Το Braid, θεωρείται ένα από τα καλύτερα indie παιχνίδια, δημιουργία του Jonathan Blow, το οποίο σημείωσε σημαντικές πωλήσεις όταν και πρωτοκυκλοφόρησε το 2008, αρχικά για το Xbox 360 και στη συνέχεια για το PlayStation 3.

Η επόμενη δημιουργία του Blow είναι όμως αρκετά πιο φιλόδοξη και για το σκοπό αυτό χρειάζονται περισσότερα χρήματα, κάτι που οδηγεί τον Blow στο να επενδύσει όλα του τα κέρδη από το Braid στο παιχνίδι The Witness το οποίο βρίσκεται σε ανάπτυξη από το 2009.

 

Το The Witness είναι ένα αρκετά διαφορετικό παιχνίδι από το Braid, με αρκετούς γρίφους που θα πρέπει να λύσει ο gamer, θυμίζοντας αρκετά το κλασσικό Myst. Σύμφωνα με τον Blow, «δεν αγοράζουν πολλοί παιχνίδια σε ψηφιακή μορφή, έτσι τα κέρδη από το Braid δεν ήταν ικανά για να στηρίξουν την ανάπτυξη του επόμενου παιχνιδιού μου. Δανείστηκα αρκετά χρήματα για να ολοκληρώσω το παιχνίδι και ελπίζω όταν αυτό κυκλοφορήσει, να το αγοράσει αρκετός κόσμος».

 

Για τη δημιουργία του Witness, απασχολούνται συνολικά 9 άτομα, και το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Steam, για PC, Mac και Linux. Για την ώρα πάντως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι, αν και το σημαντικότερο κομμάτι της ανάπτυξης του, η δημιουργία των γρίφων έχει ολοκληρωθεί.

 

 

Link.png Site: Engadget