Τα εργαστήρια έρευνας της Microsoft, μας έχουν παρουσιάσει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα κατά καιρούς τα οποία πολλές φορές βρίσκουν το δρόμο προς την κυκλοφορία. Με σημερινό βίντεο, το Microsoft Research δείχνει μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία με την ονομασία IllumiRoom η οποία προορίζεται για το Xbox.

Το IllumiRoom συνδυάζει τη λειτουργία ενός Kinect μαζί με έναν προβολέα για να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση προέκτασης του παιχνιδιού που παίζεται στην τηλεόραση σας, σε ολόκληρο το χώρο γύρω από αυτήν. Όπως μπορούμε να καταλάβουμε από το βίντεο, μόλις ο χρήστης δώσει την εντολή "Xbox go big", το Kinect "σαρώνει" τον χώρο που βρίσκεται μπροστά του και σε συνδυασμό με τον προβολέα , γίνεται προβολή σχετικού περιεχομένου από το παιχνίδι περιφερειακά σε όλο το δωμάτιo σε πραγματικό χρόνο.

 

Η Microsoft δεν προχώρησε σε παρουσίαση της τεχνολογίας στη CES 2013 κάτι που όμως αναμένεται να κάνει τον Απρίλιο αν και βρίσκεται ακόμα σε πρωτότυπη μορφή. Μέχρι τότε δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε καλύτερα την τεχνολογία IllumiRoom.

 

 

Link.png Site: http://research.microsoft.com/en-us/projects/illumiroom/[/url]']Microsoft Research IllumiRoom