με τις παραγγελίες να οριστικοποιούνται σε κάθε προμηθευτή περίπου την περίοδο που θα ξεκινήσει και η παραγωγή, δηλαδή τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

 

Σύμφωνα με διαρροές, η οθόνη edge-to-edge του iPhone 8 αναμένεται να διαθέτει διαγώνιο 5,8 ιντσών, ωστόσο o χρήστης πρόκειται να χρησιμοποιεί ένα μέρος της που διαθέτει διαγώνιο 5,15 ιντσών, αφού το τμήμα που “περισσεύει” στο κάτω μέρος προορίζεται για περιοχή λειτουργιών (“function area” ή “function row”). Τα άλλα δύο μοντέλα, αναμένεται να διαθέτουν παρόμοιο, αλουμινένιο σχεδιασμό με τα σημερινά iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

 

Link.png Site: Macrumors