Η διαφήμιση της φορητής παιχνιδοκονσόλας PlayStation Vita ήταν παραπλανητική σύμφωνα με απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου και η Sony με βάση κάποιες εκτιμήσεις θα αναγκαστεί να πληρώσει ενδεχομένως περισσότερα από 14 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση, τουλάχιστον για την Αμερικάνικη αγορά.

Οι διαφημίσεις της Sony που αφορούσαν στο PlayStation Vita και στην σύνδεση του με το PlayStation 3 παραπλάνησαν τους καταναλωτές σύμφωνα με την FTC, αφού η Ιαπωνική εταιρεία υποσχόταν ότι οι παίκτες μέσω του χαρακτηριστικού "remote play" θα μπορούσαν να κάνουν παύση στο online multiplayer παιχνίδι τους στην μία κονσόλα, για να συνεχίσουν στην άλλη.

Αυτή η δυνατότητα ωστόσο απαιτούσε από τον gamer να έχει αγοράσει δύο αντίτυπα του παιχνιδιού -ένα για κάθε κονσόλα- ενώ λειτουργούσε με ελάχιστα παιχνίδια. Μόνο πέρυσι με το PlayStation 4 ήταν δυνατό για τους παίκτες να χρησιμοποιήσουν το χαρακτηριστικό "remote play" σε όλα τα παιχνίδια, και όχι σε λίγα.

 

Όσοι αγόρασαν το PlayStation Vita πριν από την 1 Ιούνιου του 2012, μπορούν να ζητήσουν από την Sony επιστροφή $25 σε μετρητά ή ένα κουπόνι $50 για συγκεκριμένα παιχνίδια σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου. Εκείνη την εποχή, το κόστος του PlayStation Vita ήταν περίπου $250. Η Sony θα ειδοποιήσει όλους όσους αγόρασαν την συσκευή πριν από την παραπάνω ημερομηνία με περισσότερες λεπτομέρειες μόλις οριστικοποιηθεί η απόφαση. Έως στο τέλος Ιουνίου του 2012, η Sony είχε πουλήσει σχεδόν 2,2 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation Vita.

 

Οι πωλήσεις της Sony στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2012 υπολογίζονται μεταξύ 550.000 και 581.000 συσκευών, και αν όλοι αυτοί οι πελάτες ζητήσουν επιστροφή χρημάτων σε μετρητά, τότε η Sony θα αναγκαστεί να βγάλει από τα ταμεία της 13,75 εκατομμύρια δολάρια.

 

Link.png Site: Re/code