Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο San Francisco, η Apple ανακοίνωσε ένα νέο φορητό υπολογιστή MacBook, ο οποίος διαθέτει οθόνη που επιδεικνύει διαγώνιο 12 ιντσών επιβεβαιώνοντας τις φήμες.

Είναι από τους λεπτότερους υπολογιστές στον κόσμο, με 13,1 πάχος στο παχύτερο σημείο (24% λεπτότερος σε σχέση με το παρελθόν) και το βάρος του είναι μόλις 907 γραμμάρια. Διαθέτει all-aluminum unibody χωρίς πλαστικά τμήματα.

 

Ο νέος MacBook διαθέτει υψηλής ανάλυσης οθόνη τύπου Retina με ανάλυση 2304 x 1440 pixels, και εξοπλίζεται με τελευταίους γενιάς επεξεργαστές 14nm από την Intel, τους Broadwell. Χάρη στους νέους επεξεργαστές Core Μ της Intel,ο νέος MacBook είναι σημαντικά ισχυρότερος (με συχνότητες λειτουργίας έως και 2,9GHz), ενώ επιπλέον -σε συνδυασμό με τα σημαντικά χαρακτηριστικά εξοικονόμισης ενέργειας του πλέον σύγχρονου λειτουργικού συστήματος OS X της εταιρείας- παρουσιάζει βελτιωμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας (το logic board καταναλώνει μόλις 5W).

 

Η Apple κάνει λόγο για all-day power life (9 ώρες αυτονομία) χάρη στην βελτιωμένη σχεδίαση της μπαταρίας αλλά και στο νέο logic board με τον νέο επεξεργαστή της Intel και έτσι με την ίδια φωτεινότητα σε σχέση με το παρελθόν καταναλώνει 30% λιγότερη ενέργεια.

 

2015-03-09_1955.jpg

Το design δεν διαφέρει παρά ελάχιστα σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς μοντέλα, ωστόσο έχει βελτιστοποιηθεί σε σημεία ώστε ο νέος MacBook να είναι ιδιαίτερα λεπτός. Ο νέος MacBook με οθόνη Retina στις 12 ίντσες, έχει "σώμα" κομψότερο από αυτό του περασμένης γενιάς MacBook Air των 11 ιντσών και στον εξοπλισμό του, όσο αφορά στην συνδεσιμότητα/ δικτύωση περιλαμβάνεται μία υποδοχή 3,5 χιλιοστών για ακουστικά, καθώς και ο νέος USB Type-C connector, μέσω του οποίου θα γίνονται όλες οι συνδέσεις (έξοδος εικόνας κ.λπ) χρησιμοποιώντας διαφορετικούς connectors/ adapters.

 

Βεβαίως υποστηρίζει WiFi 802.11a/b/g/n/ac και Bluetooth 4.0. Είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής της Apple που δεν ενσωματώνει ανεμιστήρα για την ψύξη του και αυτό σημαίνει ότι είναι απολύτως αθόρυβος.

 

Επίσης το trackpad δεν είναι "clickable", και έτσι ο χρήστης θα περιορίζεται -αν μπορούμε να το πούμε αυτό- σε απλά taps. Το trackpad μάλιστα διαθέτει τέσσερις αισθητήρες, και το taptic engine που υπάρχει και στο Apple Watch, αντιλαμβάνεται την δύναμη/ πίεση στο πάτημα. Όσο αφορά στο πληκτρολόγιο, είναι ελαφρώς πιο στενό, αλλά οι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν κατά πάσα πιθανότητα κάποια διαφορά στην χρήση. Τα πλήκτρα διαθέτουν μεμονωμένα LEDs και νέο επανασχεδιασμένο μηχανισμό για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.

 

b7831348a58d6516f6a0369aef172b95.jpg

Ο νέος MacBook θα κυκλοφορήσει σε τρεις χρωματισμούς σε ασημί, space gray και σε χρυσό χρώμα και θα πωλείται μαζί με τον MacBook Air και τον MacBook Pro. Με dual-core επεξεργαστή Intel Core M, 8GB RAM και 256GB SSD θα κοστίζει $1299. Με 512GB SSD και ταχύτερο επεξεργαστή θα κοστίζει $1599.

 

https://www.youtube.com/watch?v=5-e7NFINJas