Η γνωστή σε όλους μας Foxconn για θέματα εκμετάλλευσης εργαζομένων και των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν στα εργοστάσια της έρχεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για ακόμα μια φορά.

Αυτή την φορά η Foxconn κατηγορείται ότι έβαλε τους φοιτητές του τεχνολογικού πανεπιστημίου της Σιάν να δουλέψουν υπερωρίες σε εξοντωτικά ωράρια. Ο λόγος ήταν για να επιταχυνθεί η παραγωγή της νέα κονσόλας της Sony που δεν είναι άλλη από το PS4 ενόψει του λανσαρίσματος του που είναι σύντομα.

 

Οι φοιτητές θα έπαιρναν από την εργασία τους στα εργοστάσια της Foxconn ως αντάλλαγμα 6 διδακτικές μονάδες που χρειαζόντουσαν για να αποφοιτήσουν. Το θέμα είναι όμως ότι αυτό δεν ήταν από επιλογή τους αλλά πιέστηκαν με το ζόρι να προσφέρουν "εθελοντική" εργασία κάτω από από αντίξοες συνθήκες.

 

Η Foxconn δήλωσε ότι οι φοιτητές εργάστηκαν με την θέληση τους και ότι ήταν ελεύθεροι να αποχωρήσουν ότι ώρα ήθελαν αυτοί.

 

Από την πλευρά της η Sony είπε ότι δεν έχει καμία ευθύνη αφού όσες εταιρίες συνεργάζονται μαζί της έχουν υπογράψει συμφωνία που λέει ότι θα συμμορφώνονται με όλους τους ισχύοντες νόμους, την ηθική εργασίας, τις συνθήκες εργασίας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς επίσης την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

 

Source.png Πηγή: http://www.technewz.gr/2013/10/foxconn-ps4.html[/url]']Technewz