Μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα έχουν πλέον οι Έλληνες χρήστες κινητών τηλεφώνων που στηρίζονται στην πλατφόρμα του Android, με τη Google να υποστηρίζει πλέον την ελληνική φωνητική πληκτρολόγηση, όπως πρόσφατα και η Apple με την κυκλοφορία του iOS 8.

Για την ενεργοποίηση της δυνατότητας, ο χρήστης θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή Ρυθμίσεις -> Γλώσσα και Εισαγωγή -> Φωνητική Αναζήτηση -> Γλώσσες και από τη λίστα να επιλέξει τα Ελληνικά. Όσοι διαθέτουν αγγλικό μενού, θα βρουν τη σχετική ρύθμιση ακολουθώντας τη διαδρομή Settings -> Language & Input -> Voice Search -> Language, επιλέγοντας φυσικά τα Ελληνικά στο τελευταίο βήμα.

 

Στη συνέχεια και από τη στιγμή που είναι επιλεγμένη η φωνητική πληκτρολόγηση Google, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το εικονίδιο του μικροφώνου που βρίσκεται πάνω στο πληκτρολόγιο της Google και να εκφωνήσει στα ελληνικά το κείμενο που θέλει. Με βάση τις πρώτες μας δοκιμές, η ακρίβεια κυμαίνεται σε υψηλό βαθμό και σίγουρα αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους αγαπημένους τρόπους πληκτρολόγησης σε android smartphones και tablets.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υποστήριξη αφορά αρχικά την υπαγόρευση κειμένου σε οποιοδήποτε εφαρμογή χρησιμοποιούμε το πληκτρολόγιο καθώς και στην αναζήτηση μέσω της υπηρεσίας Google Now ενώ η διαθεσιμότητα αναμένεται να γίνει σταδιακά τις επόμενες ημέρες σε όλους τους χρήστες.