Γνωρίζουμε εδώ και καιρό για τη σημαντική διαφορά στις πωλήσεις μεταξύ του PlayStation 4 και του Xbox One από τον πρώτο καιρό διάθεσης και των δύο κονσολών, όμως οι τελευταίες δηλώσεις του Jim Ryan, υψηλόβαθμου στελέχους της Sony, κρύβουν εκπλήξεις γύρω από το θέμα.

Όπως αναφέρει το στέλεχος της Ιαπωνικής εταιρείας σε συνέντευξη του στο Time, «είναι ευχάριστο το γεγονός ότι στη Βόρεια Αμερική οι πωλήσεις του PlayStation 4 είναι δύο προς ένα σε σχέση με το Xbox όμως στην Ευρώπη το PlayStation αποτελεί φρούριο με τη διαφορά στις πωλήσεις να είναι τριπλάσια».

 

Παράλληλα η Sony ανακοίνωσε ότι το σύστημα εικονικής πραγματικότητας, το PSVR, που έχει κυκλοφορήσει από τον περασμένο Οκτώβριο για το PlayStation 4 και το PlayStation 4 Pro, έχει ήδη συμπληρώσει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις, φέρνοντας το στην κορυφή των αντίστοιχων συστημάτων. Για την εταιρεία, ο όλος ντόρος γύρω από την εικονική πραγματικότητα και το νέο μέσο ψυχαγωγίας είναι δικαιολογημένος, με την ενασχόληση μαζί του να μην περιλαμβάνει μόνο παιχνίδια αλλά και άλλους τρόπους ψυχαγωγίας.

 

Τέλος ένα ακόμη ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο αφορά το PlayStation 4 Pro, την κονσόλα με τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, με τις πωλήσεις της να μην είναι τόσο δυνατές αφού αυτές αφορούν μόλις μία στις πέντε PS4 κονσόλες που διατίθενται στην αγορά.

 

Link.png Site: Eurogamer