Μια αναφορά σε νέο δημοσίευμα της Wall Street Journal, ίσως κρύβει μια σημαντική πληροφορία για μελλοντική κίνηση της Apple και συγκεκριμένα για τα επερχόμενα iPhone.

Συγκεκριμένα η WSJ αναφέρει ότι «το νέο iPhone θα ενσωματώνει θύρα USB-C για το καλώδιο ρεύματος και άλλες περιφερειακές συσκευές, στη θέση της θύρας Lightning που υπάρχει τώρα». Δεν είναι ξεκάθαρο αν το δημοσίευμα αναφέρεται σε πλήρη αντικατάσταση της Lightning θύρας, κάτι που θα αποτελούσε μια τολμηρή κίνηση για την Apple η οποία έχει δείξει κατά το παρελθόν ότι προτιμά τις δικές της θύρες σύνδεσης. Αυτές βασίζονται στα δικά της πρότυπα προκειμένου να εισπράττει δικαιώματα από κατασκευαστές περιφερειακών.

 

Στη νέα σειρά MacBook, η Apple έχει ενσωματώσει θύρα USB-C η οποία είναι και η μοναδική που βρίσκεται πάνω στον υπολογιστή, ενώ διαθέτει κοινά στοιχεία με το Lightning πρότυπο. Πάντως μια δεύτερη ερμηνεία του δημοσιεύματος αναφέρει ότι η θύρα USB-C θα ενσωματώνεται απευθείας στον φορτιστή και όχι στο iPhone. Με τον τρόπο αυτό, θα αλλάζει απλά η μία άκρη του καλωδίου που οδηγεί στο φορτιστή ενώ η άλλη που συνδέεται πάνω στο iPhone θα παραμείνει ίδια. Τη λύση αυτή ακολουθεί η εταιρεία στους φορτιστές των νέων MacBook που κυκλοφορούν στην αγορά και έχει νόημα από τη στιγμή που θα επιτρέπει στον χρήστη να φορτίσει και να συνδέσει το νέο του iPhone στο MacBook με το ίδιο καλώδιο κάτι που δε μπορεί να κάνει τώρα. Επιπλέον οι οδηγίες του νέου Ultra Accessory Connector (UAC) της Apple, δεν κάνουν καμία αναφορά για αντικατάσταση της Lightning θύρας, κάνοντας σαφές ότι είναι το πρότυπο που θα ακολουθεί η εταιρεία για τα επόμενα χρόνια.

 

Το υπόλοιπο δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ξανά τις πληροφορίες που γνωρίζουμε και από άλλες αξιόπιστες πηγές, και οι οποίες αναφέρουν την κυκλοφορία τριών νέων iPhone τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ένα εκ των οποίων θα διαθέτει OLED οθόνη, και με τις πλευρές της να είναι κυρτές.

 

Link.png Site: TheVerge
Link.png Site: WSJ