Φαίνεται πως η “pure hardware” προσέγγιση της Sony, υπερισχύει και μετράει… διπλά για τους gamers έναντι των υπόλοιπων στοιχείων που καθιστούν το Xbox One ξεχωριστό (Kinect, εξελιγμένο dashboard με φωνητικές εντολές κ.ά), τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναφορές, το PlayStation 4 σημείωσε τις διπλάσιες πωλήσεις στις ΗΠΑ από το Xbox One τον Ιανουάριο. Ο δημοσιογράφος Geoff Keighley, που μίλησε με τον Guy Longworth, PlayStation Senior Vice President, ανάφερε στο Twitter ότι η Sony πούλησε διπλάσιο αριθμό PS4 από τον κοντινότερο ανταγωνιστή –υποθέτουμε ότι είναι το Xbox One- ενώ στην συνέχεια, ο PlayStation Marketing Vice President, John Koller επιβεβαίωσε τις αναφορές στο επίσημο blog για το PlayStation. “Από τότε που ανακοινώσαμε την διάθεση στις 15 Νοεμβρίου, πουλήσαμε όλες τις διαθέσιμες κονσόλες στις Ηνωμένες Πολιτείες” είπε μεταξύ άλλων.

 

Ο Keighley επίσης τονίζει ότι σύμφωνα με την Sony, πουλήθηκαν επίσης διπλάσιες κόπιες του Tomb Raider: Definitive Edition στο PlayStation 4.

Η Microsoft δεν αποκαλύπτει αριθμούς, ωστόσο για τον Ιανούριο πουλήθηκαν 2.7 εκατομμύρια παιχνίδια με την εταιρεία να καταλαμβάνει ποσοστό 47% στις retail πωλήσεις στις ΗΠΑ, αν και η εταιρεία δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ των τίτλων για το Xbox One και το Xbox 360.

 

 

Τον Δεκέμβριο η Microsoft, πιθανόν λόγω προβλημάτων διαθεσιμότητας του PS4 –τουλάχιστον σύμφωνα με την Sony- κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις στις ΗΠΑ με 908.000 πωλήσεις Xbox One, μαζί με 643.000 πωλήσεις Xbox 360 σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών NPD. Φαίνεται πως τα πράγματα “γύρισαν τούμπα” τον Ιανουάριο και από ότι φαίνεται, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η διαφορά στα $100.

TheVerge