Η Microsoft φέρνει επιτέλους με ωραίο και ουσιαστικό τρόπο την υπηρεσία Xbox Live σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα με Windows 10, και μαζί με αυτή από ότι φαίνεται έρχεται και το online multiplayer gaming.

Αν και η Microsoft χρεώνει την υπηρεσία στους χρήστες του Xbox One, δεν πρόκειται να επεκτείνει αυτή την πολιτική της και στους προσωπικούς υπολογιστές ή τα κινητά τηλέφωνα με Windows 10.

 

Ο Larry Hryb της Microsoft, γνωστός και ως Major Nelson επιβεβαίωσε τα σχέδια της εταιρείας στο Twitter απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις και ανησυχίες σχετικά με το Xbox Live στα Windows 10.

 

"Χωρίς χρέωση" είπε ο Hryb και συμπλήρωσε πως η συνδρομή "Xbox Live Gold δεν θα απαιτείται για το online multiplayer gaming χρησιμοποιώντας την υπηρεσία μας σε Windows 10 PCs και Phones".

Αυτά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά νέα και από ότι φαίνεται και η σωστή πολιτική που έπρεπε να ακολουθήσει η Microsoft. Εξάλλου έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό από υπηρεσίες όπως είναι οι Steam, Origin, GOG και άλλες, που εκμεταλλεύτηκαν την ανοιχτή φύση της πλατφόρμας PC για την δημιουργία των δικών τους καταστημάτων και υπηρεσιών gaming.

 

https://twitter.com/majornelson/status/573285677149888514

 

Link.png Site: The Verge